keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Small Step for Man...

Huh, kotona taas. Ajeltiin maanantai-iltana Espooseen, ja keli oli vähintäänkin kamala (näkyvyys ajoittain max. 5 metriä). Tänään saatiin onneksemme huristella auringonpaisteessa melkein koko 460 kilometrin matka.

Kävin eilen siis lääkärintarkastuksessa tuolla ruuhka-Suomessa. Kaikki tuntui olevan kohdallaan, eikä itse kokemus ollut epämiellyttävä, vaikka tililtä hurahtikin kerralla 400 euroa. Tarkastus oli amerikkalaiseen tyyliin aika perusteellinen, mutta pisteitä onneksi ropisi mm. tarvittavien dokumenttien mukanaolosta, ryhdistä, näöstä ja kuulosta, sekä silmien väristä.

Ensi tiistaina pitää soitella vielä verikokeiden tulokset, ja jos kaikki on kunnossa, niin voin varata ajan viisumihaastatteluun.

Taas ollaan yhtä (isoa) askelta lähempänä.

11 kommenttia:

 1. Oih, käy kalliiksi tuon kaiken maksaminen, jotta pääsisi muuttamaan...
  Silmien väristä? Siis kehuiko lääkäri vai mitä en nyt tajua? ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva uusi ulkoasu. :)

  VastaaPoista
 3. Katja: Ihanan kallista. :) Juu, lääkäri kehui silmien väriä! :D Kysyi vielä S:ltakin, ihastuiko hän minussa juuri silmiin. :)

  Anonyymi: Kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. Vai silmien väristä... *dramaattinen huokaus* Mulle ei taida sitten irtopisteitä ropistakaan. ;) Aika perusteellinen tosiaan jos kuulonkin testaa. Mulla on viimeksi testattu kuuloa varmaan yläasteella. Hienoa että meni hyvin, mutta onpa kallis paketti.

  VastaaPoista
 5. :D Siellä sai pisteitä vaikka mistä, suurinpiirtein jo oman syntymäaikansa muistamisesta... :P

  Perusteellinen tuo tutkimus tosiaan oli, mutta samalla myös aika, hmm, suurpiirteinen. Kuulo mm. testattiin sillä tavalla, että menin seisomaan huoneen toiseen päähän ja lääkäri kuiskasi minulle sanan, joka minun piti sitten toistaa, jos kuulin sen. Työterveyshuollossa olen sentään joutunut istumaan luurit korvalla kuuntelemassa piippauksia! (Testisanat olivat muuten koira ja kettu.)

  Kallista, kyllä. Infopaketissa hinta-arvio oli 340 euroa, joten vähän on siitä taksat nousseet. En sitten tiedä, ovatko kaikki lääkärit yhtä kalliita, kun eri sairaaloiden kautta hommia kuitenkin hoitavat. Tuohon 400 euroon sisältyy onneksi röntgen ja labra, eikä mitään lisärokotuksiakaan tarvitse ottaa, joten ainakin homma on kerralla paketissa.

  VastaaPoista
 6. Okei, no, kuulon testaus on sitten samoissa kantimissa kuin terveyskeskusten lääkärinvastaanotoilla Suomessa. ;)

  Mä saan ehkä irtopisteitä siitä että mulla on ylimääräisiä rokotuksia työn ja matkailun ansiosta...

  VastaaPoista
 7. Heh, no omat kuulotarkastuskokemukset rajoittuu lähinnä juuri noihin piippaaviin luurikokeisiin. :)

  Saat aivan varmasti irtopisteitä rokotuksista! Niistä kun ei ainakaan taida haittaa olla.

  VastaaPoista
 8. Heippa!

  Olipa jännä lukea, että joku on niin samassa vaiheessa kuin minä!

  Erona vaan on, että me mennään vasta Usassa naimisiin, koettiin se helpommaksi. Joten lomakkeet on varmaan vähän eri, mutta ei varmaan hirveesti. Ja meillä miehellä on myös suomen kansalaisuus (kaksois-kansalainen) niin eipä tartte täällä olla haastateltavanakaan.

  Luin alempaa, että olit käynyt lääkärissä Erkki-Pekan luona, itse kävin siellä Eirassa (ihan tosin sijainnin takia). Jouduin ottamaan 2 rokotetta. Minulle koko lääkärilysti maksoi n. 300 €. Saan hakea tulokset ja paperit sieltä ylihuomenna, jännää!

  Minullakin on jo rikosrekisteriote ja virkatodistus tilattuna. Haastatteluaikaa en ole vielä varannut.

  Lääkärintarkastus itsessään tuntui melko hassulta ajatukselta, olen kuitenkin käynyt jo 6 kertaa miehen luona ja ollut USAssa ajallisesti yhteensä 1 vuoden. Kai siinä taudit olisi jo tarttuneet..

  Ja näköjään lääkärintarkastukset on aika erilaisia, ei minulla tutkittu kuuloa eikä näköä milään lailla.

  Itsekin mietin, että mitä ihmettä minä siellä Usassa sitten päivisin teen? Täällä minulla on ihana, hyvä työpaikka. Ahdistusta ei auta, että tuo kysymys on myös siellä papereissa, ja että se varmasti kysytään myös viisumihaastattelussa, maahan tullessa. Ja niiltä työkavereiltakin.

  VastaaPoista
 9. Moikka! Kiva kuulla, että jollakin on yhtä jännät ajat menossa kuin itsellä. :) Vieläpä melkein samassa tahdissa mennään!

  Onpas lääkäreillä hintaeroa! Tarkastuksissakin näköjään on eroavaisuuksia... Soittelin itse Ekille eilen, ja verikokeet oli ok, joten nyt voisi varata ajan haastatteluun. Vielähän tässä ei mikään kiire ole, kun ennen kesää ei olla mihinkään lähdössä, mutta hyvä tämä olisi saada hoidettua loppuun.

  Tuota räjähdysmäisesti kasvavaa vapaa-aikaa on tullut mietittyä viime aikoina paljon, eikä vähiten viisumihaastattelun takia. Onhan minulla jonkinlainen ajatus siitä, mitä haluan USA:ssa tehdä, mutta mutta... Pitänee kehittää jonkinlainen fiksulta kuulostava viisivuotissuunnitelma.

  Onko sinulla jo muuttoaikataulu selvillä? Ahdistuin eilen töissä, kun tajusin, että työviikkoja (ja sitä kautta maassaoloviikkoja) alkaa olla aika vähän! Olettaen, että se viisumi irtoaa.

  Toivottavasti palailet taas kommentoimaan, kokemusten vertailu on mukavaa. :)

  VastaaPoista
 10. Heippa taas,

  Noh, ei ole yhtään kyllä muuttoaikatalu selvillä, eikä tosin mikään muukaan aikataulu (siis liittyen viisumiin) :) Haastatteluaikaa en ole vielä saanut, toivottavasti saan sen pian. Tosin jännittää jo nyt tosi kovasti!

  Vähän pelottaa, että tuleeko aika pitkäksi sitten siellä miehen luona. Täällä Suomessa on hyvä työpaikka, jossa viihdyn loistavasti. Ja töitäkin on paljon, välillä on tullut tehtyä jopa 7-18 työpäiviäkin. Eli mitäs sitten Usasssa... Nooh, ehkä sen voi ottaa sitten loman kannalta :D en nimittäin ole lomaillut varmaan vuoteen, joten tässä sille ainakin tulee aikaa.

  Sun ajatukset on kyllä niin tuttuja mulle. Juuri se ahdistus niinä hetkinä, kun tajuaa kuinka vähän aikaa enää on Suomessa jäljellä.

  Toivon, että saisin sen viisumin. Pelottaa vaan aika paljon. Miten tästä kaikesta voikaan olla näin ristiriitaset ajatukset? Välillä on vaan kauhuissaan lähdöstä, välillä tosi innoissaan.

  Mä voin vaikka tulla kommentoimaan uudestaan jos tapahtuu jotakin uutta suuntaan tai toiseen :) Ties vaikka satuttais samaan aikaan suurlähetystöön :D

  -S-

  VastaaPoista
 11. Kiva kun tulit uudelleen piipahtamaan. Kyllä tällainen kokemusten vertailu on kuitenkin aika arvokasta. :)

  Suurlähetystöstä tarjottiin minulle tosiaan vielä viime viikolla viisumihaastatteluaikaa tämän viikon perjantaille, mutta tänään muuttivat mielensä (eivät ole silloin kai töissä), joten uusi tuomiopäivä on asetettu maaliskuun ensimmäiselle. Että jos satut suurlähetystöön maaliskuisena maanantaiaamuna, niin sielläpä nähtäis! :D

  Minulta kysytään harva se päivä, mitä aion tehdä "siellä". Joka kerran pitää hymyillä ja kohauttaa olkapäitä. En oikeasti tiedä. Odotan kai jotain ahaa-elämystä. Olin tänään muuten itse töissä 7-17, joten töitä riittää täälläkin päässä. :) Saattaa kotona istuskelu ja peukaloiden pyörittely olla erikoista vaihtelua. Valitettavasti siihenkin tottuu vähän liian äkkiä...

  Ai että kun kuulostaa tutulta nuo ristiriitaiset ajatukset. Kai se on vain normaalia tässä vaiheessa. :)

  Tule ihmeessä kommentoimaan uudestaan, odotan mielenkiinnolla päivityksiä. Sähköpostiakin saa toki laittaa, osoite löytyy tuosta oikeasta sivupalkista.

  Tsemppiä kovasti hakuprosessiin! Kyllä se on lopulta kaiken vaivan arvoista! Parempi ainakin olis olla... :P

  VastaaPoista