perjantai 24. helmikuuta 2012

Pottu

Muistatteko, kun joskus taannoin tein 100 faktan haastetta? Muistatteko, että pääsin 99 faktaan asti, mutta sadas jäi kertomatta? No tässä tulee, fakta #100:

Pottu/Spud rv 20+6.
Nyt kun ollaan päästy nippanappa puolenvälin yli, niin tuntuu tarpeeksi turvalliselta kertoa tästä koko maailmalle (koska koko maailmahan tätä blogia todellakin lukee...). Meille tulee siis kesällä perheenlisäystä, tällä kertaa vähempikarvaista lajia (toivottavasti!) kuin ennen. Käytiin eilen rakenneultrassa, ja päällisinpuolin kaikki oli kunnossa. Hermoheikko odottaja sai edes pikkuisen mielenrauhaa lääkäriltä mukaan. Niin, ja melkoisen liudan ultrakuvia!

Olen pitänyt tässä sivussa salablogia itselle ja läheisille. Salaisena taidan blogin pitää jatkossakin, mutta voi olla, että nostelen sieltä juttuja tällekin puolelle. Siellä on tähän asti jutusteltu mm. lääkärikäynneistä ja navan alati muuttuvasta muodosta. Hirmu jännää.

Pikakelauksena kuitenkin voisin kertoa nyt sen verran, että pissasin plussan tikulle juuri ennen Halloweenia, joten jo jonkin aikaa tässä on ehtinyt sopeutua ajatukseen vanhemmuudesta. Kaikki on mennyt tähän asti oikein hyvin. Pahoinvointia ei ole pahemmin ollut, maha on alkanut kasvaa, ja onneksi vain maha (vanhat farkut menevät vielä helposti jalkaan kumilenkkiä nappiapuna käyttäen), mielialat ovat S:n helpotukseksi olleet yllättävän tasaiset, ja lamaannuttava väsymyskin on alkanut väistyä.

Kerroin tänään pomolle, että jatkan työntekoa korkeintaan huhtikuun loppuun asti. Piste. Työelämään tulee siis semmoisia muutoksia, että työelämä vaihtuu kotielämäksi, jälleen kerran, mutta tällä kertaa vähän erilaisissa merkeissä. Jään kotiin vielä määrittelemättömäksi ajaksi, hoitamaan uutta tulokasta, jolle jonkun pitää opettaa suomeakin. Toivottavasti saan jonkun ahaa-elämyksen kotiäitipestini aikana; olisi ihan kiva, jos tässä pikkuhiljaa keksisi, mitä tällä elämällään oikein tekisi. Ehkäpä palaan koulunpenkkin. Ehkäpä en.

Nyt voidaan kuitenkin keskittyä tähän uuteen elämänvaiheeseen, tulevasta ei tarvinne vielä huolehtia liikoja. Eiköhän tuo pieni ihminen pidä minut jonkin aikaa sen verran kiireisenä, että tulevia urakuvioita ei ehdi edes miettiä. Tässä ihan lähitulevaisuudessa pitäisi osata mm. päättää, minkälaiset rattaat ja turvaistuin ostetaan. Askel kerrallaan.

:)

76 kommenttia:

  1. Onnea Anni!!! On ollut mukavaa lukea tätä blogiasi jonka löysin joku aika sitten. Nyt on pakko kommentoida koska juuri tänä aamuna laitoin omaan blogiini samanmoisia kuvia. Hyvää odotusaikaa sinulle!

    Viime postauksestasi koskien amerikkalaisen ajatuksia eurooppalaisesta työkulttuurista keskustelin miehenikin kanssa, se oli tosi hauska kirjoitus ja kuvasi hyvin montaa asiaa josta mekin keskenämme olemme keskustelleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Onnea sinullekin! :)

      Onneksi ihan kaikki amerikkalaiset eivät ajattele eurooppalaisista noin. Ja onhan meitä eurooppalaisiakin moneen junaan. ;)

      Poista
  2. Olen seurannut blogiasi jo pitkään (vuositolkulla näköjään, kun muistan paljon asioita edellisestä blogistasikin), ja on ollut huikean ihanaa seurata kuinka unelmista tulee vaikeuksien kautta totta. Tuhannesti onnea pienelle perheellenne toivottelee kaima :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaimalle! Tämmöiset kommentit pistävät ihan väkisin hymyilemään. :)

      Poista
  3. Aaaapuaa ihanaa!! Miljoonat onnittelut!! <3 :) Ja jos teidän lähettyvillä on birth centeriä niin suosittelen lämpimästi (tosin teillä on varmaan tässä vaiheessa nää päätökset jo tehty). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Meillä on tosiaan jo suunnitelmat aika lailla tehty, mennään tähän meidän lähisairaalaan. :) Ehkäpä tutustun birth centereihin mahdollisen seuraavan kohdalla, olen kuullut niistä pelkkää hyvää.

      Poista
  4. Paljonpaljon onnea, ihania uutisia! Tuli sopivasti juuri tuo oma kokemuskin kerrottua hih. Mulla on suosituksia/kokemuksia rattaisiin/carseatteihin yms, jos haluat jossain vaiheessa:-) Tuli testattua parit Nebraskan oloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaapa, luinko sinun kokemuksia mielenkiinnolla! :) Haluan ehdottomasti suosituksia, vaikka tiedänkin, että appivanhemmilta tulee niitä enemmän kuin tarpeeksi. Tai ehkä juuri sen takia haluan niitä muilta!

      Poista
  5. Paljon onnea!! Meni ihan kylmät väreet, kun näin kuvan ensimmäisenä sivulla! Siis ilosta :) Löysin blogisi vajaa vuosi sitten ja luin saman tien ahmien myös aiemman blogisi, en vain ole aiemmin kommentoinut mitään. Teillä oli niin ihana, "kuin elokuvista" tarina, että jäin koukkuun, ja onni sen kuin lisääntyy näemmä, joten pysyn kyllä mukana ;)

    Ihanaa odotus-aikaa!

    -Anonyymi ulkosuomalainen Amerikassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kommentti! :) Ei tässä oikein välillä edes ymmärrä, että tähän ollaan tultu.

      Poista
  6. VAU! Ja onnea! En tiedä olenko koskaan kommentoinut, lukenut vain tekstejäsi, nauttinut soljuvan nasevasta sanailusta! Mutta eihän tällaisia uutisia ohiteta onnittelematta :)

    Pst. Mites pomo reagoi?

    Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Pomo on tiennyt raskaudesta jo reilun kuukauden verran. Työ on välillä sen verran fyysistä, että päätin kertoa, etten välttämättä pysty nostelemaan samalla tavalla kuin ennen. Kerroin silloin samalla, että olen jäämässä pois, enkä tule takaisin, aikataulua ei vain lyöty silloin lukkoon. Eilinen meni siis hyvin, pomo oli jo osannut valmistautua asiaan. :)

      Poista
  7. Onnea Anni ja S! Magee uutinen :-)!

    VastaaPoista
  8. Valtavasti onnea teille!! On ollut ihanaa seurata teidan perheen kasvua taalta blogista. Ala huoli urasta, meita muitakin hakusessa olevia on varmasti, ja sinulla on joka tapauksessa paljon hienoja asioita elamassasi siella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tässä oikeasti voi hirveästi valittaa, elämä on aika mieletöntä tällä hetkellä. Tulevaisuus tulee sitten joskus, kun on tullakseen. :)

      Poista
  9. Apua. Paljon onnea!
    Meillapa juuri eilen juteltiin tammosestakin pikkuasiasta kun etta halutaanko ikina vanhemmiks (tai siis mieshan on jo, mutta etta yhdessa.) eika tosiaan viela vahaan aikaan ainakaan oo suunnitelmissa mutta tassa ymparilla niin monella on joko maha pystyssa tai just syntyneita, etta menee valilla paa vahan pyoralle... huhhuu, mutta ihanan helpon kuuloselta kuulostanu sun raskausaika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oho, isoja päätöksiä, mutta toki tärkeitä. Tsemppiä!

      Tämä on tosiaan ollut tähän mennessä tosi vaivatonta, toivottavasti sama meininki jatkuukin! Meidän kaveripiiriin on myöskin syntymässä paljon pikkuisia tänä vuonna, joten hyvään saumaan sattui. ;)

      Poista
  10. Voi ei kuinka ihania uutisia!! Sylillinen onnitteluja ja hyvää odotusaikaa. Olen tosi onnellinen puolestanne! <3

    VastaaPoista
  11. Taisin kerran aiemminkin kommentoida tänne, mutta nyt on ehdottomasti pakko kommentoida uudestaan. Vaikken sinua tai S:ää tunnekaan, ehdottomasti aivan upea uutinen - hurjasti onnea molemmille! <3

    VastaaPoista
  12. Iiiihhh-ihanaa!! Paljonpaljon onnea teille molemmille! Mun hypoteettisen Kansas Cityn suomalaisen päiväkodin potentiaalinen ensimmäinen lapsukainen! <3 Melkein tippa linssissä täällä myötä-onnesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja yhtä hyvää tai vieläkin parempaa toista raskauspuoliskoa toivotan! Ihanaa, että kaikki on hyvin, helppo ymmärtää että hermoheikkoutta on vaikea välttää.

      Poista
    2. Kiitos! Heh, voi olla, että hypoteettiseen suomalaiseen päiväkotiin ei olisi hirveää tunkua näillä main. Mut hei, eka asiakas olis tosiaan nyt tekeillä! ;)

      Oon osannut olla yllättävän levollisin mielin, mutta ainahan sitä huolehtii. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella, ja Potun liikkeet tuntuu joka päivä, joten sekin helpottaa. :)

      Poista
  13. Oi valtavan paljon onnea!!!!:) Aivan super ihania uutisia!

    VastaaPoista
  14. UIH! Hurjasti paljon onnea teille molemmille vielä täältäkin. Well done, A&S =)

    Levollista loppupuoliskoa!

    VastaaPoista
  15. Onnea hurjasti ja hyvää vointia! Olen seurannut pitkään mutta kommentoinut harvoin, nyt oli paikallaan :) terkuin Ilona, rv 23+2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinullekin voi näköjään toivotella onnea ja hyvää vointia. :)

      Poista
  16. Onnittelut <3 Mielenkiintoista kuulla perheelämästä siellä koska vasta tässä taannoin jostain luin että paikallinen äitiysvapaa on vain 6 viikkoa?? Me laiskat eurooppalaiset kun ollaan totuttu johonkin ihan muuhun ;) Sinä ilmeisesti meinaat pitää kuitenkin hieman enemmän vapaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, täällä ei tosiaan pitkiä äitiysvapaita ole, toisin kuin laiskassa Euroopassa. Onneksi me pystytään järjestämään tämä vähän toisin, voin olla kotona ihan niin pitkään kuin haluan. :)

      Poista
  17. Onnea ny vielä uudelleen! :p Vai että oikein Pottu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosh! Haha, Pottupa hyvinkin. Ekassa ultrakuvassa tyyppi näytti ihan perunalta. ;)

      Poista
  18. Oi mahtavaa :). Paljon onnea!

    VastaaPoista
  19. Ihanaa! Lämpöiset onnittelut =)

    VastaaPoista
  20. ..... ja erittäin mielenkiinnolla odotan aikanaan juttuja vauvaelämästä rapakon takana! Onko siellä minkäänlaista neuvolasysteemiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....ja vielä että olen lukenut hiljaksiin usein tippa linssissä teidän rakkaustarinaa ja vaihderikasta elämää, ja tämä uutinen lämmitti sydäntä paljon vaikkei tunnetakaan.

      Poista
    2. Täällä ei ole oikeastaan minkäänlaista neuvolasysteemiä. Yksityisiä palveluita hyödynnetään. Olen ollut tosi, tosi tyytyväinen omaan lääkäriin, vaikka kuvetta joutuu vähän kaivamaankin. Onneksi meillä on miehen työn kautta hyvä vakuutus; ei mennä täysin vararikkoon. ;) Kirjoittelen näistä jutuista varmasti tarkemmin jossain vaiheessa. :)

      Minä taas olen lukenut näitä kommentteja tippa linssissä! Ihanaa, miten ihmiset osaavat myötäelää toisten onnea. :)

      Poista
  21. Hurjan paljon onnea teille! :) Meillähän on melkeen sama tilanne päällä :)
    -Jouluhörhö-Elina ja pikkukakkonen rv 27+3 :)

    VastaaPoista
  22. Ihana uutinen, jota tosin osasin jostain syystä odottaa erityisesti edellisen postauksen jälkeen (mutta jo ennen sitä;).

    Paljon onnea! :)

    Toivottavasti laitat vauvapostauksia tännekin blogiin välillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin arvattu. ;) Eiköhän vauvapostauksia tule tännekin ihan väkisin. :)

      Poista
  23. Mahtavaa, paljon onnea!! Voikunmäkin... :)

    VastaaPoista
  24. Ihanaa, ihanaa!!! Onnea ihan tosi paljon :D

    Tiedätkö, mutta mun vauvatutkain on täällä taustalla vähän aavistellut jotain tällaista :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vauvatutkain on ollut aika tarkkana siellä. ;)

      Poista
  25. Onnea aivan mahottomasti!!!!!! En nyt muista oonko aikaisemmin kommentoinut mutta oon sun blogia seurannut jo jonkin aikaa. Ihana on lukea toisten ulkosuomalaisten blogeja.

    VastaaPoista
  26. Onnea ihan mahottomasti!!

    Jotenkin osasin tätää jo aavistaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutama muukin taisi olla jo jotain aavistellut. ;)

      Poista
  27. Suuren suuret onnittelut!! Harvemmin käyn kommentoimassa mutta aina luen uudet postaukse saman tien. Nyt oli pakko kommentoida oli sen verran ihania uutisia :)

    VastaaPoista
  28. Liityn sekä ensi kertaa kommentoivien, että onnittelijoiden joukkoon! Olen monien muiden tavoin lukenut tätä blogiasi ja edellistäkin, ja vaikutat niin mahtavalta tyypiltä, että ei voi muuta kun olla todella iloinen näin ihanasta uutisesta. Blogiasi on muutenkin niin kiva lukea, varsinkin kun itsellä on myös muutto edessä, tosin teistä paljon pohjoisempaan :)
    Onnea siis vielä kerran molemmille!
    -Mape

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Tsemppiä muuttopuuhiin!

      Poista
  29. Villiä, koska juuri yhtäkkiä muistin, etten ole käynyt täällä blogissa aaaaiiiikoihin ja sitten siellä odotti ultrakuva! <3 Ihanaa, onnea ihan hurjasti!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eipä täällä paljon muuta jännää ole tapahtunutkaan. ;)

      Poista
  30. Minkä värinen se teidän talo olikaan? Tekee niin mieli sanoa "Onnea, onnea, onnea vaan - [väri] tupa ja perunamaa!" :D

    Ei vaan, oikein paljon onnea!! Tämä selittää lievän hiljaisuuden täällä blogissa :) Vaikea kirjotella jostain muusta, kun kuitenkin joku tuommonen varmasti vie aika suuren osan ajatuksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, vihreä. ;)

      Kiitos. :) Kyllä on tosiaan ollut hankala yrittää kirjoittaa muista jutuista, kun tämmöinen pieni asia on vallannut koko pään. :)

      Poista
  31. Tervehdykset täältäkin ja oikein ISOT onnittelut! Tunnen myötäsympatiaa (ilon muodossa! ;)), koska itsekin odotan vauvaa, jonka laskettu aika on alkukesällä. Blogiasi olen lukenut jo siitä asti, kun S:n kanssa tapasitte sinun ollessa vaihdossa, mutta kuten moni muukin, nyt vasta ensimmäisen kerran kommentoin!

    Onnea vielä hurjasti ja ihanaa odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kohtalontoverille! Onnea sinullekin! :) Ootpas ollut jo pitkään mukana! Voiko siitä olla jo viisi vuotta...

      Poista
  32. Oikein paljon onnea ja hyvää odotusta sulle (tai teille, mieskin taitaa odottaa) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tässä ihan yhdessä odotellaan, vaikka vain toisen mahanahka venyykin. ;)

      Poista
  33. <3 Onnea tuleville vanhemmille! Aivan mahtava uutinen :) Se on kyllä totta, että kotona lapsen kanssa oppii uusia asioita itsestäänkin eli ehkä myös löytää sen haaveammatinkin. Jännityksellä jään seuraamaan :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo itsestään uusien asioiden oppiminen kuulostaa hyvältä, toivottavasti mieli kirkastuu vaippoja vaihtaessa. ;)

      Poista
  34. Onneksi olkoon täältä Saksan päästäkin! Toivottavasti pidät meitä lukijoita langalla kertoen, miten tuo lapsiperheen elämä Amerikoissa sujuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Eiköhän tästä uudesta elämänvaiheesta tule raportoitua ihan urakalla. :)

      Poista
  35. Paljon onnea, mina loysin blogiisi Sugar:in blogin kautta ja jain lukemaan silla mina asun amerikkalaisen mieheni ja kahden lapsen kanssa Missourin puolella St Louis:in kupeessa. Siellapain on nakojaan vahan enemman Suomalaisia kuin taalla silla en tieda ketaan taalta mutta tiedan yhden suomalaisen, joka asuu Missourin puolella KC:ssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hmm, tunnetaankohan sama suomalainen... Tiedän nimittäin tasan yhden muun suomalaisen tällä alueella. ;) St. Louisissa käydessä olen kuullut suomea, mutta taisivatpa olla turisteja. Kiva, kun kommentoit!

      Poista
    2. Onko sinun tuttusi A.S. jolla on kaksi poikaa? Taallakin varmaan suomalaisia on mutta mista ne loydat? Olisi kylla kiva puhua joillekin muille kuin lapsille suomea varsinkin kun esikoinenkin vastaa aina vaan englanniksi.

      Poista
    3. Kylläpä on, hyvinkin! Pieni maailma! :) Ollaan tavattu vain kerran, vaikkei kovin kaukana toisistamme asutakaan. Pitäisikin ottaa tehtäväksi uusien treffien järjestäminen, suomea olisi kiva puhua muutenkin kuin Skypessä.

      Niin, ei noita muita suomalaisia taida oikein löytää kuin sattumalta, varsinkaan tämmöisillä alueilla, joissa ei ole isompaa suomalaiskeskittymää. :/

      Poista
  36. Ihania uutisia!!! Isot onnittelut tuleville vanhemmille ja leppoisaa odotusaikaa!!! <3

    VastaaPoista