torstai 4. kesäkuuta 2009

Avaimet käteen -periaate

Jotenkin kummasti tällaisen kahden palikan palikat tuntuvat loksahtelevan kohdalleen. Pitää kiittää ahkeraa yrittämistä, (ihmis)suhteita ja silkkaa moukan tuuria.

Laitoin aamulla hetken mielijohteesta (ja toisaalta pitkän viivyttelyn jälkeen) kunnalle asuntohakemuksen. Edellisen kerran asunnoista kysellessäni tarjolla oli vain yksi yksiö vähän levottomalta alueelta. Yksiö. Levottomalta alueelta.

Varauduinkin siis pitkään jonotukseen ja epämiellyttävään lopputulokseen (tässä pitäjässä on paikkoja, joissa en mielelläni asustaisi). Vajaa puoli tuntia hakemuksen lähettämisen jälkeen kännykkään tuli viesti, jossa pyydettiin tarkistamaan sähköposti. Siellä tarjottiin rivitalon päätykaksiota, johon olisi tunkua. Pitäisi toimia nopeasti.

Toiminkin. Käytiin katsomassa asuntoa yhdeltä. Avaimet minulla oli kädessä kahdelta.

Meillä on uusi koti. Ja takapiha! Ja sauna!

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Todella nopeaa toimintaa, mutta eikös se sanontakin ole, että aikainen lintu madon löytää...?

  Kaiken sen kaukosuhteilun, vastoinkäymisten (mm. valtio...), tunteiden kieltämisen jne. jälkeen, etteköhän te "palikat" ole onnenne ja yhteisen uuden oman asunnon ansainneet?!? Saatte rakentaa pesää tänne Suomen maallekin ainakin kerran vielä.

  Hmm..MUR! Saunasta olen hivenen vihreä kateudesta. Löytyisikö mistään pientä murjottavaa saunatonttua sinne asustamaan :)
  Nauttikaahan saunan lämmöistä, eikös S:kin jo ole tottunut kunnon löylyihin?

  VastaaPoista
 3. Sauna! Takapiha! Kade. :> Ei paljon lohduta, että on oma saunaVUORO tossa tunnin päästä ja sekin onnistuu vaan naapurirappuun könyämällä.>:D Mutta onnea nyt silti oiekin kovasti, taas.;)

  VastaaPoista
 4. h_eidi: Kiitos! :)

  Katja: Kiitos, kiitos. :) Minusta tuntuu, että tässä tapauksessa lintu löysi madon moukantuurilla. :D

  No ei vais, tuntuu oikeasti hyvältä, että saatiin tällaiset puitteet meidän Suomen-kodille. Ja uusi saunakin tuntui eilen ensimmäisellä kokeilukerralla varsin hyvältä! S on jo kovempi saunomaan kuin minä. :)

  Haha, siinäpä hyvä tuparilahja; murjottava saunatonttu!! :D

  Bemary: Kiitos, taas. :] Meillä ei ollut viime vuonna edes saunavuoroa, notta nyt sit kyllä saunotaan viime vuodenkin edestä! :P Ja ajetaan nurmikkoa! Tässähän on niinku melkein aikuinen jo muka. Saunat ja nurmikot ja kaikki!

  VastaaPoista