torstai 11. helmikuuta 2010

Joko nyt?

Huihuihuihui.

Oltiin tänään yhteyksissä USA:n suurlähetystöön, ja sieltä ehdottelivat haastatteluajaksi jo ensi viikon perjantaita! Vielä ei olla sanottu juuta eikä jaata, mutta veikkaanpa, että viikon päästä on Helsingin-reissu edessä. Kaikki tarvittavat dokumentit on hommattu, ja enää tarvitsisi täytellä hakemuspaperit loppuun. Ja hankkia ripaus rohkeutta.

Tämä on pelottavan ihanaa ja ihanan pelottavaa aikaa. Muuton todellisuus on alkanut vihdoin kirkastua omassakin mielessä, ja kieltämättä minua kiehtoo ajatus siitä, että saataisiin tämä homma vietyä loppuun jo nyt. Sitten voisin keskittyä (vähän enemmän) rauhassa muihin juttuihin; kello kun kummiskin tikittää niidenkin osalta. Ennen kaikkea saisin varmuuden siitä, että tästä ollaan ihan oikeasti lähdössä. Voisin varata lentoliput!

Lentolippuja on toki tullut jo katseltua ja mietittyä järkevintä ratkaisua valtaisa tavaramäärä ja kissat huomioon ottaen. Parin puhelun ja nettisurffailun jälkeen seuraavat seikat ovat melko saletteja:
 • Minä otan lennot vain Chicagoon asti (port of entry). Ostan menopaluulipun yhdensuuntaisen matkan sijaan alhaisemman hinnan vuoksi (yksisuuntainen matka maksaa yli tuplasti menopaluun verran!), mutta jätän paluulennon käyttämättä, sillä en vielä tiedä, milloin tulen Suomessa käymään, enkä halua jäädä jumiin Helsinki-Kansas City-Helsinki -kierteeseen. Kansas City-Helsinki-Kansas City -lippuyhdistelmä suo paljon enemmän vapauksia aikataulun suunnittelun suhteen.
 • Tämä antaa minulle lisää aikaa hoitaa lentokentällä tullimuodollisuudet, jotka eivät käsittääkseni tule tällä kertaa olemaan ihan yhtä simppelit kuin ennen. Ei tarvitse jännätä jatkolennolle ehtimistä.
 • Kahden kissan kuljettaminen Helsingistä Chicagoon asti onnistuu yhdessä kantokopassa hintaan 200 dollaria. Chicagosta eteen päin kaverit pitäisi jakaa kahteen koppaan ja maksaa siitä ilosta vielä suolaiset 250 dollaria. S:n jatkolennon hoitava lentoyhtiö oli sitä paitsi mennyt muuttamaan matkatavarasäännöksiään, joten S:n pitäisi maksaa vielä ylimääräisestä laukusta.
 • Eräässä autovuokraamossa töissä oleva S:n serkku lupasi meille tuntuvan alennuksen autovuokrasta, joten pakataan Chicagossa kissat ja kamppeet autoon ja körötellään siitä Kansas Cityyn. Ihan omaan tahtiin.
Katsotaan, miten hyvin saadaan pidettyä näistä sekavista suunnitelmista kiinni. Tällä keinolla säästetään aika kivasti rahaa, mutta vuokra-autoilu tarkoittaa myös ainakin kahdeksan tunnin ajamista kivan lentorutistuksen jälkeen. Että katsellaanpas nyt...

Nyt taidan käydä tökkimässä miestä hereille vielä tälle illalle. Sen vuorokausirytmit ovat vähän sekaisin. Viime yönä se väsäsi graduprojektiaan viiteen asti aamulla ja oli jatkanut tänä aamuna aherrustaan jo seitsemän jälkeen. Nyt se on sitten "päikkäreillä". Noh, reilun kuukauden päästä tuonkin urakan pitäisi olla valmis, joten sitten eletään ehkä taas samalla aikavyöhykkeellä. :)

3 kommenttia:

 1. Oih... pian se on sitten valmista, koko prosessi =) Vaikkakin paljon on varmasti vielä tekemättömiä juttua, pakkaamista, mietintää... ja viime hetken stressauksia ;) Unohtamatta perhosia vatsan pohjalla =)
  Hassua, että menopaluu maksaa vähemmän!? Ei olisi ihan äkkiä käynyt mielessä tuollainen...

  Tsemppiä S:lle gradun pariin =)

  VastaaPoista
 2. Tekisi mieli ehdottaa muutamia pysähdyspaikkoja matkan varrelle (ainakin Cahokia St Louisin lähellä Mississippin itäpuolella - eli Illinois'n puolella) mutta siinä vaiheessa ei taida muu kiinnostaa kuin omaan kotiin pääseminen mahdollisimman pian!

  Vai on pelkkä menolippu tosiaan kalliimpi. Ja kummallisia nuo lemmikkirahtienkin hinnat. Aiotko muuten ottaa kaiken mukaan haluamasi lentokoneeseen, vai lähettää jotain hitaana rahtina?

  VastaaPoista
 3. Katja: Ei olis kaukana enää! :) Paljon tässä tosiaan on vielä tehtävänä, mutta toisaalta aika kivuttomasti on tultu tähän asti, joten toivottavasti kivuttomuus jatkuu siinäkin vaiheessa, kun pakkaaminen ynnä muut hommat todenteolla alkavat.

  Tsempit toimitettu perille!

  Pilvi: Kesäkuussa voi tosiaan olla kova hinku päästä mahdollisimman nopeasti kotiin, mutta eipä nuo pysähdyspaikkaehdotukset hukkaan menisi, ainakaan St. Louisin lähellä olevat! Siellä asuu nimittäin S:n eno perheineen, joten St. Louisissa tulee aivan varmasti käytyä useampaan otteeseen. :)

  Juu, pelkkä menolippu maksaa paljon enemmän. Sitä ollaankin tässä ällistelty ihan urakalla... Lemmikkirahtien hintojakin näköjään muutellaan ihan mielivaltaisesti, eikä asiaa tietenkään auta, että Kansas Cityyn matkustaessa pitää hyödyntää vähintään kahden lentoyhtiön palveluita, joiden säännökset saattavat erota toisistaan aika lailla.

  Otan luultavasti mukaan vain pari laukullista tavaraa (jotka pitää mahduttaa autoon! :D) ja mietin sitten, mitä haluan lähettää rahtina ja mitä haluan jättää väliaikaissäilöön (joita sitten rahtaan Amerikkaan pikkuhiljaa omien ja vierailijoiden reissujen puitteissa). Yritän pitää Amerikkaan matkaavien tavaroiden määrän minimissä, mutta sitä kun tulee otettua jo pelkälle lomamatkallekin mukaan pari laukullista kampetta... Katellaan. :)

  VastaaPoista