maanantai 8. heinäkuuta 2013

Yksi

Täällä odotellaan innokkaasti ja ehkä vähän kärsimättömästikin Suomesta vieraita (mummo ja ukki). Valmisteluja toki riittäisi, mutta istunpa nyt hetken koneella. Nimittäin...

Meillä asuu yksivuotias. Yksivuotias kävelee niin kamalaa vauhtia, että välillä sitä voisi kutsua ihan rehelliseksi juoksuksi. Yksivuotias ei turvaporteista välitä, vaan keksii, että portaita voi kiivetä siltä väärältä puoleltakin pitelemällä pinnoista kiinni. Samainen yksivuotias irvistelee juuri puhjenneilla ylähampailla (kokonaissaldo nyt neljä), tekee kamalaa sotkua, kun syö lusikalla ihan ite, ja kutsuu kaikkea ja kaikkia kshhhhhhaksi (kissa). Paitsi dädää (daddy) ja khrrrrrjaa (kirja). Muista yksivuotiaan jutuista me aikuiset ei ihan vielä olla saatu selvää, vaikka pulpatus onkin jatkuvaa ja hauskankuuloista intonaatioineen päivineen. Hyvällä mielikuvituksella varustettu aikuinen saattaa kuitenkin kuulla halutessaan myös sanat äiti (äitä) ja kiitos (to).






Neiti täytti lauantaina vuosia (tai siis vuoden). Poksautettiin S:n kanssa kuohuviinipullo klo 5:14 ja juotiin lasilliset, ennen kuin painuttiin takaisin petiin. Vietettiin kiva päivä ihan oman perheen kesken, ja eilen sitten juhlittiin vähän isommalla porukalla. Talo oli täynnä iloista juhlaväkeä; riittipä meitä ihan ulos astikin!

Minähän ehdin kehittää ihan kamalan paniikin leivonnaisista, ehkä ihan syystäkin, sillä lähdin rohkeana tyttönä melkoisen kylmiltään tekemään kahdeksan munan täytekakkua ja itselle ihan uppo-outoja red velvet -valkosuklaakeksejä. No, kakku lässähti, tietenkin, mutta tällä kertaa selvittiin kuitenkin ihan yhdellä pohjalla, kun joskus on ehkä sattunut semmoisiakin keissejä, että kolmikerroksinen kakku on rakennettu kolmesta eri kakkupohjasta... Kekseistä tuli enemmän ruskeita kuin punaisia, mutta makuun se tuskin vaikutti millään tavalla.

Onneksi meillä oli myös muuta naposteltavaa, kuten hodareita, juustoja ja pähkinöitä, niin tarjoilut eivät jääneet ihan tämän leipurin, jonka jauhopeukalo on välillä vähän keskellä kämmentä, varaan. S:n sisko toi lapsille pomppulinnan, ja aikuisille löytyi viihdettä kylmälaukusta ja kellarista biljardin muodossa.




Aika paljon on vuodessa kehitystä tapahtunut. Pitkä aikahan se on, pienen ihmisen elämässä, vaikka lyhyeltä pyrähdykseltä tuntuikin.

7.7.2012. Ensimmäinen päivä kotona.
7.7.2013. Ensimmäiset synttärit.
Missähän asennossa ensi vuoden kuva otetaan?

16 kommenttia:

  1. Paljonpaljon synttarionnea 1-vuotiaalle ihanuudelle!

    VastaaPoista
  2. Onnea sinne :)
    Puujalkavitsiä pukkaa mutta pakko kysyä etteihän kuvassa näkyvällä ketsupilla ole mitään tekemistä mansikkakakun kanssa ;)
    Myös vessaremonttijuttu oli kiva, sorry kun ei tullut siihen mitään kommentoitua. Värit näyttää kivoilta ja pidin siitä pyyhetelineestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, eikö teillä laiteta ketsuppia kakun päälle? ;)

      Poista
  3. Suloinen pieni puutarhuri ja niin herkullisen näköinen kakku, että nyt mun paljas maitokahvi ei maistu enää oikein miltään :D

    VastaaPoista
  4. Roppakaupalla onnea synttärisankarille! Mutta että vuoden vanha? Niinkun 12 kuukautta??

    VastaaPoista
  5. Onnea pikku prinsessalle! Ihania mekkoja hällä :)
    Kakku on tosiaan kaunis ja maistui varmaan ihanalle!
    Mie tekaisin juuri ensimmäisen mustikkapiirakan ja mutustelen sitä juuri tätä kirjoittaessa.
    Riemullisia hetkiä sinulle ja perheelle vieraiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mekkoja kyllä piisaa, neidillä on vaatekaapissaan valikoimaa enemmän kuin mulla ja miehellä yhteensä. ;)

      Talo tyhjeni eilen, nyt pitäisi taas totutella arkeen. :)

      Poista
  6. Aivan ihana yksvuotias! Isot onnittelut.
    Onnea aidille ja isallekin.

    VastaaPoista
  7. En kestä mitä nyrpistelyilmeitä !! Niin kovin suloinen. Ja tuollaiset A-linjaiset mekot näyttävät niin ihanilta pienten päällä - kyllä minäkin sitten joskus, kun.. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Pikkuprinsessoille on kyllä olemassa vaikka minkälaisia kivoja juttuja!

      Poista