torstai 19. tammikuuta 2012

Tekotappeluklubi

Olen tainnut ihan muutaman kerran mainita, että haluaisin NHL-joukkueen Kansas Cityyn. Viikonloppuisen St. Louisin -reissun jälkeen en ole enää yhtään varma siitä, ostaisinko kausikortin Kansas City Scoutsien mittelöihin.

St. Louis Bluesin fanijoukko oli ihan äärettömän masentavaa porukkaa. Bluesin kannustushuuto, joka on kolmen alakuloisen pasuunantuuttauksen (tai jonkin vastaavan torven) jälkeen vielä alakuloisemmin mutistu "Let's go Blues...", ei pahemmin innostusta nostattanut. Eniten pattiin otti kuitenkin se, mistä yleisö innostui.

Tappeluista. Minun jääräpäähäni ei vain uppoa se, miksi tappeluita ihannoidaan täällä niin älyttömästi (paino sanalla älyttömästi). Ekassa ja tokassa erässä linjatuomarit seisovat tappelijoiden vieressä kädet lanteilla tuntitolkulla ja antavat yleisön imeä väkivaltaa itseensä, ennen kuin pilli soi, ja säälittävästi tappelua näyttelevät riitapukarit erotetaan toisistaan. Kolmannessa erässä näitä näytöksiä harvemmin nähdään, silloin on yleensä jo ihan oikea turhautuminen kyseessä, jos hanskat lentävät jäähän. Tuomaritkin ovat paljon nopeampia viheltämään. Ehkä heillä on kiire kotiin.

Siis tuo otti aivoon ihan oikeasti, vaikkei tämä tappelukulttuuri mikään yllätys ollutkaan. "Kaikkihan" sen tietävät; rapakon takana on vähän eri säännöt. Jotkut, kuten paikallinen yleisö, nauttivat näistä vähän näytöstyylisistä kahakoista. Itse en kuulu tuohon joukkoon, jos se ei jo käynyt selväksi. Jääkiekko on melko väkivaltaista touhua, juu, kuuluu lajiin, mutta en silti jaksa seurata tuommoista väkisin huitomista yleisön viihdyttämiseksi. Jääkiekossa on niin paljon muita viihdyttäviä puolia. Jos haluan katsoa teeskenneltyä tappelua, katson ammattipainia.

Itse peli oli ihan semijännä. Ehdoton miinus oli Mikko Koivun loukkaantuminen heti alussa. Kannustin silti vierasjoukkuetta, vaikkei suomalaisia jäällä näkynytkään, sillä Bluesin peliasu on sinikeltainen, ja mitään ruotsalaisiin viittaavaa ei meillä kannusteta (olenko kertonut, että olen ruotsalaisen firman palveluksessa?). No, Wild hävisi rankkareissa (myöskään termiä voittolaukauskilpailu ei meillä kannusteta), ja kotiyleisö oli melkein yhtä innoissaan siitä kuin kahdesta aiemmin nähdystä väkinäisestä tappelusta.

No joo, kyllä minä sen kausikortin ostaisin, jos ja toivottavasti kun Kansas City saa oman joukkueen. Istuisin vain tappeluiden ajan turpa rullalla omassa penkissä ja tuhahtelisin paheksuvasti olostaan nauttiville toopeille, jotka eivät selvästikään ole ymmärtäneet jääkiekon syvintä tarkoitusta, snobbailua.

Psssst. Katsokaa, miten hyvän kameran S mulle antoi!

Pääty ilman zoomia...

...ja zoomin kanssa.

9 kommenttia:

 1. Ooh mikä zoomi! Toi on jo jotain, terveisin "vanha SM-liigapelien pokkarilla ikuistaja". Mikä kamera? :p

  En mäkään ymmärrä tommosta teatteria tai ylipäätään muutakaan filmaamiseen ees etäisesti viittaavaa. Tappelut silloin tällöin on ok, kunhan ne on reiluja ja niille on perusteltu syy. Yleisön viihdyttäminen ei oo semmonen. Tommosta pelleilyä voi verrata kohta futikseen, ku äijät kaatuu nurmelle pelkästä katseesta...

  VastaaPoista
 2. Taidan vihdoin saada aikaiseksi kommentoituakin jotain, vaikka olenkin iät ja ajat tätä blogia jo seurannut :D

  Mutta todella, ei pöllömmän oloinen kamera! Ja mitä jääkiekkoon tulee, harmittaa suunnattoman paljon, että jää itseltä tältä osin väliin ulkoilmamatsi Helsingissä, ehkä sitten ensi vuonna... Joku kiva NHL-ottelu vois joskus olla melko kokemus nähdä! :p

  VastaaPoista
 3. Whoa, mikä kamera!

  Satuin juuri hiljan kuulemaan radiosta, NHL-joukkueiden nimetyistä tappelijoista, joiden työ on olla nyrkkeilysäkkeinä. Ilmeisesti moni näistä selviää hommasta viinan ja muiden mömmöjen avulla. Ja uran jälkeen aivot saattaakin olla jo muhjuna.

  Tiesin kyllä, ettei jääkiekko ole erityisen siisti peli, mutten todellakaan tiennyt, kuinka eri tavalla NHL:ssä sallitaan tappelut, tai että palkkalistoilla on nimettyjä "enforcer"-pelaajia.

  Ugh, nämä ammattiurheilun varjopuolet nostaa täällä välillä verenpainetta, sorry. Jos kiinnostaa, juttu on täällä: http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/p00mvv96 alkaa 32:45 min kohdalta. (Jos linkki ei toimi, se on BBC Newshour 18th Jan 1400 GMT.)

  Ja ammattiurheilusta puheen ollen, ketä teillä kannustetaan tässä vaiheessa jalkapallon playoffeja? Meillä taidetaan kannustaa NY Giantseja ihan siitä ilosta, että tiputtivat Green Bayn! Yeah! :P

  VastaaPoista
 4. Bemary: Kuvat on "luonnossa" paljon parempia, Blogger tekee noista kivaa pikselimössöä. Kamera taitaa olla Nikon Coolpix S8200 16.1 MP. Pitää vielä varmistaa kotona, että arvaus osui oikeaan. ;)

  Joo, täysin samaa mieltä taas tuosta tappeluhommasta, yllättäen! Aaaaargh, vieläkin ärsyttää. :D

  Anette: Kiva kun kommentoit! :)

  NHL-ottelut on kyllä kaikesta tästä nurinasta huolimatta hienoja kokemuksia. Reilu viikko sitten tuli kyllä pikkuisen ikävä SM-liigaa ja kotoisia halleja. Tunnelma nousee helpommin kattoon, kun katto ei ole kilometrin korkeudessa. :P

  Pilvi: Etpä ole ainut, jonka verenpaine kohisee huippulukemissa, kun varjopuolista on kyse. Pitää kuunnella tuo juttu, kuulostaa mielenkiintoiselta!

  Kyllä mun nyt täytyy kannustaa Patriotseja, kun 49rs meni tippumaan eilen. En voi jostain syystä sietää Eli Manningia. :D S taitaa kallistua Giantsien puolelle, sillä se ei taas oikein tykkää Tom Bradysta (kateellinen, selvästi) ja Bill Belichickistä. Näin meillä. ;)

  VastaaPoista
 5. Hmm-mm, mulla on ehkä jotain kateusongelmaa myös, kun en minäkään oikein voi sietää Tom Bradya. :P Joten edelleen Giantsin takana, vaikka aika hailakasti. Eilenkin huomasin lähinnä haluavani nähdä komeita etenemisiä, sama se miltä joukkueelta.

  VastaaPoista
 6. Hehee! Tosiaan, toivottavasti tulee hyva peli (ja toivottavasti Eli Manningin jatkuvasti karsiva ilme on viela karsivampi pelin lopussa). Nyt kun divisioonakaveri Broncos on kisasta ulkona, niin ei oikeasti ole niin hirveasti valia, kuka haviaa. ;)

  VastaaPoista
 7. Ahaha, vai kärsivä ilme - no joo, ja miehen erilainen kypärä tekee hänestä vielä hyvin pienipäisen näköisen. Luulen, että Broncosin varhaista putoamista toivoi kaikki paitsi Broncos-fanit ja ne, jotka uskovat sellaiseen jumalaan, jonka ydintehtäviin kuuluu jalkapallopelien tulosten järjestely.

  VastaaPoista
 8. Elilla on vain semmoinen jatkuva Manning-face (samoin kuin veljellään), ettei sitä jaksa katsella. Hyvä QB se on, mutta Tom Brady on parempi. ;)

  Joo, täysin samaa mieltä Denveristä.

  VastaaPoista
 9. Ooh, yhtä kova zoom, ku mun uudessa Canonin PowerShotissa (SX 220 HS), jes!!! ;D Muuten oon aivan käsi arvioimaan kumpi noista on spekseiltään parempi, sillä toikin oli avokkaalta joululahja eli mulla ei oo sen hankinnan/valinnan kanssa mitään tekemistä (paitsi, että olin julkisesti aiemmin haaveillu 14 kertaisesta zoomista ja violetista väristä, hah!), mikä on varmasti vaan pelkästään hyvä asia. :p

  VastaaPoista