keskiviikko 7. marraskuuta 2012

4 kk

Neljä kuukautta ja yksi päivä. Niin vanha Pottu jo on! Käytiin eilen taas lääkärissä kehuttavana ja piikitettävänä. Kiva lääkäri kirjoitti myös reseptin puuduttavista korvatipoista lentoja varten!Mittaa meidän tytöllä oli 63 cm ja painoa 6,2 kg. Hoitajat käyttävät mitatessaan senttejä ja kiloja ja muuntavat ne sitten tuumiksi ja paunoiksi (ja unsseiksi) meille vanhemmille. Tällä kertaa minun piti muunnella ne kotona takaisin järkevämpiin yksiköihin, sillä hoitaja kirjasi tulokset ylös vain imperiaalisesti. Argh.


Voisikohan Obama (jee!) ottaa uuden kauden ohjelmaan yksiköiden järkevöittämisen? Ei sillä varmaan tärkeämpääkään tekemistä ole. (Mihin ihmisiltä muuten unohtuvat käytöstavat, kun vaaleista on kyse?)


Aloitettiin eilen vellikokeilut oikein lääkärin luvalla. Sotkuahan siitä tuli, ja ruokalappu taisi saada suuremman vellisatsin kuin neidin suu, mutta tästä se lähtee. 

Mmmoi!

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!

  Mä olen muuten monesta paikasta lukenut, mm. Finnairin nettisivulta ja muualtakin että alle 1-vuotias ei vielä tunne ilmanpaineenvaihtelua lennoilla. Toisaalla sitten suositellaan imettämistä tai syöttämistä nousujen ja laskujen aikana. Meillä lennot Suomeen meni tosi hyvin, yritin syöttää pullosta nousujen ja laskujen aikana mutta ainahan se ei onnistu jos esim. neiti jo nukahtaa kun huristellaan vasta kiitoradan päähän tai ei vain ole nälkä. En huomannut että olisi kärsinyt korvakivuista. Olin itse yllättynyt kuinka hyvin matkat meni... lentokoneen hurinalla ja tärinällä taitaa olla white noisen tapainen unettava vaikutus vauvaan koska ei ainakaan kotona nukuta noin hyvin :) Samoin lentokentillä on tosin hyvin huomiotu lastenhoitotilta ja joissakin oli jopa nurseryjä.

  Hyvää matkaa kun se aika koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jospa meidänkin matka menisi noin mutkattomasti! :) Jos neiti on tullut yhtään äitiinsä, niin koneessa nukuttaa varsin makeasti. Minut piti kerran töniä hereille, kun kone oli jo laskeutunut... ;)

   Poista
 2. Jos vauvalla ei ole nuhaa tai korvatulehdushistoriaa, niin turhaan mitään tippoja laitat. Nousujen aikana voi tarjota rintaa, maitopulloa tai tuttia, niin hyvin menee ;).
  Nimim. kolmen vauvasta asti ympäri maailmaa reissanneen lapsen expattiäippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärikin suositteli syöttämistä tai tuttia nousujen ja laskujen ajaksi, ja näiden lisäksi korvatippoja, ihan vain varuilta, jos tarve tulee. Saadaan me vanhemmatkin niitä kuulemma käyttää. Muu kone voikin sitten joutua turvautumaan tippojen sijasta tulppiin. ;)

   Poista
 3. toivottavasti Pottu ei ole kutsumanimi, kuulostaa ihan järkyltä. Yhdyn ed. anoon eli ei suotta mitään puuduttavia tippoja, tuttia ym. suuhun nousun ja laskun ajaksi.
  lillis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me nimettiin lapsemme Potuksi. Kyseessähän ei todellakaan voi olla esimerkiksi raskausajan työnimi, jota on helppo käyttää blogissa, sillä oikea nimi ei tälle puolelle kuulu.

   Poista
  2. :D Meilla oli muuten Peanut, jota joskus kaytetaan myos nyt syntyman jalkeen, lapsiparka.

   Poista
  3. Haha, lapsiparka tosiaan! ;) Meillä jäi toi lempinimi pois, kun päätettiin lapselle nimi muutama kuukausi ennen syntymää. Pikkuisen oli hankalaa olla lipsauttamatta se kaikille, kun kotona puhuttiin jo tulevalla nimellä...

   Poista
 4. Niin veikeät ilmeet teidän nelikuisella. :) Tykkään tosi paljon tosta teidän biljardipalloideasta!

  /Flamettaa
  Muistathan, Anni, kuinka tärkeää on kuunnella blogianonyymeja ennen kuin oman lääkärin ohjeita, ja ottaa vakavasti heidän kritiikkinsä vauvan blogikutsumanimen suhteen.

  VastaaPoista
 5. Hups, anteeksi kommenttini. Ei tule toistumaan tällainen ohjeiden jakelu toista kertaa. Tietenkin Anni tekee niinkuin itse haluaa ja niinkuin oman lastenlääkärinsä kanssa parhaaksi katsoo. Ihanaisen Potun parhaaksi tietenkin :).
  Nimim. kolmen vauvasta asti ympäri maailmaa reissanneen lapsen expattiäippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Pilvi viitannut enemmän tuohon toisen anonyymin kommenttiin. ;) Minusta on kiva kuulla onnistuneista lentokokemuksista! Saatiin lääkäriltä hyvät ohjeet, ja maalaisjärjelläkin varmasti pärjää tässäkin asiassa melko pitkälle. :)

   Poista