tiistai 12. huhtikuuta 2011

Pessimisti pettyi sittenkin

Nyt tekisi mieli sanoa ruma sana jos toinenkin. Esteri olisi voinut pitää jäisen p*rseensä ummessa ja jättää rakeet jakelematta. Meidän tänään talolla käyttämän kattoasiantuntijan mielestä koko katto pitää uusia, ränneineen päivineen; muuten Esterin p*rseilyt saattavat päätyä jatkossa sisälle asti.

Myyjä aikoo käyttää vielä omia tyyppejään tekemässä katosta arviot, ja jos ja kun he ovat meidän Katto-Kassisen kanssa samaa mieltä, paikalle kutsutaan vakuutusmies. Katto menee mitä todennäköisimmin lunastukseen, sillä siihen vaaditaan 10 iskujälkeä 10 neliöjalan alueella, ja tänään katolta laskettiin 15 jälkeä 5 neliöjalan alueella.

Tilanne on nyt kuitenkin ihan varmasti sellainen, että huomenna ei allekirjoiteta minkäänlaisia papereita, eivätkä avaimet vaihda omistajiaan, kuten alunperin oli tarkoitus. Epävarmaa on vielä se, voidaanko tehdä kaupat ennen katon korjausta/uusimista. Jos sanon, että kyrsii ihan jonkin verran, niin puhun vähintäänkin totta.

Toisaalta olen erittäin tyytyväinen, että oltiin tarpeeksi nohevia sen suhteen, että selvitettiin tämä tilanne oma-aloitteisesti. Muutenhan oltaisiin muutettu taloon, jonka kattoa voisi helteiden tullen käyttää siivilöimiseen (käsittääkseni suojaavan pinnan alta paljastunut terva kuplisi ja pinta halkeaisi). Kyseinen katto, kuten varmaan suurin osa tämän alueen katoista, on huopakatto. Täällä näkee vielä jonkin verran pärekattojakin, mikä on onneksi näköjään poistuva trendi, sillä uudemmissa taloissa puuta ei enää katoilla näy. Muistan joskus pohtineeni, miksi täällä ei käytetä kotoisasti peltiä ja tiiltä. No, pelti saattaisi lähteä aika helposti näillä main melko tiuhaan esiintyvien tuulenpuuskien mukaan, ja tiili on kai melkoisen kallista, ja sekin varmaan ottaisi nokkiinsa rakeista. Huopakatto (tai komposiitti- tai asfalttikatto, rakkaalla lapsella on monta nimeä) on suhteellisen edullinen korjattava.

Onneksi lähdetään huomenna ajelemaan Chicagoa kohti. Eiköhän kaikki näytä jo torstaina valoisammalta, kun pääsen vaihtamaan kuulumisia vanhempieni kanssa ihan kasvotusten. Sääennustus nyt lupailee aika ankeaa keliä, mutta mepä ei anneta sen haitata meidän valoisaa mieltä!

Miksi muuten edes yksi noista Esterin jääpökäleistä ei voinut eksyä sisälle asti ja hajottaa sitä portaikon lasipalatsia?

5 kommenttia:

 1. Voi paska! Silti onni onnettomuudessa ja iso peukku teille, että sen katon tilanteen tarkastitte tarpeeksi ajoissa. Ottais varmasti päähän vielä pahemmin, jos homma ois levinny käsiin vasta myöhemmin... Ny ei muuta kuin Silja Linen tunnaria hyräillen kohti Chicagoa ja huolet hetkeksi pois! Mäkin tee ite asiassa samoin jo tänään, tosin mun Chicagoni on se "hieman" tylsempi Suomen versio.;)

  VastaaPoista
 2. Oltaisiin kyllä kävelty melko kalliiseen ansaan, jos ei oltaisi otettu ohjia omiin käsiin. Jospa tänään taas selviäisi jotain aikataulujen suhteen. On aika inhottavaa roikkua odottamassa milloin kenenkin päätöksiä tai tekemisiä, varsinkin, kun vuokrasopimuksen päättyminen häämöttää edessä. Jännää. :D

  Pidähän hauskaa siellä Suomen windy cityssä!

  Tiidiidii tididididi tididididi, tiidiidii tididididi tididididi...

  VastaaPoista
 3. Olisitte kyllä joo. Parempi näin. Ja eikös siellä jo ihan kunnon telttakelit ala olla, että varmana teille jostain yösija löytyy, jos ei talohommat ajoissa ratkea? ;)

  Kiitos, mää pidän! :)

  VastaaPoista
 4. Siellä taitaa olla tällä hetkellä paremmat telttakelit kuin täällä! :D Toivottavasti ei tarvitse turvautua telttailuun. Jäämme odottamaan jännityksellä...

  VastaaPoista