maanantai 4. huhtikuuta 2011

Puhuttaisiinko (taas) säästä?

Täällä oli männäviikonloppuna ihan täysi kesä. Nautiskeltiin reippaasti yli 20 asteen lämpötiloista, ja eilen taidettiin käväistä melkein kolmessakympissä. Puissa on hurjat määrät kukkia ja hiirenkorvia, eihän tästä voi olla pitämättä!

Eilen illalla Esteri kuitenkin tempaisi oikein kunnolla ja pisti tuulemaan, kirjaimellisesti. Erään kaverin asuinrakennuksesta oli lähtenyt pala kattoa tuulen mukaan, ja uutta elämää puskevia oksiakin löytyi ihan niille kuulumattomilta paikoilta.

Pelkkä kova tuuli ei kuitenkaan ollut vissiin vielä tarpeeksi raju juttu, sillä pimeän laskeuduttua katolta alkoi kuulua mukava kopse, kun taivaalta tippua mosahteli golfpallon kokoisia rakeita. Oltiin viettämässä iltaa Pohjois-Carolinasta käymässä olevan kaverin vanhempien luona, joten meillä ei siinä vaiheessa ollut tietoa, onko meillä kotiin tullessa 1) reikäinen katto, 2) kattoa ollenkaan, 3) hermoheikko kissa. Usva meillä oli onneksi mukana; en tiedä, miten se olisi reagoinut jäiseen pommitukseen yksin ollessaan.Tornadoilta tällä alueella onneksi vältyttiin, joten mitään suurta vahinkoa ei tämä myrsky aiheuttanut. Meilläkin oli vielä katto pään päällä, ja kissakin oli ihan yhtä järjissään kuin ennenkin. Lämpötilaa tuo pikku puhuri kyllä tiputti, ihan reippaasti, sillä illalla autoon shortsit jalassa juostessamme tuli pikkuisen vilu. Oltiin jo alle 10 asteessa, ja vesisadekin tuntui enemmänkin jäisiltä tikareilta kuin vilpoisalta kesäsateelta. On siis kai vain uskottava, että huhtikuu on vielä oikeasti kevättä, täälläkin.

Ensi yönä lämpötila painuu jonnekin nollan tienoille, joten shortsit joutavanevat takaisin kaappiin. Perjantaille lupaillaan 27 astetta ja auringonpaistetta, joten eiköhän tästä taas jotenkin selvitä...

If you don't like the Kansas weather, just wait five minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti