keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Lääkitys kohdillaan

Nyt ei voi valittaa! Se ärsyttävä perskipu on poissa, ja kävelykin melkein onnistuu, jos muistaa pitää vauhdin tarpeeksi rauhallisena. Pääsen sängystä ylös ilman suurempia puhinoita ja ärräpäitä; elämä on ihanaa!

Kivun poistuttua persuuksista sinne taisi jäädä tilaa pelolle. Viime torstaina oli rutiinilääkärikäynti, ja painosta tuli taas sanomista. Neljässä viikossa oli tullut puoli kiloa. Siinä sitten ehdittiin vähän huolestua, vauvan kasvusta nimittäin. Hoitaja kuitenkin totesi mittanauhan avulla, että maha kyllä kasvaa ihan odotetusti. Nyt tätä tilannetta kuitenkin seurataan. Hyvä niin. Kasva nyt, Pottu, siellä!

Torstai-iltana sain hyvät lääkkeet niin selkävaivoihin kuin pelkoihinkin, sillä Suomesta tuli vieras ja vieraan mukana säkkitolkulla herkkuja. Mites on, kanssaulkosuomalaiset, kuulostavatko lakka- ja puolukkahillo ruissipseillä (ei siis toisin päin) hyvältä, mitä? Entäs lakupötköt, Turkinpippurit ja Halvan salmiakki? Sima? Ruislimppu? Turun sinappi? Karhun ruisolut ja salmiakkikossu (S:lle...)? Angry Birds -limsa? Valkosipulidippijauheet? Niin, sitähän minäkin. Kiitos, kiitos, kiitos T ja E!

Viikonloppu menikin sitten hulinoidessa. Käytiin katsomassa, kun baseball-joukkue Royals otti turpaan jo yhdettätoista kertaa vasta alkaneella kaudella, tavattiin vanhoja Emporia-tuttuja, joista osa asuukin tässä aika lähellä, käytiin kastamassa varpaat kansasilaisessa tekojärvessä, herättiin katsomaan formuloita (tai minä heräsin, puoliksi, hyvä Kimi!) ja yritettiin ihan semivakavasti katsoa Kansasissa käytyjä NASCAR-kisoja telkkarista. Ei siihen ainakaan selvin päin kykene, joten NHL vei voiton, yllättäen.

Touhukas viikonloppu vei mehut meistä kaikista, eikä näköjään vähiten kissakavereista. Lumi ja Savu ovat olleet hyvin kiitollisia, että olemme laittaneet heille ihan oman huoneen torkkuja varten:

Lumi ja pinnasänky.

Savu ja hoitopöytä.

6 kommenttia:

 1. Puoli kiloa painoa neljässä viikossa ja siitä tulee sanomista? Mitä ihmettä? Täällä (Suomessa :) ohjenuora on, että 200g viikossa on hyvä tahti keskimäärin. Alussa ei tule painoa juurikaan lisää, mutta loppua kohti taas enemmänkin kuin 200g viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on kehotettu jo lisäämään pirtelöä ruokavalioon, kun ei kuulemma paino nouse tarpeeksi. ;) Ja tämä siis sen jälkeen, kun olin kerryttänyt kaksi kiloa neljässä viikossa (viime visiitti). Hupsua.

   Täällä on muistaakseni loppuvaiheen suositus pauna (eli se vajaa puoli kiloa) viikossa. Tärkeintä kummiskin kai on, että vauva kasvaa ja voi hyvin. Enköhän minä tässä viimeisten parin kuukauden aikana ehdi vielä kiriä... :P

   Poista
 2. Ihanaa oma huone kissoille <3
  Joutuuko ne sitten muuttamaan kun Pottu asettuu taloksi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me ollaan niin ajattelevaisia! ;)

   Voi olla, että pitää käydä neuvotteluja huoneen emännyydestä/herruudesta sitten, kun Pottu tulee kotiin.

   Poista
 3. Ihan huippu tuo sinun otsikko :D Ja pinnis nayttaa kivalta, laitatko kuvia lastenhuoneesta jossain vaiheessa?
  Mina muuten painoin raskaana ollessani vahemman kuin ennen ja jalkeen raskautta kiitos pahoinvoinnin ja ihan hyvankokoinen lapsukainen sielta kuitenkin syntyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän minä kuvia laittele, kunhan saan tekstiilit ynnä muut valkattua. :)

   Mukava kuulla, että vähemmälläkin painolla pärjää! :) Tosin tuo pahoinvointi on varmasti ollut vähemmän mukavaa...

   Poista