maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pieniä vinkkejä

Miten saadaan normaalisti hyvin leppoisa (öhöm...) raskaana oleva naisihminen pahalle tuulelle heti maanantaiaamusta? Minäpä kerron.

Ensin päivitellään, miten kyseinen nainen voi olla taas kipeänä. Sitten kysytään viikonlopun kulusta, ja kun nainen vastaa innoissaan, että maalasi tulevan vauvanhuoneen, niin arvostellaan väriä, esimerkiksi tähän tyyliin: "Hmm, oranssi... Enpä kyllä olisi itse valinnut oranssia. Miksi juuri oranssi?"

Jos nainen ei vielä oirehdi liikaa ärtymyksestä, kannattaa kysellä huoneen teemasta, joka täällä on näköjään pitää olla ihan jokaisessa vauvanhuoneessa. Vaihtoehtoja on monia. Suosittuja teemoja ovat ainakin viidakko- ja meriaiheiset jutut. Kun nainen vastaa, että varsinaista teemaa ei ole, mutta oli ajatellut koristella huonetta kotoisin Muumi-esinein, pitää tietysti kysyä, mitä ne Muumit oikein ovat. Kun nainen näyttää kuvan, voi sanoa vaikkapa: "Ai virtahepoja? Okei..."

Ennakkovalmisteluina on hyvä muistaa kutsua puolituttu itsensä jo etukäteen sairaalaan vastasyntynyttä ihmettelemään; kaikkia ärsytyskortteja ei kannata läväyttää kerralla esille. Tasaisin väliajoin on suositeltavaa myös kummastella normaalisti hyvin leppoisan (öhöm...) raskaana olevan naisihmisen raskauden kulkua ja muita valintoja. Voi esimerkiksi kauhistella, jos nainen kertoo juoneensa lasillisen lähes alkoholitonta (alle 0,5-prosenttista) viiniä tai olutta.

Tapaus perustuu löyhästi tositapahtumiin.

4 kommenttia:

 1. Grr... eikö ne tajua että raskaana olevien kanssa ei pelleillä... ;)

  No, mä pääsin tossa mielentilassa siihen vaiheeseen, että rupesin tahallani ja ärsyttääkseni tuomaan esille kovin äänin omia valintojani ja tapojani (mistään dramaattisesta ei ollut kyse mutta kiusa se pieninkin). Mulla oli siis kyse appivanhemmista jotka ensin ottivat asiakseen huomauttaa asioista hienohkovaraisesti, sitten rupesin minä dramatisoimaan asioita joista tiesin heidän kimpaantuvan. Joo, joo, tosi asiallista, mutta mä en onneksi olekaan lempiminiä :)

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne näköjään tajua! ;) Joo, tekisi mieli välillä oikein provosoimalla provosoida (oon myöskin asiallinen ja kypsä), mutta en oo viitsinyt, työkaverista kun on kyse. Appivanhempien kanssa saattaisikin olla eri juttu... :D

   Poista
 2. Hih, samaa mielta olen, raskaana olevia ei pida koko ajan arsyttaa! Tulevat vanhemmat saa ihan itse paattaa tekemisistaan.

  Itse koin hyvinkin loukkaavana jotkut kommentit mun painosta (tyyliin "noin laiha kun olet ja pieni vatsa, onkohan lapsi terve") ja rahallisesta tilanteesta ("miten meinaat ikina parjata"). Vaikka olenkin suht rauhallinen ihminen, niin pari kertaa teki mieli ihan lapsellisesti nayttaa keskaria :D Mutta nyt kun on se terve lapsi ja olen parjannyt ihan mainiosti, voin vain myhailla raskausajan kommenteille, olinpahan oikeassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, unohtaisin varmaan kaikki käytöstavat, jos minun painoa tai vauvan terveyttä noin kommentoitaisiin. Ärh! Mutta paras tapa näyttää keskaria taitaakin olla se, että pärjää vallan mainiosti. :)

   Poista