torstai 16. kesäkuuta 2011

Nälkä kasvaa siitä kirjoittaessa

Eilen iski taas ihan puskista uusia herkkup*rseilyn kohteita, joita odottaa karu kohtalo, kunhan Suomeen asti pääsen. Ensiksi alkoi tehdä mieli Turun väkevää sinappia. Maistuisi grillimakkaran kanssa, vaikka kyllähän noin hyvä sinappi menee vaikka ilman lisukkeitakin.

Kun olin päässyt pahimmasta sinappihimosta yli, rupesi voileipäkakku kummittelemaan päässä. Kaveri ehdotti, että tekisin sellaisen täällä itse, mutta valittelin, etten löydä oikeanlaisia aineksia, ainakaan helposti tai halvalla. Kylmäsavustettu lohikin maksaa miljoonia!

Seuraavaksi olisin ahminut sulatejuustoa ja valkosipulituorejuustoa, jos sellaisia olisi käden ulottuvilla ollut. Täältä saa kyllä processed cheeseä (mikä houkutteleva nimi), joka muistuttaa etäisesti sulatejuustoa, vaikkakin sitä on paljon helpompi löytää kiinteässä kuin pehmeässä muodossa, sekä cream cheeseä, joka muistuttaa ehkä vähemmän etäisesti tuorejuustoa, mutta en ole vielä löytänyt esimerkiksi Valion Violalle vertoja vetävää cream cheeseä tai Koskenlaskijan veroista processed cheeseä. Sitä paitsi S ei suostu syömään cream cheeseä, mutta söi Suomessa tuorejuustoa. I rest my case.

Lopulta päädyin haaveilemaan jo punajuurisalaatista, puolukka- ja lakkahillosta, karjalanpiirakoista ja munavoista... Ekan illan menusta tuleekin varmasti aika mielenkiintoinen.

Kuvat Googlesta.

Jälkiruoaksi söisin vielä Turun sinappia ja kermaviiliä.

22 kommenttia:

  1. Olet outo, koska Philadelphia-juustothan on ehkä parhaita : )
    Ja hei, kokeile maustaa niitä sipsien dippimausteilla!

    Mutta joo, Suomi on kyllä aika ykkönen kaikissa hapanmaitovalmisteissa.

    VastaaPoista
  2. Hmm, pitääpä kokeilla tuota dippimauste+Philadelphia -juttua! Ei Philadelphiassa sinänsä mitään vikaa ole, mutta kun olen maistanut parempaakin... ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa sinun herkuttelu mutta ihmettelen hieman että kaipaatko oikeasti Saarioisten roiskeläppäpitsaa ;)

    VastaaPoista
  4. Kaipaan, ihan oikeasti! :D Tiedän, että se on vähän sairasta. :D

    VastaaPoista
  5. Seattlessa saa Viola tuorejuustoa Euro delista tai vastaavista venalaisten kaupoista.

    Suvi Seattlesta

    VastaaPoista
  6. Äh, nyt oon kateellinen! New Yorkistakin kai saa vaikka mitä Suomi-juttuja, joita täältä Sydänmaalta ei saa. :/ Nautihan Seattlen tarjonnasta! :)

    VastaaPoista
  7. ... oon nahny sita processed cheesea taalla Coloradossa "Cow Pals -merkkisena" kolmiosulatejuustoina. Ja maistuu mun mielesta ihan samalta kuin Suomessa ja on aika halpaa. Sellanen yksi rinkula jotain alle kaks dollaria.

    VastaaPoista
  8. HIhih itse mietin kuumeisesti mitä kaikkia herkkuja pakkaankaan mukaan Jenkkilään. Mahdottomana herkkupeppuna suklaata pitää ainakin ottaa :D

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Pitääpä tutkia, josko täältäkin löytyisi tuota juustoa! Olen törmännyt usein The Laughing Cow -juustoon, mutta se ei vain jotenkin uppoa ihan samalla tavalla kuin tuo aiemmin hehkuttamani Koskenlaskija. ;) Kiitos vinkistä!

    Madde: Iik, kävinkin eilen pikaisesti katsomassa, mitä sulle kuuluu, ja voi vitsit, hurjasti ONNEA! :) Suklaa on pahaa, ota salmiakkia. ;)

    VastaaPoista
  10. Voi ei nyt mullakin tekee mieli voileipakakkua.
    ja karjalanpiirakoita ja rahkaa...
    Joskus myohaan illalla mina ainakin olen kaynyt jaakaapilla hakemassa lusikallisen sinappia iahn vaan paljaaltaa ;)

    Monista venalaisista kaupoista saa sita Valion Violaa...ainakin NYCissa.

    VastaaPoista
  11. ite oon jo vaihdosta kotiutunut, mut viimeisinä viikkoina (ja jo paljon ennen) ranskassa kaipasin ihan hillittömästi karjalanpiirakoita, hapankorppuja ja lakritsia. sympatiaa sylintäydeltä satunnaiselta lukijaltasi!

    katri

    ps. melkein turkulaisena tosin yksi kohta särähti korvaan. vaihda nyt ihmeessä turun sinappi auran sinappiin ;DD se sentään tehdään suomessa eikä jossain puolassa :D

    VastaaPoista
  12. Hei Anni! Seuraan blogiasi Argentiinasta käsin ja voin samastua täysin herkku-unelmointiisi. Olen nähnyt unia Citymarketista ja kokeillut kaikki paikalliset tuotteet kotoisten makujen toivossa, mutta ei mitään toivoa. Jos pääsen kesälomalle Suomeen, otan toisen matkalaukun mukaan tyhjänä ja täytän sen mm. salmiakilla. Sitä ei tarvitse jakaa kenenkään kanssa täällä, koska se maistuu kuulemma myrkyltä ;D Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  13. Mims: Ah, rahka maistuisi kyllä! Ja lusikallinen sinappiakin menisi, kunhan se olisi hyvää sinappia. ;)

    En ole törmännyt täällä yhteenkään venäläiseen kauppaan, mutta pidänpä silmät ja korvat auki ihan kaiken varalta. Toivottavasti Viola leviäisi joskus tännekin asti.

    katri: Kiitos sympatioista! :) Haha, penskana tuli syötyä niin paljon nimenomaan Turun sinappia, että nyt on hankala enää käytöstään muuttaa, vaikka Auran sinappi on käsittääkseni ihan sama tuote. Tuubi on vain kummallinen. :D Pitää ehkä ottaa molemmat vertailuun, ihan tieteen vuoksi, ei missään nimessä herkuteltaviksi!

    Oon muuten onnistunut löytämään hapankorppuja tästä läheltä, Finncrisp-nimellä. Nytkin niitä olisi kaapissa odottamassa herkkuhetkeä. :)

    Irina: Moikka! :) Heh, mullakin on suunnitelmissa ottaa mukaan melko tyhjä matkalaukku (tai no tyhjä ja tyhjä, kun täältä pitää raahata bbq-kastikkeita yms. tuliaisiksi), jonka voi sitten täyttää vaikka Cittarissa. :)

    Naurattaa vieläkin tuo, että salmiakki maistuu muka myrkyltä. Aika raju väite, mutta sinun kannalta tosiaankin hyvä juttu. :D

    VastaaPoista
  14. Viela tosta Cow Palista, joo se on eria kuin se kallis Laughing Cow -juusto. Tama merkki on Kroger storen oma brandi, etta kantsiis sielta vaan siis katsoa. Siella se taitaa olla Dillon's, taalla Coloradossa suomalaisittain City Market.

    Anonyymi-Hanna Coloradosta :)

    VastaaPoista
  15. Ootko tarkastanut Suomikauppa-sivuston?

    http://www.suomikauppa.fi/

    Sieltä saa tilattua kaikenlaista suomitavaraa, ruuasta lähtien. ;)Itsellä muutto lähenee ja tulee varmaan tuolla kertaan jos pariin tilattua esim. salmiakkia. :P

    VastaaPoista
  16. Hanna: Lähin Dillons taitaa olla Lawrencessa, eli 45 minuutin ajomatkan päässä, MUTTA siellä asuu onneksi kavereita, joten kun tulee lähdettyä rilluttelureissulle Lawrenceen, voin samalla käydä tyhjentämässä kaupat Cow Pal -juustosta. ;)

    hanshu: Tuttu sivusto on, vaikken sieltä vielä mitään ole tilannutkaan. Nämä muutaman kuukauden Suomi-herkkulakot eivät ole välttämättä mitenkään huono asia, sillä paikallisia herkkujakin löytyy ihan kiitettävästi, ellei jopa liikaa. ;)

    Tsemppiä muuttoon! :)

    VastaaPoista
  17. .. joo siksi tiestin sen Dillonsin kun muutettiin tanne Coloradoon sielta Lawrencesta. :)

    Meinasin kerran tilata sielta suomikaupasta vahan salmiakkia ja postimaksut oli tosi huimat, parille kolmelle tuotteelle jotain 30 euroa. Sielta saa kylla mita vaan, mutta hirvealla postimaksulla. :( Laitoin sitten kaverit asialle Turkinpippureiden ostoon...

    -Hanna

    VastaaPoista
  18. Hauskaa, ootte asuneet joskus siis melkein tuossa naapurissa. ;)

    Mullekin on laitettu Suomesta hätäapupaketteja. :) Tulee halvemmaksi kuin Suomikauppa+postikulut. Kohta pääsee onneksi ihan paikan päälle mässäilemään, jee!

    VastaaPoista
  19. Mä vaihdoin sujuvasti Auran sinappiin Nestlen(?) ostettua Turun ja sitäpä tuossa juuri äsken vedinkin ruisleivän päällä, namnam. (Ulkosuomalaiselle kaikki on sallittua kotimaanlomalla...) Maussa ei ole mun mielestä mitään eroa, kyse on vaan siitä kuinka tärkeää sinapin valmistuspaikka syöjälleen on. :P

    VastaaPoista
  20. Ah, pikku-Annin suosikkiherkku oli rieskaviipale sinapilla. :D Tuo sinapin ja ruisleivän yhdistelmä ei siis kuulosta mitenkään oudolta. ;) Nyt on kuultu niin monta ääntä Auran puolesta, että taitaa olla pakko luopua merkkiuskollisuudesta.

    VastaaPoista
  21. Heh tuo salmiakki-juttu on ihan sama täällä Venezuelassa, kaikki suorastaan inhoaa sitä! Miten muuten Anni siellä, maistuuko salmiakki muillekin kuin sinulle?

    Meilla oli just äiti ja sisko Suomesta kylässä ja sain 4 levyä fazerin sinistä ja hapankorppuja monta pussillista kunnon Jenkkiä pureskeltavaksi :).

    VastaaPoista
  22. Salmiakki maistuu harvoille ja valituille, ja sitä joko rakastetaan tai vihataan. :D Mies tykkää salmiakista, mutta on sen verran fiksu, ettei koskekaan minun kätköihin. ;)

    Onneksi meillä on näitä matkustavia kuriireja, jotka voivat täydentää ulkosuomalaisen herkkuvarastoja. :)

    VastaaPoista