keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kuulumatonta

Meidän elämästä on tullut aika keskiluokkaista. Mies käy töissä, minulla on varaa olla kotona lapsen kanssa. Meillä on kiva talo. Kivassa naapurustossa. Kivassa lähiössä. Asumme eteläisessä Johnson Countyssa, SoJoCo, joka on suur-Kansas Cityn alueista se kaikista snobein. Kuulemma.

Me taidetaan olla tämän naapuruston nuorin perhe. Se näkyy. Meillä ei ole venettä pihatiellä, eikä poreammetta terassilla. Meidän taloa ei maalata uusiksi joka (toinen) vuosi, ja ylikasvanut nurmikkokin ajetaan työnnettävällä leikkurilla ihan itse siinä vaiheessa, kun jatkuvasti pihalla touhuava naapuri on luonut tarpeeksi ison kontrastin huolella trimmatun puutarhan ja meidän pöheikön välille. S:n käsitys business casual -pukeutumisesta on khakin väriset reisitaskuhousut (vrt. khakihousut) ja mustat tennarit. Silti tuntuu, että kuulutaan tänne.

Joissain paikoissa on toisin.

Saatiin appivanhemmilta joululahjaksi 100 dollarin lahjakortti erääseen pihviravintolaan. Päätettiin käydä törsäämässä se S:n synttäreiden kunniaksi. Intoiltiin jo etukäteen, että nyt syödään pitkän kaavan mukaan, oikein kolme lajia! S puki suorat housut ja kauluspaidan, ja minä verhouduin mekkoon ja laitoin päälle ihan oikeat rintsikat; siis semmoiset, joissa ei ole auki napsuteltavia kuppiosia. Ajatella!

Heti ravintolaan astuessa tuli vieras olo. Osataankohan me käyttäytyä oikein? Näkeeköhän meistä päälle päin, että useimmiten ulkona syödessä ison osan ruoasta voi syödä käsin (olen päässyt sormiruokailukammostani yli)?

No mutta, osattiinhan me nyt toki käyttäytyä. Istuttiin kynttilällä valaistuun pöytään ja tutkiskeltiin ruoka- ja viinilistaa. Ei tuijoteltu hintoja, vaikka kyllä 800 dollarin viinipullo pomppasi silmille ihan väkisinkin. Tarkistaisivatkohan ne luottotiedot, jos tilaisi semmoisen? Vaatisivatko jotain pantiksi?

Lisäsin vielä kuulumattomuuden tunnetta ottamalla kuvia - selvä newbien merkki - mutta pitihän tämä mässäily ikuistaa.

Alkuruoka

Jumbo Lump Crabcake
Pääruoka

Dry-aged New York Strip with Lobster Tail, Béarnaise Sauce, and Butter
White Cheddar Au Gratin Potatoes
Filet Mignon with Gorgonzola Garlic Butter
Jälkiruoka

Key Lime Pie
Crème brûlée
Settiin kuului toki vielä salaatti (jota S jopa söi!), mutta pupupöperöt jäivät kuvaamatta. Taidan olla vieläkin vähän ähkyssä, vaikka noista syömingeistä on jo melkein kolme viikkoa aikaa. Oli ihan älyttömän hyvää, mutta ei tästä kyllä tarvitse mitään jokaperjantaista tapaa tehdä. On varmaan sanomattakin selvää, ettei lahjakortti riittänyt kattamaan loppusummaa (pelkkää tippiäkin taidettiin jättää melkein neljäkymppiä), mutta sitäkin suurempi kolaus oli se, että mentiin S:n synttäri-iltana nukkumaan kymmeneltä. Koska oltiin niin ähkyssä.

Buffalo wingsien jälkeen sentään jaksaa vielä heittää pubitikkaa ja pelata biljardia!

16 kommenttia:

  1. Deitti-illat on kivoja silloin tällöin. Jäin miettimään, että oliko tuo key lime pie oikeasti vaaleanpunaista..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kyllä kivoja! :) Kyllä toi pie oli enemmän kellertävää. Kuva hämää. :)

      Poista
  2. Ai hitsit noita kuvia, nam ! Ja kiva että pääsit sinäkin "tuulettumaan" :)

    VastaaPoista
  3. Hah hah hah, sulla on niin ihana kuivan humoristinen tapa kirjoittaa, että sun blogia on aina ihana lukea!

    Olen tosi onnellinen sun ja teidän puolesta, vaikka olenkin pelkkä tuntematon blogilukija. Musta on silti ihanaa pystyä olemaan tuntemattomienkin puolesta onnellinen.

    t. au pair -vuodesta Jenkeissä haaveileva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D

      Hieno taito osata olla tuntemattoman puolesta onnellinen. :) Meidän suomalaisten perisynti kun tuntuu olevan se ainainen naapurikateus. ;)

      Toivottavasti au pair -haave toteutuu!

      Poista
  4. Oi kun herkullisen nakoisia ruokia (key lime pie namnam), kuulostaa oikein onnistuneelta illalta! Kahdenkeskiset illat on kylla niin luksusta :)

    Me kaytiin kerran paikallisessa Country Clubissa syomassa ja otettiin meidan parikuukautinen pikkumies mukaan. Oltiin pukeuduttu ihan ok, mutta ilmeisesti vauvan mukaan ottaminen oli joku kardinaalivirhe, niin yllattynyt tarjoilija oli nyytin nahdessaan :D Siella ei ollut telttatuoleja (vai mikalie se on mika jokaisessa ravintolassa yleensa on turvakaukalolle) tai syottotuoleja. Tarjoilija ehdotti hammentyneen nakoisena, etta yhdistetaan kaksi tuolia ja laitetaan kaukalo siihen. No niin tehtiin ja ruoka oli ihan hyvaa, mutta kanssaruokailijat tuijotti ohimennessaan vauvaa suu auki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa. :D Eipä noista hiljaisista säännöistä oikein aina ota selvää.

      Meidän neitipä on sentään käynyt jo K-21-kapakassa! Tosin päiväsaikaan, moikkaamassa tuttua baarimikkoa Emporiassa. Sielläkään ei ollut syöttötuoleja. :O

      Poista
  5. Ihania ruokakuvia! Terkuin: Ruokafriikki :)
    Mä oon huomannut täällä yhden seikan, mikä mua hiukan vaivaa :) Se ei näy Kansas Cityssä niin paljon, kuin Springfieldissä, mutta.. Meet sinne kivaan ravintolaan, ja oot itse pynttäytyneenä ja vaivaa nähneenä, ja muut istuu pöydässä tuulipuvuissa (oikeasti!!) ja miehet Bud light-lippiksineen juovat sitä Bud lightiä pullon suusta. Ja en tarkoita, että koko ajan pitäisi olla laittautuneena, mutta silti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo! Tuo vissiin oli sen verran snobimpi paikka, että vaatetuskin oli sen mukaista. Muuten kyllä suht hienoissakin illallisravintoloissa näkyy just noita lenkkarit-huppari-lippis-yhdistelmiä. :D

      Poista
  6. Hih, hienon näköstä ja taatusti hyvää, vaikkei ehkä ollukaan se maailman rennoin ruokailukokemus. :)

    T: Tyyppi, joka söi tosi fiinisti nuudelia tätä postausta lukiessaan. Kyllä, rahaa on ku roskaa jne. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis itehän söin tänä aamuna paahtoleipää ja MAKSAMAKKARAA, ja kohta lähen terveelliselle lounaalle vetelemään wingsejä. Ei aina viiti olla fiini. :P

      Poista
  7. Kiitti postista :)
    Joko siellä on hanget sulaneet? Täällä Oulussa tuli tänään ihan kunnolla lunta ja pelti rytisi (ja me muka naureskellaan Helsinkiläisille kun niillä sataa...) eli ei kesästä aivan heti tietoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! ;)

      Kyllä täällä vielä jonkin verran lunta on jäljellä, mutta nurmikko alkaa jo pilkistellä paikoitellen. Meillä oli tämmöinen pikatalvi sitte. :) Katoinkin, että Oulussa tuprutteli ja rytisi. Sattuu sitä kokeneemmillekin. ;)

      Poista