perjantai 12. marraskuuta 2010

Havaittavissa pientä ylpeyttä

Huh, niin se viikko taas hurahti ihan huomaamatta. On ollut aika rauhallista, kun tuo meidän perheenpää (HAHA!) on ollut vähän sään alla (under the weather), eli ihan rehellisesti kipeä. Meikämannekin on ollut vähän tukkoinen, mutta pahin tauti taisi jäädä saamatta. Kaikenlaisen riekkumisen sijaan ollaan nakutettu Rock Band kolmosta niin, että nivelet paukkuvat, ja katsottu eka tuotantokausi Tales from the Crypt -sarjasta. Ollaan oltu musikaalisia ja nostalgisia nörttejä.

Syy, miksi oikeastaan koneelle istahdin, on Usva. Piti tulla kehumaan, miten hieno pentu se on. Typy on oppinut sisäsiistiksi ihan uskomattoman nopeasti; vahinkovapaita viikkoja on takana jo vaikka kuinka monta. Temppurepeertuaari on nykyisellään melkoisen laaja, vaikkakin Usva on ehkä ottanut kissoista vähän liikaa mallia, ja kun temppuilu ei huvita, niin se ei huvita. Alla vähän mallia köhäisen kameran ja emännän tarjoamana.

Nätisti istuminen ei vielä ihan onnistu.

Täällä päin maailmaa tuntuu olevan melko yleisenä tapana kouluttaa koira häkkiä/koppaa apuna käyttäen (crate training). En ole kyseisen koulutustavan suurin fani. Kokolattiamattojen luvatussa maassa toki on ihan kätevää nakata koira vähän itseään suurempaan häkkiin ja pakottaa se sisäsiistiksi, sillä kuka sitä nyt sänkyynsä haluaisi kuseksia (Chaos sitten taas tykkää kuseksia meidän sänkyyn). Onneksi meidän ei ole tarvinnut kyseiseen tapaan turvautua, sillä olen ollut kotona vahtimassa Usvan rakon toimintaa aika haukkana. Suurin syy inhooni häkkikoulutusta kohtaan on se, että kopassa asuminen ei usein lopu koulutuksen loppuessa, vaan siitä tulee koiran päiväkoti, eli kun itse ollaan töissä, koira on pikkuruisessa kopassa. Meidän lähipiiristäkin löytyy näitä tapauksia.

Kännykuvan suttuisuudeta huolimatta tästä näkee, missä olosuhteissa Usva eläinkaupassa eleli. Ei haluttu jatkaa vankilaelämää.

Tästä kaikesta inhosta huolimatta Usva on kuitenkin nukkunut yönsä sille crate trainingin mukaan aivan liian isossa häkissä. Koulutukseen sitä ei ole käytetty, ollaan vain haluttu varmistaa, etteivät mahdolliset vahinkopissat ehdi imeytyä kokolattiamattoon yön aikana. Häkki on ollut Usvan luola, oma turvapaikka, ja sellaisena se on sitä pitänytkin. Tuo rääpäle, joka on muuten nyt viisikuukautisena jo täysikasvuisen sheltin kokoinen, pelkää ihan älyttömästi esim. käryävien ranskalaisten aiheuttamaa savunhajua, ja se juoksee häkkiin turvaan pahaa lemua. Yläkertaan pakeneminenhan olisi oikeassa tulipalotilanteessa hurjan järkevää...

Palatakseni itse asiaan: Meidän oli tarkoitus pitää Usva öisin häkissä siihen asti, kunnes se on toipunut steriloinnista, joka tapahtuu joskus joulukuussa. Halutaan pitää kissat erossa kipeästä sessusta, joten häkki on hyvä apuväline. No, viime viikolla jätettiin Usva kuitenkin laittamatta häkkiin, ja kaikki meni oikein loistavasti (tosin Usva nukkui ensimmäisen "vapaan" yönsä häkissä ihan oma-aloitteisesti). Siitä lähtien se on ollut vapaana vuorokauden ympäri, ja osaa kyllä pyytää yölläkin ulos, jos tarve tulee. Hieno koira, vaikka se nyt näköjään jyystääkin kengännauhoja.

Joko olen kehunut omaa hauvavauvaa tarpeeksi? Haluaisin nimittäin vielä lisätä, että se on hirvittävän fiksu ja ihmisrakas, enkä voi mitenkään ottaa noista kunniaa itselleni, sillä tuommoinen se on ollut alusta asti. Meillä kävi ihan älyttömän hyvä tuuri.

Tasapuolisuuden vuoksi pitää pikkuisen kehua kissojakin. Ne ovat oppineet sietämään Usvaa, vaikka se niitä ympäri asuntoa jahtaakin. Chaos antaa Usvan jopa purra sitä niskasta. Kissat ovat hyvästä käytöksestä, tai minun roskisdyykkauksesta, hyötyneetkin, sillä raahattiin roskalavan viereen hylätty hyväkuntoinen ja -laatuinen raapimispuu kotiin. On ollut vähintäänkin suosittu.


Jotta tämä merkintä menisi vielä enemmän sekavaksi, lisätään tähän nyt vielä kuva minun joulu... tunnelmavaloista. Kai minä saan jo vähän tunnelmoida, kun kerran kaupatkin pursuavat joulukamaa?

Jos katsoo oikein tarkasti, saattaa huomata, että pullon sisältö ei voi olla vodkaa, sillä siellä kasvaa kasvi.

*****

Fakta #76: Leivoin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni ruisleipää. Siitä tuli jopa ihan syötävää.

8 kommenttia:

 1. Nyt ajattelin ensimmäisen kerran kommentoida :) Joskus löysin tämän blogin monen linkin kautta, muiden ulkosuomalaisten blogeista (oli tuo maailmalle muutto vähän aikaa melko mahdollista..). Koukkuun jäin:)
  Mukava lukea arkielämästä siellä jenkkilässä. Lisää vain! Joulufriikkinä voisin ehdottaa "jouluöveripostausta" :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että kävit jättämässä puumerkin, käväisehän uudestaankin! :)

  Oi, tuommoinen jouluöveripostaus täytyy tehdä! Taidan tosin odotella vielä pari viikkoa, jotta ihmiset ehtivät laittaa pihat todella överiksi. ;) Minutkin olisi Suomessa ehkä voinut laittaa joulufriikki-kategoriaan, mutta täällä hössöttäminen taitaa olla ihan normaalia.

  VastaaPoista
 3. Awww, ihana Usva <3 Mun koirakuume vaan jatkaa kasvamistaan, mutta tähän asuntoon ei saa eläintä ottaa :(

  VastaaPoista
 4. Voi harmi, koirakuume on paha tauti! Varsinkin silloin, kun olosuhteet ovat sen parantamista vastaan. Tuosta tyypistä on ollut kyllä niin paljon iloa, etten vaihtaisi mihinkään, vaikka koko ajan pitääkin vähän pelätä, että meidät heitetään asunnosta pihalle; meilläkään kun ei saisi olla kuin maksimissaan kaksi lemmikkiä... ;)

  VastaaPoista
 5. Miten multa on menny tää postaus ihan ohi!? Pitäis vissiin seurailla Blogilistan päivityksiä "hieman" tarkemmin... :p

  Ei mut tosi kiva, että laitoit videota Usvasta. Lisääkin tommosia saa laittaa. ;)

  Ja tuli mieleen, ku ny näitä postausideoita näyttää mieleen putkahtelevan, että jos vaan keksit esim. sieltä teiän asunnosta jotain kummallisia asioita (tyyliin se taannoinen hana/ovenkahva/jne.-postaus), nii ois hauskaa lueskella semmosia. Sitä ei tosiaan tuu aatelleeksikaan miten yksikertaisetkin asiat saattavat olla eri maissa aivan eri tavalla toteutettuja. :)

  VastaaPoista
 6. Katotaan, jos Usva vaikka innostuiskin uudelleen kuvattavaksi. :) Vielä kun saisi jostain pikkuisen paremman kameran, joka ei rohisisi ja rähisisi.

  Et usko, mimmonen lista erikoisuuksia pompsahti heti mieleen, kun luin kommenttisi! Notta eiköhän semmoinen postaus vielä aikaiseksi saada. ;)

  VastaaPoista
 7. Oih.. ihana Usva =)

  Tietenkin tunnelmavalot saa laittaa, täällä ollut syyskuun alusta asti. perustelin itselleni, että koska illat pimenee, niin ne saattoi laittaa jo silloin ;) (mies ymmärsi pysyä hiljaa!).

  VastaaPoista
 8. Kiitos tunnelmavaloluvasta! Suomessa mullakin olis varmaan ollut valot esillä heti, kun illat vähän pimeni (eli heti juhannuksen jälkeen), mutta täällä ei ole ihan samanlaista kaamosta kuin Suomessa ja on pitänyt vähän odotella.

  Minun pitää muuten tässä piakkoin kirjoitella jouluahdistuksen lisäksi joulusekoamisesta. Sellaista on ollut vähän havaittavissa meilläkin. Ei olla rajoitettu itseämme mihinkään tunnelmavaloihin enää... ;)

  VastaaPoista