perjantai 6. toukokuuta 2011

Kesä

Nyt kun tuo blogin sivupalkista löytyvä sääennustin lupailee tuleville päiville aika kesäisiä lukemia, on varmasti sopivaa puhua hiljalleen alkavan kesän suunnitelmista.

Suurin osa kesästä tulee varmasti kulumaan omalla takapihalla ja naapuruston uima-altaalla. Muutto alkaa tuntua jo aika konkreettiselta, sillä tein eilen kilttinä ulkosuomalaisena osoitteenmuutoksen Postille ja maistraatille. Pakkohan tässä on alkaa jo edes pikkuisen luottaa siihen, että viimeistään viikon päästä meillä on ihan oma (lue: pankin) koti!

Toki jonkinmoiset tuparitkin täytyy järjestää.

Pari retkeäkin on lyöty lukkoon. Kesäkuussa painutaan isolla kaveriporukalla viikonlopun viettoon järvenrantamökille. Tiedossa on varmasti ainakin vedessä kellumista ja pörräämistä, hyvää ruokaa ja seuraa, sekä toivottavasti aurinkoa ja lämpöä.

Heinäkuussa mennään vähän pienemmällä kokoonpanolla (12 henkeä) perinteiselle float tripille etelä-Missouriin. Ihan vähän aikaa sitten Elk River tulvi yli äyreidensä ja kasteli koko leirintäalueen mökkeineen päivineen. Joki on siitä onneksi jo vähän rauhoittunut, joten parin kuukauden päästä pitäisi olla kuivahkot telttailutienoot. Monet aloittavat float trip -kautensa jo tämän kuun lopussa Memorial Day -viikonloppuna. En edes uskalla kuvitella, minkälaisella vauhdilla ylikuormitettu joki kumiveneilijöitä silloin kuljettaa.

Heinäkuun lopussa pääsen myös lentelemään, pitkästä aikaa. Lähden Suomeen kahdeksi viikoksi. Perhe, kaverit, salmiakki, ruisleipä, pinaattikeitto, kermaviili ja omppusiideri, täältä tullaan!

Nyt vähän lätkää. Mistähän saisi verenpainelääkkeet tähän hätään?

3 kommenttia:

 1. en kato enaa latkaa, ku aina ku katon ni me havitaan. Oon joku huonon onnen kalikka...

  Kivalta kuulostaa kylla kesan suunnitelmat! taallakin jo malttamattomana odotan kaikkea kivaa, hihii :)

  VastaaPoista
 2. Ihan näin asiaan täysin liittyen, miten muuten sait tuon sääennustimen sivupalkkiin?

  Vaikka kaikki nuo road tripit sun muut hienolta kuulostaakin, niin kyllä tuo Suomen reissu voittaa ainakin meikäläisen silmissä. :) Mmmmmmm, salmiakki.....

  VastaaPoista
 3. Sanni: "Huonon onnen kalikka"! :D Minä istun täällä jo Suomi-paita päällä, katsotaan, onko siitä hyötyä vai haittaa tänään. ;)

  Kyllä tässä tosiaan jo aika innoissaan odottelee kesäseikkailuja. :)

  Essi: Sääennustimen löysin muistaakseni Googlea apua käyttäen (hakusanoina varmaan jotain niinkin järkevää kuin blogger weather widget). Sieltä sitten lisäsin html-koodin Bloggerin ulkoasuasetusten kautta (Lisää gadget -> HTML/JavaScript). :)

  Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tuosta Suomen-reissusta taidan olla itsekin eniten innoissani. ;)

  VastaaPoista