maanantai 20. helmikuuta 2012

Laiska eurooppalainen

Meillä on ollut töissä vähän hässäkkää. Ollaan tehty porukalla ylitöitä jo monta viikkoa, sillä yksi officer sai kenkää. Esimerkiksi mennyt viikonloppu ei tuntunut viikonlopulta ollenkaan, sillä olin töissä iltakuudesta puoleenyöhön lauantaina. Eilinen meni sitten aika väsyneissä merkeissä. Aika säälittävää, tiedän.

Pomo löysi tilalle uuden kaverin, jonka oli tarkoitus aloittaa harjoittelu lauantaina, minun ohjauksessa. Uudelle tyypille tämä aikataulu ei kuitenkaan sopinut, mikä sai pomon melkein hermoromahduksen partaalle. Pomo marssikin yhtenä iltapäivänä valvontahuoneeseen purkamaan turhautumistaan paasasaamalla nykynuorison työmoraalista. Voi elämä.

Obama ja demokraatit kuulemma paapovat työttömiä (uusi tyyppi ei ole työtön, vaan yrittää hoitaa nykyisen työnsä kunnialla loppuun) ja ovat tekemässä USA:sta nanny statea. Maksavat arvottomille luusereille kotona löhöämisestä ja tällä tavoin varmistavat Obaman uudelleenvalinnan. Malli tulee kuulemma Euroopasta, joka nyt on ihan täysi p*rseenreikä pitkine lomineen ja sosiaalietuuksineen. Hän tietää, viettihän hän pari vuotta Saksassa 30 vuotta sitten.

Muistipa pomo myös mainita, ettei ole eläissään ottanut vastaan yhtään valtionpennosta, vaikka teki pitkän uran armeijan palveluksessa ja nostaa sieltä eläkettäkin. No, ne on ansaittuja dollareita, tietenkin. Hän ei varmaan koskaan ole ajanut maan halki vievillä Interstate-teillä, käynyt kirjastossa tai tuntenut oloaan turvalliseksi poliisien tai palolaitosten takia, sillä verorahat on pahoja. Obama on kuin Robin Hood, yrittää rosvota rikkaiden vaivalla ansaittuja varoja ja antaa ne vaalilahjuksina köyhille ja työmoraalittomille.

No, minähän olen ollut pomon lemmikki tässä vähän aikaa. Minä, eurooppalainen sosialisti, joka on ilolla ottanut vastaan opintotukea ja työmarkkinatukea. Olen saanut maailman parhaan koulutuksen, ihan ilman lukukausimaksuja. Olen myös pitänyt pitkiä lomia, ja siitäkin huolimatta minulla taitaa olla kummiskin ihan hyvä työmoraali, sillä pomo oli sanonut työkaverille, että olen asettanut riman melko korkealle, mitä uusiin palkattaviin tulee. Jännä juttu, että suomalaisesta nanny statesta voi kummiskin tulla ihan semikunnollisia työntekijöitä, vaikka valtio tekee kaikkensa tuhotakseen kansalaisensa.

Tämä semikunnollinen työntekijä haluaisikin nyt löytää semikunnollisen työpaikan. Itse paikassa nyt ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta työnkuvassa on. Tuntuu vähän hupsulta saada kehuja ihan itsestäänselvistä asioista. Odotukset ovat niin alhaiset, että se jos mikä tappaa työmoraalin, ei Obama, ei demokraatit, ei muinoin pidetyt pitkät lomat eikä edes nostettu opintotuki. Ei tarvitse yrittää kovinkaan kovasti ollakseen loistava ja mahtava ja paras ikinä.

Tähän työtilanteeseen taitaa onneksi olla tulossa muutos suhteellisen pian, kerronpa siitä sitten lähempänä.

Kuinka pidetään hullua jännityksessä?

10 kommenttia:

 1. Ihailen itsehillintääsi, ilmeisesti et ole vielä(kään) räjähtänyt siellä kenenkään silmille. Termi nanny state saa minut näkemään verenpunaista välittömästi.

  Täällä heti yks hullu jännityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, en ole räjähtänyt, vielä. Piti kyllä puristaa nyrkkejä yhteen, ettei tule lauottua mitään faktoja tai muuten liian viisaita juttuja päin pomon naamaa. ;)

   Toivottavasti hullun ei tarvitse jännittää enää kovin kauaa. :)

   Poista
 2. Taalla olisi kanssa yksi, joka olisi jo rajahtanyt :-) eli jaksamisia sinne! Itselle saa jo sosialismi-jutut (joita kaytetaan usein verbaalisena bitch slapina tietenkin) veren kiehumaan. Olen kuullut olevani socialist whiner useaan otteeseen, kun olen kyseenalaistanut republikaani-"totuuksia" grrrr. Onnea tyotilanteen muutokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noihin äärikonservatiiveihin näköjään tottuu, valitettavasti... Eilen just sanoin miehelle, että ihan pelottaa, jos valtio oikeasti karsisi valtaansa ja antaisi sitä takaisin osavaltioille. Pitäisi varmaan muuttaa Kansasista pois; nyt täällä vielä pystyy elämään, kunhan antaa hupsujen juttujen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Katsottiin siis vaaliväittelyä, hyvää siedätyshoitoa.

   Sitä en kyllä oikein jaksa sietää, että aletaan haukkumaan Eurooppaa ja sitä kautta Suomea asiasta mitään tietämättä. En tykkää tosin siitäkään, että Yhdysvaltoja haukutaan, jos ei ole perehtynyt asiaan elokuvia tai Ilta-Sanomien hassuja "katsokaa, mitä jenkit taas keksi" -juttuja enempää.

   Joo, ja siis sosialistihan on pahinta, miksi toista ihmistä voi kutsua heti, kommunistin jälkeen!

   Poista
 3. Se, että olet niin hyvä työntekijä, on luonnollisesti seurausta integroitumisestasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, siis tietysti! Enpä ollut tullutkaan tuota ajatelleeksi! :D

   Poista
 4. Löysin blogisi juuri ehkä tunti sitten ja kahlasin blogitekstejä aika pitkälle menneeseen naama sopivassa virneessä välillä nauraen kunnolla! Todella hauskaa tekstiä ja ei varmasti jää ainoaksi lukukerraksi!
  Olisi kiva jos ottaisit joitakin kuvia lähialueeltasi. Olen juuri alkanut kahlata tietoa US osavaltioista ja asumisesta siellä tms.. olisi kiva nähdä asuinaluettasi omasta näkökulmastasi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kivasta kommentista! Kylläpä piristi. :)

   Minäpä otan missioksi kuljettaa kameraa vähän enemmän mukana. :)

   Poista
 5. Älä pidä mua jännityksessä! =) Heitin sulle blogissani haasteen, käypä vilkasemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti asiat järjestyvät nopeasti niin, ettei tarvitse pitää ketään jännityksessä. ;) Minäpä käyn kurkkimassa!

   Poista