torstai 19. elokuuta 2010

Dear Doctor

Käväistiin viime viikolla tutkituttamassa hammaskalustot ja yleinen terveydentila. Tällainen suomalainen ummikko sai paljon uusia kokemuksia. Hyviä sellaisia.

Hammaslääkärin vastaanotolla suurin ero suomalaiseen oli se, etten nähnyt itse hammaslääkäriä kuin ehkä viiden minuutin verran. Hammashygieenikko hoiti röngtenkuvien ottamisen ja hampaiden puhdistamisen. Hammaslääkäri kävi lopuksi kurkkaamassa suuhun ja rupattelemassa mukavia. Siinäpä se. Kaikki tämä hoidettiin avoimella käytävällä, erillisiä huoneita ei siis ollut. Oli kiva kuulla muiden asiakkaiden kävelevän ohi, kun oma luukku oli sepposen selällään ja täynnä ties minkälaisia instrumentteja.

Hampaitani ei ole ehkä koskaan puhdistettu yhtä huolellisesti ja hellästi! Jos sattuu olemaan sen verran onnekas, että vakuutukset ovat kunnossa, niin paikallinen hammashuolto toimii erinomaisesti. Meidän vakuutuksella saadaan käydä putsauttamassa/tutkituttamassa legot kaksi kertaa vuodessa, ilman mitään lisämaksuja. Aion ehdottomasti hyödyntää sen mahdollisuuden.

Perjantaina käväistiin sitten S:n kanssa oikein yhdessä lääkärissä. Oli todella outoa mennä lääkärin vastaanotolle ilman mitään varsinaista syytä (eli sairautta/vammaa/jne.). Kai yhtenä syynä oli saada omalääkäri, ja nyt minulla sellainen onkin. En tosin nähnyt itse lääkäriä, vaan lääkärintarkastuksen hoiti physician assistant. Tutkittiin korvat, silmät, kuunneltiin keuhkot ja sydän, ja paineltiinpa vähän vatsaakin. Tutkimustulokset kirjattiin ylös paperille ja laitettiin pahviseen potilaskansioon. Mikä paperiton toimisto?

No, nyt tiedän, minne soittaa, jos tulee kysyttävää ja ihmeteltävää. Jälleen kerran, jos vakuutukset ovat kunnossa, lääkärissä ravaaminen ei ole edes kallista lystiä.

Kylläpä muuten huomaa, että tämä kotirouva on aika tylsistynyt, sillä viimeviikkoiset lääkäri- ja hammaslääkärikäynnit toivat kivaa vaihtelua arkeen. Olisikohan aika aloittaa jonkinlaisen viisivuotissuunnitelman tekeminen?

Vuosi 1: Voita lotossa.
Vuosi 2-5: Ota rennosti.


*****

Fakta #47: Mistä tietää, että kotirouvalla on liikaa aikaa? Osaisin varmaan remontoida talon (jos mulla semmoinen olisi) keittiöstä kylppäriin. Kiitos DIY Network.

Fakta #48: Mulla oli eilen Suomi-treffit paikallisessa ostoskeskuksessa.

4 kommenttia:

 1. heeeei just sulla on kerran niin tylsaa, ni voit tulla remppaamaan meian kamppaa... vessat tartteis laittaa uusiks, kokolattiamatto repii veks, ja laittaa laminaatti tilalle. Etkohan sa noi oo oppinu ;)
  Mut tosiaan tiian tunteen... oon ollu kotirouvana jo vahan liian kauan.. ens viikolla alkaa tyot ja koulu, saa naha miten tan rouvan kay! :D

  VastaaPoista
 2. Hei! Mukava lukea sun blogia. Kahlasin sen tässä parin päivän sisällä kokonaan läpi suurella mielenkiinnolla. Itsekin olin nimittäin vaihdossa Emporiassa Vaasan yliopistosta. Olin siellä vuosi sitten eli 2009 syksyn. Tällä hetkellä aloitan maisteriopintoja Vaasassa. Mukavaa jatkoa ja kirjoittele taas blogiin. Kiva seurata, miten sinulla menee :)
  - Eveliina

  VastaaPoista
 3. Pidän sun viisivuotissuunnitelmasta! Mun hammaslääkäri on nyt kahdella kertaa maalaillut sellaisia kauhukuvia amerikkalaisesta hammashuollosta, että mukava kuulla kehuja suomalaisestakin suusta.

  VastaaPoista
 4. Sanni: Joo, kyllähän nuo kaikki remppahommat on hanskassa, ainakin teoriassa. ;)

  Oi, sullapa on ainakin tekemistä ensi viikolle! Käsittääkseni työpaikka on uusi juttu, joten isosti onnea siitä! :)

  Eveliina: Moikka! Onpa tosi kiva kuulla muista Emporian-kävijöistä! :) Käväisehän uudelleenkin kommentoimassa, olisi mukava kuulla sinun mietteitä Emporia-lukukaudesta. :) Jatkoja sinne Vaasaankin, ja tsemppiä maisterinopintojen kanssa!

  Pilvi: Haha, ei kannata asettaa itselleen turhan kovia tavoitteita. ;)

  Omat kokemukset täkäläisestä hammashuollosta ovat ainakin tähän mennessä olleet todella positiiviset. Hehän ovat asiakaspalvelijoita, joten hoito on sen mukaista. Jos asiakas ei ole tyytyväinen, sehän menee hampaidensa (ja rahojensa) kanssa jonkun muun sorkittavaksi. :) Toki hammaslääkäreissä on varmasti täällä(kin) isoja eroja, mutta ainakin omalle kohdalle sattui mukava ja osaavantuntuinen heppu.

  Notta turhaan on sinua peloteltu! :)

  VastaaPoista