torstai 28. toukokuuta 2009

So Much to Do, So Little Time

Olen niin tyytyväinen, että päätin maaliskuussa ostaa liput ja lähteä tuon sulhon (!!!) mukaan reissaamaan alle parin viikon päästä. Ollaan vasten (melkein) kaikkia periaatteitani tehty oikein lukujärjestys edessä häämöttävää kaksiviikkoista varten. Yleensä lähden lomailemaan aika rennolla meiningillä. Paikan päällä vasta päätetään, missä käydään ja milloin. Me halutaan kuitenkin tehdä niin monia asioita, että pakko on tehdä vähän suunnitelmia ja lyödä päivämääriä lukkoon, varsinkin jos meinaa saada töissäkäyvät kaverit menoon mukaan.

Eilen istuttiin sängyllä läppärit sylissä ja tutkittiin
Royalsien pelikalenteria, Oceans of Funin aukioloaikoja ja kavereiden meille ilmoittamia vapaapäiviä. Tajusin siinä innosta puhkuessani, että jos S olisi lähdössä yksin, en kestäisi sen riemua. Ikävä ihminen olen. Yrittäisin varmaan hillitä kielenkantoja, enkä varmaan sanoisi mitään liian ilkeää, mutta ilmeitä tai eleitä en osaisi peitellä. Olisin katkera. Ollaan vietetty ihan tarpeeksi aikaa erillään tehden kivoja juttuja, joista toinen on joutunut olemaan kateellinen (lähinnä siitä, ettei ole voinut olla riennoissa mukana). Nyt voidaan matkustaa yhdessä, tehdä asioita yhdessä. Onneksi siis laitoin Visan vinkumaan! Rahaa ei säästy, mutta säästytäänpähän sen sijaan minun mököttämiseltä.

Lennetään Kansas Cityyn keskiviikkona viiden maissa. Heti laskeutumisen jälkeen on luvassa sapuskaretki
Chipotlelle, jonka jälkeen mennään tutustumaan S:n siskontyttöön (jolle minun kuulemma pitää opettaa suomea...). Illemmalla, jos ei olla liian väsyneitä, ja eihän me olla, treffataan muutama kaveri Bud Lightin ja baariruoan merkeissä. Voiko ihanammin reissu enää alkaa? (Tai jatkua bussissa ja lentokoneissa istumisen jälkeen.)

Viikonloppuna onkin sitten edessä ensimmäinen jo ennalta määrätty tapahtuma; float trip! Siellä nähdään lisää kavereita ja saadaan varmaan uusiakin. Etelä-Missouriin on lähdössä vaatimattomasti 35 kellujaa, joista iso osa on minullekin ennalta tuttuja. Soooooo excited! Enkä ole vissiin ainoa, joka on innoissaan."DEAR ANNI, I AM A BETTER FLOAT TRIP FLOATER THAN YOU. IF YOU AGREE, BE FROM FINLAND! MIKE L."
-Viesti Facebookissa toissapäivältä-

Seuraavaan, ja ainoaan kokonaiseen viikkoon, on tarkoitus mahduttaa mm. vesipuistoilua, tailgatingia ennen baseball-ottelua, S:n työporukan tapaamista ja retki Emporiaan. Ja polttarit, meidän molempien. Olen saanut jo monta viestiä innokkailta kavereiltamme, joissa minun on käsketty miettiä, mitä haluan tehdä. Ihan parasta olisi polttaroida Emporiassa, joka on minulle paljon tutumpi ja turvallisempi kuin iso ja pelottava Kansas City, mutta pitää vielä katsoa, miten, milloin ja minne S:n parhaat kaverit pääsevät paikalle. Enemmänhän tässä on kuitenkin kyse S:n polttareista, minä lähden vain tyttöporukalla pois miesjuhlijoiden tieltä. :)


Emporia. Agreed.

Matkan toisena ja viimeisenä sunnuntaina on S:n siskontytön kaste. Tämä tarjoaakin S:n äidille hyvän mahdollisuuden kysellä meidän lapsenkasvatussuunnitelmista. Tuleva anoppi kysyi jo viime viikonloppuna, tuleeko minusta katolilainen avioliiton myötä, kuten hänestäkin aikoinaan tuli. No, ei tule. Anopin äänestä huomasi pienen verenpaineen nousun, kun hän sanoi, että meidän on kuitenkin valittava joku suuntaus viimeistään sitten, kun lapsia saadaan. S vain sanoi, että me ei olla uskonnollisia, muttei myöskään anti-uskonnollisia, mikä on hyvin totta. Tärkeintä on kunnioittaa muita ihmisiä ja heidän näkemyksiään. Toivottavasti S:n äitikin kunnioittaa meidän ratkaisuja.

Pikkuisen neidin kasteen jälkeen vietetään varmasti laatuaikaa perheen voimin, johon minäkin jo melkein virallisesti kuulun. Onneksi S:n vanhemmat ovat tulossa meidän mukana Suomeen, ettei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siitä, että ollaan varmasti joka ilta jossain lietsussa. Täytyyhän meidän yrittää ottaa kaikki ilo irti. Seuraavan kerran kyseiseen paikkaan matkustaessa ei enää joka ilta juhlitakaan.

Sitten laitetaan uutta kotia, asetutaan aloillemme. Vihdoinkin voi ostaa jotain suurempaa ilman, että mielessä käy: "No mihinkäs minä tämänkin laitan, jos ja kun lähtö tulee..."

3 kommenttia:

 1. Muutamia huomioita:

  - Voi että kuulostaa täydelliseltä. :)

  - Go Cubs!

  - Chipotle! Yummm...

  - Sen verran kaukainen ajatus lapset on meille, että vasta kommenttisi sai miettimään mitä anoppi sanoo mahdollisen lapsen kirkkokunnasta... Voi olla kipeä kohta tässäkin perheessä. Yleensähän lapset perinteisesti kastetaan äidin kirkkokunnan mukaan, mutta kelle tuo on hyvä ja kelle huono perustelu... Meillä se menisi minun mukaani jo siksi, että uskonnollinen kasvatus olisi minun vastuullani kuitenkin, meistä kahdesta huomattavasti uskonnollisempi kuin olen, ja olisin periluterilaisena (vaikka vankkana ekumenian kannattajana) melko huono lasten kasvattaja katoliseen uskoon... Mutta entäpä mistä kummit luterilaiselle lapselle joka syntyy katolisen suvun keskelle? (Jahas, nyt lähdin sitten miettimään tätä...)

  VastaaPoista
 2. Ääh, olet vasta toinen tuttuni, joka matkustaa USA:an ensi kuussa. En voi sanoa muuta kuin että ootte tosi ärsyttäviä ihmisiä, ku kiusaatte meitä Suomeen jääviä jutuillanne. ;D

  Harmi, ettei olla Naamiskamuja, sillä voisin "tökätä" (eng. "poke") sua piruuttani sitä kautta, jos satut sen kyseisen ja täysin merkityksettömän perussovelluksen tietämään.:D

  VastaaPoista
 3. pilvisyys: Aijai, sullahan ei ollutkaan vielä tarpeeksi mietittävää muuten... Anopeilla taitaa olla yleensäkin aika vahvat mielipiteet lasten kasvatuksen suhteen (ainakin tällä omalla tulevalla, joka on erityisopettaja); toivottavasti ei jouduta tahoillamme ihan kamalaan kiipeliin ja uskontosotaan. :) Onneksi nämä eivät ole ihan tämän päivän asioita!

  Chipotle on todellakin yummmm! Niin, ja mun pitää kai kannattaa Royalseja ihan perhesuhteiden takia... :D

  Bemary: HAHAHAA, kannattipa todellakin laittaa luottokortti laulamaan, kun muita ärsyttää! :P Liput on jo melkein maksaneet itsensä takaisin, vaikken ole vielä edes astunut koneeseen!

  Njuu, oon ehkä joskus kuullut jostain lärvikirjasta... Jomman kumman täytynee suorittaa hieman salapoliisityötä, jos meinaa päästä tökkimään toista. :D

  VastaaPoista