tiistai 16. helmikuuta 2010

"Pikkuisen alkaa hellankoukku kuumentua siellä yhdysvaltalaisaitiossa..."

Olympialaiset tuntuvat olevan otollinen aika kansainvälisille perheriidoille, varsinkin, jos toinen perheenjäsenistä (minä) on huono häviäjä. Vaikka sitä miten yrittää purra hammasta, niin verenpaine kohoaa huimiin lukemiin, kun kyse on urheilusta. Jo se riittää, että puhutaan hypoteettisesta Suomen häviöstä USA:lle. Jääkiekossa.

Tässä ennen olympialaisia virittäydyttiin urheilufiiliksiin katsomalla vanha kunnon lätkämittelö vuodelta 1995. Kuka arvaa, mikä ottelu oli kyseessä? Ihan vinkkinä vain, että Suomi voitti pelin 4-1, ja se oli siisteintä ikinä. Valitettavasti näin 15 vuoden jälkeen se on siisteintä ikinä vieläkin, mitä kansainvälisiin jääkiekkopeleihin tulee.

Noh, S ei oikein tuntunut ymmärtävän hyvän päälle ja alkoi inttämään jotain siitä, miten USA voitti Suomen viime vuonna MM-kisoissa. Kuka nyt jaksaa muistella melkein vuoden vanhoja juttuja!? En minä ainakaan, vaikka 15 vuoden takaiset tapahtumat tuntuvat varsin tuoreilta ja tärkeiltä... Pahemmalta eripuralta kuitenkin vältyttiin, sillä tänä vuonna Suomi voittaa kultaa. Olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Onneksi S ei ole mikään älytön fanaatikko toisin kuin eräät (minä), joten pahimmilta yhteentörmäyksiltä on vältytty, ainakin tähän mennessä. Täytyy antaa pinnoja miehelle hyvistä lepyttelykyvyistä, sillä mentiin viime keväänä kihloihin vain muutama päivä katkeran lätkätappion jälkeen.

Itse yritän suhtautua suht' kannustavasti tulevan kotimaan joukkoja kohtaan, mutta siinä vaiheessa, kun vastassa on sinivalkoisia verkkareita, niin on aika selvää, kumpi vie voiton; jos ei varsinaisessa kilpailussa niin ainakin omassa mielessä.

Uskonpa, että tulen aina katsomaan urheilutapahtumia sinivalkoisten lasien läpi. USA:n kannustaminen urheilussa on vähän sama kuin olisi kannustanut Jokereita 90-luvulla; menestys on melkein varmaa.

P.S. Kannustin muuten Jokereita 90-luvulla. Taidanpa kannatella vieläkin.

P.P.S. Otsikon lainaus Antero Mertarannalta.

7 kommenttia:

 1. Kovasti voimia ja jaksamista sinne olympialaisten ajaksi!! :)

  VastaaPoista
 2. Heh, kiitos! :) Eiköhän me jotenkin tästä selvitä.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä vain sinne kotiaitioon=) Leijonasydän ja sinivalkoiset lasit ;) Och den glider in....

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :D Parisuhde kyllä kestää tämän koetuksen, mutta kestääköhän pumppu... Den glider in!

  VastaaPoista
 5. Voi kuvitella mimmosta se on teillä, ku kannatatte ihan eri MAATA. Hardcorea.:D Meillä ollaan sentään maajoukkueen kannalta samalla puolella, vaikka SM-liigassa toi yks väittääkin kannattavansa Kärppiä, kuten kaikkien Jyväskylää pohjoisempana asuvien vissii kuuluu kannattaa (paitsi hei, Kuopiota ei lasketa), mokomat gloryhunterit. Todellisuudessa se kannattaa myös lahtelaisia, elleivät Kärpät pelaa vastapuolella, joten se siitä aidosta faniudesta taas. Tosta pääsenki sitte aina kuittaamaan, jos se erehtyy liian suureen ääneen Kärppien voittoja hehkuttamaan.;)

  VastaaPoista
 6. Ollaan kirjaimellisesti samaa sukua, mutta eri maata, joten sodanainekset ovat ilmassa... Kyllä SM-liigastakin tosin saa halutessaan melkoiset sodat aikaan, sen verran tunteella sitä eletään. ;)

  Minä olen meistä "ehkä" se fanaattisempi puolikas. Eilen esimerkiksi mökötin Matti Hautamäen epäonnistuneen hypyn jälkeen aika avoimesti. Mieshän olisi voinut alkaa ilkkua ja pahentaa minun oloa (ja sitä kautta myös omaa oloaan), mutta ilkkumisen sijaan sainkin silityksen päälaelle ja pahoittelut lopputuloksesta, vaikka miestä ei mäkihyppy tunnetusti voisi vähempää kiinnostaakaan. Olen itsekin yrittänyt kannustaa amerikkalaisia silloin, kun suomalaisia ei ole vastassa. Fair play. Meillä on perhe tosin jo pelännyt, että S joutuu pakkaseen, jos minä hermostun urheilutuloksista. Ei ole minun tapaista ollenkaan... ;)

  Kiva, että teilläkin Kärppiä (muka) kannustava osapuoli osaa olla myös lahtelaisten puolella! Ihan turhaa pelleilyä semmoinen toisen väkisin ärsyttäminen ja suolan haavoihin hierominen.

  VastaaPoista
 7. Vaikka lahtelainen oonkin eli hyppyrimäen juurella kasvanu (kuten taidat säkin muuten olla:p), en ota mäkihyppyä ainakaan enää nykyisin hirveän vakavasti. Hyvä vaan ainakin sen vuoksi miten Jannelle ja Matille näissä kisoissa kävi. Lätkähomma otti päähän jo tarpeeksi, vaikka se Ruotsille häviäminen periaatteessa viisasta oliki.x)

  Kyl se pakkaseen joutuminen vois olla ihan hyvä vaihtoehto, jos ei tajua yhtään hävinneen tunteita aatella... Mitä lätkään tulee, siitä sais mun kanssa hyvät mähinät aikaiseksi, jos väärään aikaan tappiolle ilkkuu.:D

  VastaaPoista