maanantai 5. marraskuuta 2012

Ehdoton

Klikkaa toki isommaksi!
Mitään virallista ilmoitusta tai varsinaista green cardia en ole vielä saanut, mutta eikös tuosta ole luettavissa, että meikäläisen oleskelulupahakemus meni läpi?

Minun edellinen vihreä kortti meni vanhaksi viime kesänä, kaksi vuotta meidän tänne muuton jälkeen. Jatkoa piti hakea kolmen kuukauden ikkunan sisällä, ennen kuin kortin päiväys umpeutui, ja kun sen onnistuneesti tein, niin sain vuoden jatkoajan, josta todisteena oli kirje USCIS:lta.

Tähän asti oleskelulupani on ollut ehdollinen ja perustui meidän avioliittoon. Nyt tuo ehdollisuus poistui, ja olen, jos en nyt rivikansalainen, niin riviasukas. Tuleva kortti on voimassa kymmenen vuotta, ja sinä aikana voin joko oleskella täällä tekemättä mitään erikoista (tai tekemällä töitä), tai voin hakea kansalaisuutta.

Hakemus käsiteltiin Kalifornian yksikössä, jossa I-751-keissit viihtyvät keskimäärin 6,0 kuukautta. Meidän todistenivaska ja 590 dollarin shekki pääsivät perille 18.4., ja päätös on näköjään saatu aikaiseksi 2.11., eli kuusi ja puoli kuukautta siihen meni, ihan ilman haastatteluita tai lisätodistepyyntöjä.

Tämä(kin) byrokraattinen este oli yllättävän matala ja helppo ylitettävä. Nyt saadaan olla paperisotimatta taas jonkin aikaa. Aika ihana tunne.

P.S. Oon liekeissä. Alla toinen tänään kirjoitettu juttu!

4 kommenttia:

  1. Onnea, onnea! Varmasti helpotus, kun tuo on takanapain :) Meinaatko hakea kansalaisuutta piakkoin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä helpotti, vaikken ehtinyt koko juttua hirveästi stressatakaan. ;) En ole oikein miettinyt tuota kansalaisuusasiaa. Ei mulla onneksi mikään kiire ole. :) Varmasti jossain vaiheessa sitä kyllä haen, loppuupahan korttishow sitten kokonaan!

      Poista
  2. Paljon onnea!! Pian se kortti on kourassa, eikä tarvitse jännäillä turhia matkustaessa. :) Teillä kun on tuollainen pikkuinen kahlevanki (ihan paras halloweenasu!!) olisikin ollut varsin omituista, jos olisi tultu hammasharjojen sijoituspaikkoja tarkastelemaan. :D Hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Sain eilen sähköpostia USCIS:ltä; kortti on jo matkalla mulle!

      Olisi pitänyt pukea Pottu ankkuriasuun, niin symboliikka olisi ollut vieläkin räikeämpää. ;)

      Poista