torstai 30. kesäkuuta 2011

Kotoisia kuvia

Jep. Kuvailin tänään muka lyhyen esittelyvideon tästä meidän tönöstä, mutta siitäpä tulikin tämän savolaisen selostamana liian pitkä Youtubeen, joten taidan jättää videon osiin pätkimisen (tai uudelleen kuvaamisen) huomiselle. Palataan sen tiimoilta asiaan siis toivottavasti huomenissa.

Tässä kuitenkin vähän esimakua muutaman liikkumattoman kuvan muodossa:

Köökki.

Olohuone.

Master.

 Master bath.

Punainen vierashuone.

Uudet verhot.

*****

Käytiin muuten viime sunnuntaina kirkossa, eikä tällä kertaa edes pitkin hampain. Meistä tuli nimittäin kaksi kuukautta vanhan neitokaisen kummeja. Oli aika mieletön kunnia! Täällä ainakin katolilaiset valitsevat kummit sillä periaatteella, että jos vanhemmille sattuu jotain ikävää, eivätkä he enää pysty huolehtimaan lapsesta, niin vastuu lankeaa kummeille (godparents). Meistä ei siis tullut pelkkiä lahja-automaatteja. En sitten tiedä, kuinka usein homma toimii käytännössä ihan noin.

Itsehän en näin ei-katolilaisena pakanana voisi periaatteessa olla virallinen kummi, mutta kun minulta ei kerran mitään kyselty, niin ihan pokkana lupailin vaikka mitä koko seurakunnan edessä. Pikkupirpanan vanhemmille (eli S:n siskolle ja siskon miehelle) taisikin olla tärkeintä, että tyttö saa rakastavat kummit, vaikka nämä kummitukset eivät mitään hengellisiä neuvoja lapselle oikein osaakaan antaa. Jo S:n siskon pyytäessä meitä kummeiksi S naureskeli, että meiltä kyllä saa melko hyviä moraalisia neuvoja, mutta on aika turha odottaa hyvin pyhiä saarnoja ihmiseltä (S), joka luuli, että Jeesuksen isän nimi oli John. Sisko sanoi, että hän odottaa meiltä vain sitä, että jos hän kuolee, niin meidän on huolehdittava, että tyttö käy pyhäkoulua. S sanoi: "I can do that. I'll just tell her to blame her dead mother, not me!"

Kummityttö kävi eilen uimassa meidän kanssa.

11 kommenttia:

 1. Oi tosi kivan näköinen koti :):) Paljon Onnea vielä kodista :)

  VastaaPoista
 2. Ihanainen kummityttö teillä, onneksi olkoon! :) Minä kuulin kälyltäni, että katoliseksi kastettavalla pitäisi yhden kummeista olla uskontoaan harjoittava katolinen, muista ei ole väliä. En sitten tiedä paljonko tuo vaihtelee seurakunnittain - ainakin jos te olette ainoat kummit, ei silläkään sitten ole niin väliä. :D

  VastaaPoista
 3. Hjuvalta näyttää!! Ei hitsi tuo takka on aika ihana.
  Ja paljon onnea tuoreille kummeille :)

  VastaaPoista
 4. Madde: Kiitos paljon! :) Onnea teikäläisellekin uuden kodin johdosta!

  Pilvi: Kiitos! :)

  Joo, ainakin toisen kummeista tulee olla uskontoaan harjoittava katolinen, ja minä kuuluisin varmaan periaatteessa seuraavaan kategoriaan:

  "A baptised person who belongs to a non-catholic ecclesial community may be admitted only in company with a catholic sponsor, and then simply as a witness to the baptism." (Canon 874.2)

  Me ollaan tyttösen ainoat kummit (tai S on, ja minä olen "todistaja", haha), ja minun käsittääkseni kummeja voikin olla korkeintaan kaksi. En yrittänyt mitenkään peitellä tätä ei-katolilaisuuttani, sillä en käynyt edes ehtoollisella, enkä osannut puoliakaan rituaaleista. Silti vissiin kelpasin. :)

  Sanna: Kiitos! :) Itekin tykkään tuosta takasta, vaikka se kaasulla toimiva onkin. ;)

  VastaaPoista
 5. Onpas teillä kummituksilla hurjan kaunis ja viihtyisä koti!

  VastaaPoista
 6. Me likes \o/
  Mutta jotain oleellista tästä puuttui - se teidän iki-ihana peili <3

  VastaaPoista
 7. Ei hätää, kyllä peilikin <3 vielä vilahtelee blogissa lähipäivinä!

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kotiin ja onnea kummiudesta! :)

  VastaaPoista
 9. Olin hajota aivan täydellisesti tolle Johnille.:DD Ja mikä parasta, kertoessani ton jutun avokkaalle se oli hetken hiljaa alkaen sitten tosissaan miettiä, että nii, mikäs sen Jeesuksen isän nimi muuten oikeasti olikaan...:D

  VastaaPoista
 10. Avelina: Kiitos kiitos! :)

  Bemary: Jaa, hyvä että sielläkin ollaan yhtä hyvin perillä näistä asioista! :D

  VastaaPoista