torstai 27. kesäkuuta 2013

Vessa-makeover

Sarjassamme kuinka tehdään mahdollisimman halvalla rakennetusta ja sisustetusta amerikkalaisesta powder roomista (half bath, vessa) jäyhän skandinaavinen. Mahdollisimman halvalla, tietenkin.

Lähtötilanne oli tummanvihreä, ankea huussi, jonka lattia ja yksi seinäkin oli jatkuvasti märkä käsienpesun seurauksena. Lavuaari ja pyyheteline sijaitsivat niin kaukana toisistaan kuin fyysisesti mahdollista (tai no, kai toinen olisi voinut olla katossa), joten tip-tip-tippoja oli siellä täällä. Valaisin oli tyyliltään traditional, verhot vähän turhan krumeluurit meidän makuun.

Rautakaupasta tarttui mukaan kylppäreihin ja keittiöihin tarkoitettua maalia, vähän suoralinjaisempi valaisin ja järkevämpi pyyheteline. Aikaa meni alle tunti, mikä on ihan hyvin, kun ottaa huomioon, että ennen kauppaan menoa esimerkiksi seinien tulevasta väristä ei ollut juurikaan juteltu.

Väriksi valikoitui Frappé.
Muistin jopa ottaa pari ennen-kuvaa, mutta tietysti vasta sen jälkeen, kun yli-innokas Remontti-Reiskani oli jo repinyt vanhan pyyhetelineen seinästä irti.Maanantaina odotin sormet syyhyten, että pikkuneiti menisi päikkäreille. Ensimmäisten nokosten aikana paklasin, hioin ja pohjamaalasin, toisten aikana sudin seinät pikavauhtia uuteen uskoon. Illalla hain vähän verhokangasta (vähän tarkoittaa tässä tapauksessa 22 jaardia, tein makuuhuoneeseenkin verhot), ja tiistain päikkäreiden aikaan huristelin ikkuinoille uudet peittimet.


Ennen kuin joku kommentoi "alamittaisia" verhoja, haluaisitko sinä putsata helmoista roiskeita? Niin, en minäkään.


Pyyhkeet ovat nyt vähän lähempänä käsienpesupistettä.
Marimekkoa.
Pentikiä.
Olen kerrankin maaliväriin tyytyväinen. Esimerkiksi meidän makuuhuoneeseen valitsemani "lämmin harmaa" näyttää lähinnä violetiltä. Tämäkin väri elää valon mukaan, ja vaihtelee vihertävästä siihen lämpimään harmaaseen. Greige. Nyt pitäisi vielä löytää tyhjille seinille jotain piristystä. Ostin jo seinäkellon (ensimmäinen laatuaan meidän taloudessa), mutta vaikka se onkin kaunis, niin jäätävä jätättäminen pakottaa palauttamaan sen kauppaan.

Milloinkahan tämä harmaa kausi loppuu? Kohta koko mökki näyttää hiirulaiselta, ellei mies takavarikoi maalitarpeita ja/tai luottokorttia. Seuraava uhri taitaa olla meidän baby blue kylppäri...

4 kommenttia:

 1. Kaunis lopputulos, hyvä maku sinulla.
  Se on lahja kun osaa ommella verhot itse, eikä niin kuin meikä, joka joutuu viemään kaiken ompelijalle.
  Ihanaa se on kun saa laittaa omaa kotia mieleisekseen.
  Koukuttava blogi sinulla, niin aidosti ja mielenkiintoisesti kirjoittelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sisustaminen on kyllä kivaa puuhaa! Vielä kun olisi rajattomasti aikaa ja rahaa... ;)

   Poista
 2. Taustakyylä hei. Nyt on pakko avata suu, kun minua niin kovasti hämmentää tuo koko "ikkuna vessassa"-konsepti. Siis ikkuna. Vessassa?! Sakothan siitä vielä saa kun unohtaa sulkea verhot laskiessaan pyllyään pytylle ja naapuri sattuu kulkemaan ohi... Tosin tuo ei puskasta päätellen taida olla ihan maantasalla, mutten silti tajua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo, ei ole ihan maantasalla, mutta verhot on silti ihan kiva keksintö tuommoiseen paikkaan. ;)

   Poista