perjantai 9. huhtikuuta 2010

Pohjoisen viluitikka

Suomalainen ja amerikkalainen viettivät aprillipäivää. Kevätaurinko oli paljastanut lumen alla talvehtineen grillin...


...joten amerikkalainen päätti grillata. T-paitasillaan.


Tällä välin suomalainen värjötteli toppatakki päällä mahdollisimman lähellä grilliä, ettei vain paleltuisi.

Viime yönä amerikkalainen valitti liian kuumasta asunnosta ja haaveili kattotuulettimesta. Suomalainen makasi syvällä peiton alla turvassa ikkunasta puhaltavalta viimalta.

Conclusion: Kylmässä ilmanalassa asuminen ei tarkoita hyvää kylmänsietokykyä (kylmä="kylmä"). En ole koskaan tykännyt kylmästä, eikä suomalaisuus tarkoita sitä, että selviää pakkasessa ilman kunnon vaatetusta, toisin kuin jotkut amerikkalaiset tuntuvat ajattelevan. Olenkin sanonut arktisuuttani epäileville, että olen oppinut pukeutumaan sään mukaisesti ja tottunut asumaan lämpimissä taloissa/asunnoissa, talvellakin, toisin kuin pahvitaloissa asuvat amerikkalaiset. NIIN!

Tosin... Minun mielestä 20-asteinen järvivesi on parhaimmillaan kesähelteillä (eli nipinnapin +25), kun taas S:n mielestä alle 30-asteinen ulkoilma on liian kylmä jokiretkeilylle (jokiveden lämpötila >20 astetta).

*****

Takaisin nykyhetkeen. Töissä oli tällä viikolla lievästi sanottuna kiire (vähemmän lievästi sanottuna älytön hässäkkä), joten muuttopanikointi on jäänyt vähän taka-alalle. Kiirehän on sinänsä erittäin tervetullutta hiljaisempien aikojen jälkeen, mutta olen ollut tällä viikolla aika naatti, koska en ole osannut nukkua. Katseltiin yksi ilta Kansas Cityn lähialueen asuntovalikoimia, joten seuraavana yönä näin sitten painajaisia kauheista asuntoloukuista, niinä muutamina tunteina kun nukuin. Muuten olen ollut töissä, unissanikin. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus saada työasiat pois mielestä, kun niille en yöllä (tai viikonloppuna) mahda kuitenkaan yhtään mitään.

Se piti vielä sanoa, että kysymyksiä ynnä muita blogin mielenkiintoisuutta edistävia juttuja otetaan mielellään vastaan esim. kommenttiboksiin. Väsynyt pää kirjoittaa näin väsyneitä merkintöjä ilman apua. :)

3 kommenttia:

 1. Heh, pohjoisessa asuminen ei todellakaan tarkoita sitä, että kestäisi hyvin kylmää :D

  Meidän saksan kurssilla minä ja venäläinen (Jekaterinburgista) tyttö oltiin ainoat, jotka aina valitti siitä kuinka kylmä ulkona on. Ja meillä oli säännöstään paksuimmat takit ryhmässä. Ja samaa näyttää jatkuvan töissäkin. Kaikki aina kommentoi, että eihän sua nyt haittaa, jos ikkuna on auki, kun sä oot Suomesta. Ja mä istun siinä vieressä kaulahuivi kaulassa (ja parhaimmillaan sitten takki olkapäitä lämmittämässä) ;)

  Onneksi täällä on jo ollut kevätsäitä niin ei ole niin paljon tarvinnut palella :D

  VastaaPoista
 2. Ihailtavan tyhjentävästi kirjoitit auki tämän kylmä/kuuma-asian. Aikalailla samanlaisia keskusteluja on tämäkin pohjoisen viluitikka päässyt amerikkalaisen siippansa kanssa käymään.

  Toivottavasti unet paranee ja kiire hellittää töissäkin!

  VastaaPoista
 3. Lotta: Kai me suomalaiset (ja venäläiset!) ollaan niin kuumaveristä porukkaa, että kylmässä tulee vähän vilu. ;)

  Oih, kevätsäitä! Täälläkin on jo suht' kivoja kelejä, mutta siellä varmaan vielä pikkuisen mukavampia! :)

  Pilvi: Unet ovat parantuneet ja kiirekin vähän ehkä helpottanut, joten toivominen taisi auttaa. :)

  Voi olla, että amerikkalaiset pääsevät jatkossakin ihmettelemään meidän lämpötilansietokykyä. Minun mielestä viime kesän Kansasin-reissun aikaan paikallinen sää oli järkyttävän kuuma. Amerikkalaisten mielestä kesä ei ollut silloin vielä edes full summer. Ei taideta olla äärimmäisyyksien ihmisiä, ainakaan tässä asiassa... ;)

  VastaaPoista