maanantai 17. syyskuuta 2012

You Got Me Feeling Sublime

Meillä oli S:n kanssa perjantaina treffit. Ihan kahdenkeskiset. Vietiin neiti anoppilaan hoitoon ja karattiin downtowniin. Joo joo, ikävä meinasi tulla, mutta täytyy myöntää, että oli melkoisen mahtavaa päästä viettämään ihan oikeasti kahdenkeskistä aikaa.

Tai no, oli kai siellä meidän treffeillä joku yli 3000 muukalaistakin paikalla. Käytiin katsomassa ja kuuntelemassa Seetheriä loppuunmyydyssä Midlandissa, ja voi vitsit, minkä keikan vetivät!

Jos rock-konserttia voi kuvailla sanalla asiallinen, niin sitä tämä oli. Mitään turhaa yleisön nuoleskelua eteläafrikkalaiskolmikko ei harrastanut, eikä sitä kyllä varmaan kukaan kaivannutkaan. Taisipa olla myöskin ensimmäinen keikka, jolla vähän vierastamaani encorea ei nähty. Pisteet siitä(kin)!

En tiedä, miten paljon Seether on Suomessa viime vuosina soinut, mutta täällä bändi on melkoisessa suosiossa rock-asemien keskuudessa. Itse tutustuin kyseiseen poppooseen Emporiassa silloin joskus. Sydänsuruiselle Broken oli mitä oivallisin itsekidutusmuoto.


The worst is over now and we can breathe again
I wanna hold you high, you steal my pain away
There's so much left to learn, and no one left to fight
I wanna hold you high and steal your pain

Sanoisinpa, että uusimman albumin myötä bändi on noussut ihan ehdottomien lempparien joukkoon. Perjantaisen keikan jälkeen suosikkiasema vain vahvistui. Tuommoinen no nonsense show upposi ihan täysillä. Jäi semmoinen mielikuva, että pojat olivat lavalla töissä, meitä varten, eivätkä pelleilemässä ja kohottamassa omaa egoaan. Well played. Well played indeed.

Vaikka kuvailin keikkaa sanalla asiallinen, niin tunnelma oli Midlandin korkeassa katossa koko ajan. Yleisön ikähaitari oli melkein vauvasta vaariin, ja mukana oli niin rauhallisia fiilistelijöitä kuin crowd surfereitakin. Keikka nousi helposti henkilökohtaiseen top vitoseen, joten tykkäsin, paljon. Ehkäpä mieleenpainuvimmat hetket olivat Shaun Morganin sooloesitys ja tämänhetkisen lempikipaleen liveversio.


If I was to die tonight
Would it tear you apart?
Would you yell it from the rooftops down?
Until it's over, and you're older

Oltiin keikan jälkeen niin rock-euforisia, että jonotettiin itsellemme keikkapaidat ja koozie (jonka Wikipedia näköjään kääntää tölkinviilentimeksi). Meinattiinpa käydä vielä nauttimassa Power & Light Districtin baaritarjonnastakin, sillä lapsenvahti oli lupautunut päivystämään kahteen asti, mutta yksimielisen äänestystuloksen jälkeen tepasteltiinkin parkkihalliin ja mentiin hakemaan Pottu kotiin jo puoliltaöin. Villi päätös villille illalle.

4 kommenttia:

 1. Hauskaa että on ollut hauskaa :) Hyvä musiikkimaku teikäläisellä ja tunnut arvostavan keikoissa samoja ominaisuuksia kuin allekirjoittanut. Itse tunnen kyseisen tölkinviilentimen nimellä stubby kun siihen Australiassa aikanaan tutustuin. Nykyään niitä näkyy jo täälläkin kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä keikkamaku teikäläisellä. ;) Koozie, stubby, tölkinviilennin... Rakkaalla lapsella on monta nimeä! :)

   Poista
 2. On muuten meitsin lempibiisejä toi Amyn kanssa vetäisty "Broken". :p Hirmuisen kauan siitä kyl on, ku viimeks Seether on kuunteluun päässyt, joten en ny sen tarkemmin muista kuinka kovaa bändi noin muuten iskee. Ei mitään ykkössuosikkeja siis, mut muistaakseni toimii silti kummiskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broken ON hyvä! :) Mullakin menee vähän kausittain nämä kuuntelut, mutta tällä hetkellä Seether kolisee ja kovaa. :)

   Poista