torstai 21. toukokuuta 2009

Anni menee naimisiin


Ehdittiin olla rauhassa kihloissa noin kaksi päivää, ennen kuin alettiin ihan todenteolla miettiä, mitä tässä pitää tehdä. Kihlaus tarkoittaa meille molemmille ihan oikeasti lupausta naimisiinmenosta, muttei ehkä osattu kuvitellakaan, että asiat etenisivät tällaista vauhtia.

Pahimmasta (ja parhaimmasta!) alkuhuumasta selvittyämme aloimme tosiaan selvitellä meille parasta aikataulua ynnä muuta. Meidänhän täytyy ottaa huomioon mm. seuraavat asiat:

Byrokratia:


 • S:n täytyy uusia oleskelulupansa syyskuun alkuun mennessä, minun täytyy hankkia itselleni viisumi ja oleskelulupa Yhdysvaltoihin muuttoa varten ensi kesään mennessä. Jälkimmäinen vaatii naimisiinmenon ennen pitkähkön prosessin alkamista, ensimmäisessäkin se helpottaa, sillä S:n ei tarvinne ottaa vakuutusta kotimaastaan toisin kuin opiskelijaviisumia varten.
 • Esteiden selvitys vaatii meiltä pikkuisen enemmän kuin pelkästään maistraatissa käväisyn ja paperin allekirjoittamisen. S:n pitää toimittaa myös virallinen dokumentti siitä, ettei hänellä ole omassa maassaan mitään esteitä avioliitolle. Yksi vaihtoehto olisi käydä maksamassa suurlähetystölle siitä, että S vannoo, ettei ole naimisissa, ja suurlähetystö kirjoittaa todistuksen. Päädyimme kuitenkin pyytämään dokumentin Kansasista.
Läheisten läsnäolo:
 • Molemmat haluamme luonnollisesti juhlistaa tätä verrattain isoa tapahtumaa omien perheiden (ja ystävien) läsnä ollessa. Osalla juhlavieraista on pitkä matka, juhlittiinpa kummassa paikassa tahansa, milloin tahansa. Tarkoitus kuitenkin on ottaa huomioon mahdolliset pitkämatkalaiset mahdollisimman hyvin, sekä myös ystävät ja perheenjäsenet, jotka eivät pääse matkustamaan Atlantin yli. Mutta miten tämä onnistuu?Ehkäpä näin: 

Civil Ceremony (At a Finnish court house) - July 9th 2009

This will be a small, immediate family only, court ceremony. No wedding dresses or wedding rings (saving that for the wedding ceremony). Some might wonder why so soon. Well the sooner we get the marriage paperwork the sooner we can start filing US immigration forms, so that Anni will be ready to head to the US with me when I graduate.

Wedding Ceremony w/ party (Somewhere in Finland) - June 5th 2010

With all the immigration and residency issues already covered, we can then focus on the actual wedding. Friends and family are welcome to attend (friends and family in the US are not expected, but would be more than welcome). This will be where the wedding dress, wedding rings, vows, etc happen. There might be a mock ceremony (yet to be decided). In summary this will be THE WEDDING and will be free from all the stresses stemming from residency forms.

Wedding Party (Somewhere in Kansas) - July 10th 2010

This will be the party for friends and family in the US. Anni will wear her wedding dress so people can see her in it. We will drink and celebrate our marriage and Anni's immigration status. We could mock the wedding ceremony and have Mike L. do the service (just an idea). Besides the wedding dress and me in a suit this will be an informal event. Hopefully like a wedding reception on laughing gas. (S:n info kavereille, päivämäärät ovat vielä viitteellisiä.)

Tällä "kiirehtimisellä" varmistamme sen, että S:n vanhemmat ovat paikalla, kun meidät vihitään. Nopeasta aikataulusta on myös se hyöty, että pääsemme hoitamaan paperihommia ihan rauhassa. S voi Suomessa asuvana hoitaa vaimolleen (!!!) viisumin Helsingin suurlähetystön kautta, ja käsittelyaika on onneksi paljon, paljon lyhyempi kuin USA:sta käsin. Puhutaan korkeintaan kahdesta kuukaudesta, kun muuten voisi joutua odottamaan vuodenkin.

Notta saatte valmistautua siihen, että tästä tuleekin hääsuunnittelublogi. Ei ole kuin kolme tapahtumaa järjestettävänä...

6 kommenttia:

 1. ihanaa! onnea ihan tuhottoman paljon!! tulin pitkästä aikaa lukemaan ja miten ihania merkintöjä :)

  kannattaa käydä katsomassa naimisiin.info-sivuston foorumia ja rekata sinne jäseneksi. itse hengailen siellä edelleen, vaikka hääni olivatkin jo pari vuotta sitten :D (siellä on siis muutakin kuin hääaiheista keskustelua...) jotkut häitään suunnittelevat morsiamet ovat kyllä ihan poissa tästä maailmasta olevia bridezilloja jotka stressaavat ihan kaikesta, mutta siitä huolimatta naikkarit olivat minulle ainakin ihan hirveän suureksi avuksi hääsuunnitelmissa.

  VastaaPoista
 2. Yayyy!! Mitä sitä turhia viivyttelemään, etenkin kun on maahanmuuttobyrokratia hoidettavana. Kuulostaa siltä, että olette keksineet juuri täydellisen tavan hoitaa asia - minimoitu stressi ja maksimoitu läheisten osallistuminen. (Tai no, kuinka vähällä stressillä pääsee kun suunnittelee kolmea tapahtumaa...) Upeaa. :)

  VastaaPoista
 3. Ai ai ai ai :) Jo toiset hääuutiset tälle kesälle, ihanaa :)

  VastaaPoista
 4. mmmariiia: Kiitos kiitos! :) Naimisiin.info on tuttu jo muinaisilta ajoilta, kun yritettiin keksiä jotain keinoa olla yhdessä. Nyt olisi ehkä jopa ihan ajankohtaista rekisteröityä kyseiselle sivustolle, hyvät neuvot kun ovat kalliit, tai ainakin todella arvokkaat. :) Elän siinä toivossa, ettei minusta kehkeydy aivan kamalaa bridezillaa, mutta eipä sitä koskaan tiedä. Virtuaaliset läpsäisyt poskelle ovat sitten ihan tervetulleita, jos homma alkaa karata käsistä. ;)

  pilvisyys: Kannustavia sanoja, yayyy! :] Sinä jos kuka ymmärrät, mistä tässä on oikeasti kyse. :)

  Min blåggen: Oi, ihanaa! Häät on aikas kivoja. <3

  VastaaPoista
 5. Hiiii! Onnea vielä kerran tarkentuneiden suunnitelmien kunniaksi! :D Kohtahan nuo "ensimmäiset" häät on jo täällä!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset! Tosiaan, vähän reilu kuusi viikkoa on enää tuohon ensimmäiseen etappiin. :)

  VastaaPoista