maanantai 2. toukokuuta 2011

Pehmeä lasku arkeen

Huuuuh, miten paljon näihin menneisiin viikkoihin onkaan mahtunut! Parin viikon lomaturnee vanhempien kanssa oli oikein mainio, mutta jo pelkästään Chicagossa ja St. Louisissa ehdittiin nähdä muutaman päivän aikana niin paljon, etten nyt edes viitsi raapaista pintaa. Haluan omistaa reissailuille ihan oman/omat merkintänsä. Samalla voisin kirjoittaa turistioppaan Kuinka kadottaa vaivalla hankittu kesäkunto Kansas Cityssä kymmenessä päivässä.

Aloitetaanpa vaikka siitä ihan suurimmasta uutisesta (ei bin Ladenin kuolemasta, vaikka S eilen sen "kunniaksi" shotin NSA-lasistaan ottikin): S:n sisko sai perjantaina tyttövauvan! Itse en ole vielä neliönmuotoista (on tosiaan melkein yhtä leveä kuin pitkä) vauvaa sylissä vielä voinut pitää, sillä joku kevätpöpö vaivaa (onpa minulle jo sanottu, että kyseessä on vain allergies, aaargh!), mutta tänään on jo sen verran virkeä ja vähemmän tukkoinen olo, että ehkä uskallan vauvan varpaita nykäistä.

Tajusin vähän ennen vauvan syntymää, ettei meillä ole mitään viemisiä.
Neuloin sitten pikatöppöset neljässä tunnissa.

Taloasiat ovat tietysti myöskin olleet pinnalla. Edellisen talopäivityksen jälkeen selvisi, ettei pankki voi myöntää meille lainaa, ennen kuin katto on korjattu. No, ei siinä muuten mitään, mutta kun tällä alueella uutta kattoa tarvitsee muutama muukin raekuuron uhri, joten odotusajat ovat pitkät, ja meidän vuokrasopimus päättyy kahden viikon päästä (tiedon saamishetkellä aikaa oli vielä reilu kuukausi). Alunperin tehtiin vuokrasopimus heinäkuun lopulle asti, mutta pankki vaati vuokrayhtiöltä todistuksen meidän poismuuttoaikeista, eikä vuokrayhtiö suostunut sellaista kirjoittamaan, ennen kuin purettiin sopimus 60 päivän irtisanomisajalla. Kivat meille.

Onneksi meidän kattotyyppi lupautui pistämään meidät jonon ohi, joten uuden katon pitäisi olla valmis huomenna. Sen jälkeen pankki tarvitsee vaikka minkälaisia lippusia ja lappusia ja pari päivää niiden tutkimiseen, mutta parhaassa tapauksessa oltaisiin talonomistajia jo tällä viikolla, ja muutto voisi olla tulevana viikonloppuna. Olisihan se aika mahtavaa, mutta enpä uskalla toivoa liikoja. Entisistä virheistä on opittu. Vieno toive olisi, että päästäisiin muuttamaan suoraan omaan kotiin, kun meidät tästä tönöstä pihalle potkaistaan. Aika inhottavaa, kun ei uskalla olla innoissaan ensimmäisen oman kodin ostamisesta ja siihen muuttamisesta.

Kohta pitäisi alkaa siivouspuuhiin, sillä tämä asuinympäristö on päässyt vähän räjähtämään. Tarkoitus olisi ehtiä putsailemaan paikat ennen Leijonien lätkämittelöä. Tällä hetkellä katselen ilokseni USA:n ja Norjan kohtaamista paikalliselta tv-kanavalta. Muiden maiden pelejä Versus ei valitettavasti näytä, mutta askel oikeaan suuntaan se on tämäkin; viime vuosina täällä on ollut turha haaveillakaan MM-lätkän seuraamista telkkarista.

Toivoa on!

7 kommenttia:

 1. http://www.freetv-watch.com/finland/yle-tv2.html ;)

  VastaaPoista
 2. Mä oonkin käyttänyt yhtä toista Suomi-telkkarintarjoajaa, mutta se pätki tänään niin paljon pelin aikana (missasin ekan maalin!), että laitan linkkivinkkisi ehdottomasti talteen! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon, Anni-täti! :) Ihanat pikku töppöset. Kattojännitysnäytelmä sen kun jatkuu, hienoa että pääsitte jonon ohi ja toivoa on!

  (Kiitos linkkivinkistä, Sanni! :))

  VastaaPoista
 4. Joo, toi ei ainakaan mulla patkiny ollenkaan. Huomenna taas! (ma missasin eilisen pelin, ku mies vasta eilen loys ton sivun... mut noita tuloksia kattellessa voi olla ihan hyva et missasin. Ois voinu vahan jannittaa ja saattanu saada jonku kohtauksen :D)

  VastaaPoista
 5. Pilvi: Kiitos! :)

  Käytiin eilen talolla, ja siellähän oli kattokööri täydessä työntouhussa! Pankki oli tänään sitten sitä mieltä, että closing voisi olla ensi viikon perjantaina, jos myyjä saa toimitettua puuttuvat dokumentit viimeistään ensi maanantaina. Paree olis! :D

  Sanni: Joo, jännä peli oli! Minusta kuoriutuu aina joku tukkijätkä, kun katson (jännää) lätkää, joten oli ihan hyvä, että olin yksin kotona. Kielenkäyttö on ihan kamalaa. :D Huomasin muuten manaavani englanniksi, vaikka Mertarannan selostusta kuuntelinkin. Toivottavasti huomenna ei tarvitse manailla, vaan saa keskittyä riemunhuutoihin! ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos linkistä, tosin nyt näyttää kyllä jumittavan..toivottavasti huomenna toimii! Ja tsemppiä Anni sen talon kanssa, rasti seinään kun on nimet papereissa :)

  VastaaPoista
 7. Mullakin jumittelee kaikki mahdolliset linkit. Saattaa tosin johtua temppuilevasta nettiyhteydestäkin. ;) Olisi ollut niin jännä peli tuo Venäjä-Slovakia!

  Kiitos tsempistä! :)

  VastaaPoista