torstai 25. huhtikuuta 2013

Spring Hasn't (Quite) Sprung

Tämä kevät on ollut vähän oikukas. Viime vuonna tähän aikaan oli jo suomalaisen maahanmuutajan mielestä ihan kesä. Tänä keväänä ei. Yöpakkasia on ollut tälläkin viikolla, ja päivisinkin on jääty viimevuotisista lukemista melko lailla. Oman ulkovaatetuksen ongelmallisuuden lisäksi olen joutunut rapsuttelemaan päätäni myös pikkuneidin pukemisen takia. Kerrospukeutuminen on pop, kun aamulla/varjossa/tuulisella paikalla on kylmä, mutta auringossa lämmin/kuuma.

Äiti näyttää mallia kerrospukeutumisesta. Shortsit ja leggarit, äijjjjän on tyylikäs!
Käväistiin eilen lenkillä ja höpöttelemässä suomea (ja ehkä syömässä vähän wingsejäkin kuntoilun lomassa...). Tarkoitus oli ottaa kamera mukaan ja ikuistaa kukkivia puita ja värikkäitä pihoja, mutta kamerapa jäi kotiin, ja kännykän kamera on surkea. Otin sitten vahinkoa takaisin napsimalla kuvia meidän takapihan asukeista.

Istutettiin viime keväänä takapihalle kolme puuta. Valkattiin paikat symmetrisesti läheltä aitaa; yksi keskelle ja kaksi nurkkiin. Haluttiin keväällä kauniisti kukkivia puita, joten lajikkeiksi päätyi Oklahoma Redbud (kertaa kaksi) ja Cleveland Select Pear. Redbud (nuppupuu?) kukkii nimensä mukaisesti punaisena, ja meidän koristepäärynäpuu valkoisena.

Tänä vuonna sitten paljastui seuraavaa:

Toinen Redbud onkin valkoinen, eli Whitebud.
Tältä sen pitäisi näyttää.
Cleveland Select Pear. Oklahomalaisten välissä.
Meidän symmetrinen suunnitelma meni ihan mönkään! Voivoi, mitenköhän päästään tästä ikinä yli. 

Sarcasm sign.

Tänä keväänä pihahommiin on kuulunut nurmikon uudelleensiementäminen, aika karseassa kunnossa se onkin. Haaveissa on myös ollut pienoinen kasvimaa, mutta tapoin viime vuonna jo helppohoitoiset mustikka- ja vadelmapensaat, kun en muistanut kastella niitä, joten mitään hurjaa peltoa meidän ei kannata takapihalle ruveta kyntämään, kun tosiaan ottaa meikäläisen puutarhurintaidot huomioon. Kuolleet kasvit eivät ole mitään kaunista katseltavaa.

Kompromissi löytyi vanhoista viskitynnyrinpuolikkaista, joihin olen nyt istutellut porkkanaa, pinaattia, valkosipulia, kurkkua ja jalapenoja, joista eka satsi kuoli. Taisipa pakkanen puraista. Tynnyrit ovat onneksi kivoja koristeita ilman kasvustoakin, joten en ota suuria paineita tästä projektista.
Whitebud, tynnyri, päärynäpuu.
Päärynäpuu, tynnyri, Redbud.
Mustikka ja vadelmakin otettiin uusintakokeiluun, ja perhanan puput ovat nakertaneet jo vattupuskan ihan nysäksi. Etupihan uusia istutuksiakin on jo trimmattu nököhampailla. Aaaaagh, ovat kyllä ihan hirmu söpöjä, mutta söisivät mieluummin vaikka naapurin kukkasia...

No, kyllä se lämpö sieltä tulee, pupuista ja pakkasista huolimatta, vähän niin kuin joka vuosi. Tänään oli jo ihan t-paitakeli, josta käytiinkin nauttimassa kotieläinpuistossa seitsemän Suomi-neidon voimin. Ei pöllömpää!

Kili nautiskelee.

9 kommenttia:

 1. Kevat/kesa taitaa olla myohassa ihan ympari maata. Taalla Alaskassa on ollut aurinkoista jo muutaman paivan, ja lampotilat mid-40's. Tiistaina ja keskiviikkona sitten satoi taas lunta........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät on myös ollut paljon kosteampi kuin viime vuonna. Näille seuduille vesi on ihan tervetullutta viime kesän kuivuuden jälkeen, mutta tulvamailla ei varmaankaan olla ihan samaa mieltä.

   Poista
  2. Viime viikolla Chicagon ymparistossa asuvat eivat olleet innoissaan sateesta..... vaikka kevatsade keskilannessa on ihan hyva nurmikoille ja muille istutuksille.

   Poista
  3. Joo, meidän Chicagon nurkilla asuvat kaverit tulivat justiinsa Kansas Cityyn viikonlopuksi. Vähän pelkäsivät, etteivät pääse tulvien takia lähtemään, mutta onneksi pääsivät. :) Itsekkäästi ajateltuna ei tartte muistaa kastella istutuksia yhtä usein, kun luonto hoitaa sen puolen. ;)

   Poista
  4. Hehe, olen samaa mielta - paasee vahemmalla kastelulla :-) Gardening on kivaa pienissa annoksissa, mutta se maintenance work on sitten vahan toinen juttu.
   Ja sita paitsi gardening season on niin lyhyt taalla, etta en kovin paljon ole effortia laittanut gardening aktiviteetteihin. Josko sitten seuraava duty station olisi vahan parempi ymparisto - Ft Riley, KS, on korkealla listalla.

   Poista
  5. Oho oho! Pidänpä peukkuja Kansasin puolesta. ;)

   Heh, tykkään kans istutella vaikka mitä, mutta se ylläpito...

   Poista
 2. KS nayttaa aika hyvalta tassa vaiheessa, toivottavasti Army on edelleen kanssamme samaa mielta. Parin viikon paasta itse asiassa olen Manhattanilla tapaamassa univ professoreita ja tekemassa suunnitelmia, miten saisin vaitoskirjan viimeisteltya K Statessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonih! Little Apple ei olekaan täältä turhan kaukana. Siellä muuten asuu yksi suomalainen neitokainen miehineen. :)

   Poista
  2. :-) Aika nayttaa, kuinka kaikki details jarjestyvat... fingers crossed, etta Army gods:t pysyvat sanoissaan......

   Poista