torstai 9. tammikuuta 2014

18 kk

"She's so cute!" lääkäri kuiskasi harjoittelijalle sulkiessaan tutkimushuoneen ovea perässään. Oven taakse jäi kaksi leveästi hymyilevää vanhempaa. Terve, hyvin kehittyvä ja kasvava lapsi. Puolitoistavuotias. Uskomaton onni.

Näitä vermeitä ei nähdäkään uudestaan ennen kuin ensi syksynä. Kausi ohi. :'(
Sanavarasto on vähintään tuplaantunut viimeisen kuukauden aikana. Kommunikointi on helpompaa, puolin ja toisin, eikä lapsi tunnukaan saavan kiukkukohtauksia tyhmien, ymmärtämättömien vanhempien takia, vaan silloin, kun saa kieltävän vastauksen. Hempeästi lausuttu "piish?" ei olekaan taikasana, jolla saa kaiken haluamansa.

Beibi (nukke) ja papi (pehmokoira) ovat parhaita kavereita, joiden kanssa syödään, leikitään ja nukutaan. Niille tehdään ruokaa, niitä työnnellään rattaissa. Joskus lentävät vikkelästi huoneen poikki.

Vauhti on hurjaa, eikä paikoillaan ehdi oikein ollakaan, paitsi joskus Sesame Streetistä nauttiessa tai kirjoja lukiessa. Nämä rauhalliset hetket ovat herkkua meille herkkähermoisemmille, sillä lapsi löytää itsensä sekunnin sadasosassa usein vahinkoalttiista paikoista (mm. kiipeää portaita kaiteen väärältä puolelta tai nousee keittiönpöydälle tai sohvan selkänojalle), vaikka talosta on yritetty tehdä mahdollisimman turvallinen paikka meille kaikille. Pieniä muksahduksia lukuunottamatta tapaturmia ei onneksi ole sattunut.

Voisiko tuon naperon rullata kuplamuoviin 30-vuotiaaksi saakka?

7 kommenttia:

 1. She is so cute sanoo kuuluvammalla aanella tama tatsy! :) Onnea puolitoistavuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 2. Very cute.
  Ja 'outfit':stä sen verran, että ehkä ensi vuosi on SE vuosi !

  VastaaPoista
 3. Moikka! Uusi lukija ilmoittautuu joukkoon Tampereelta :) Löysin blogisi muutamia päiviä sitten ja kahmaisin sen parissa päivässä itseeni. Todella mielenkiintoinen ja ennen kaikkea hyvinkirjoitettu blogi jota on ilo lukea. Kiva kuulla miltä elämä siellä kaukana näyttää suomalaisen silmin. Jään seurailemaan jatkossakin :) Itse pidän ruokablogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva, että löysit tänne! :) Toivottavasti nähdään uudelleenkin täällä kommenttilootan puolella. Pitääpä käydä vastavierailulla blogisi puolella, ruokablogi kuulostaa herkulliselta!

   Poista