keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Postikyttä

Kylläpä eilisten kommenttien innoittamana tulikin kytättyä tänään sähköpostilootaa melko herkeämättä. Tiesin kyllä, ettei sieltä nyt vielä mitään kuulu, kun kerran ensi viikosta puhuivat, mutta kunhan nyt vain hermoilin koko päivän. Huvikseni.

Sähköpostilaatikon sijaan olisikin kannattanut vahdata sitä ihan perinteistä postilaatikkoa; sinne oli ilmestynyt ilmoitus minulle saapuneesta kirjatusta kirjeestä. Kävin hakemassa paikallisesta postista kirjekuoren, jonka päällä luki US Embassy. Hyviä vai huonoja uutisia?

Kävelin autolle muka rauhallisesti ja autoon päästyäni revin kuoren auki ennätysvauhtia.

"Welcome to the United States."

18 kommenttia:

 1. I told you so!!! =)

  Nopeaa toimintaa, uskomattoman nopeaa. Mutta niin, ONNEKSI OLKOON! Alahan pakkaamaan, suunnittelemaan, tekemään listoja hankittavista, nyt se on todellista! Voi, olette varmasti onnellisia tuosta...

  Pitää pistää korvan taakse, että JOS ja KUN me pääsemme sinne päin maailmaa niin tietää tuota mukanaan salmiakkia, suklaata jne ;)

  VastaaPoista
 2. Nyt meni mulla subit väärään kurkkuun silkasta innostuksesta. Ja piti pari onnenkyyneltäkin teidän puolesta tirauttaa, kun tuo "welcome to the United States" oli jotenkin niin liikuttava...!!

  Suunnattoman paljon onnea! Ihanaa että sait tiedon näin pian. :)

  VastaaPoista
 3. Katja: :) Kiitos!

  Olin kyllä kieltämättä aika yllättynyt, että viisumi tuli noin nopeasti! Nyt tosiaan alkaa armoton listaus ja pakkaus. Tai olis ainakin parempi alkaa... ;)

  Oih, meille voipi kyllä tulla kylään vaikka joka viikonloppu, jos mukana sattuu olemaan salmiakkia! :D Anopin suosioon taas pääsee Fazerin suklaalla.

  Niin, että jos ja KUN matkaatte Kansas Cityn ohi, niin... ;)

  Pilvi: Aww. :)

  Iso kiitos onnitteluista! Suurlähetystö on hoitanut hommat todella hyvin (ja ystävällisesti!), joten hyvissä käsissä tulet sinäkin olemaan. :)

  VastaaPoista
 4. Hui, mulle tuli ihan aidot kylmät väreet tosta viimesestä lauseesta.:D Onnea aivan tuhannesti!!! Oon hirmusen iloinen sun ja S:n puolesta, vaikka arvasin jo etukäteen, ettei teitä estä mikään enää tässä vaiheessa.;p

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea viisumista!! Varmaan sullakin on todella helpottunut olo. :)

  Onko tuo viisumihaastattelu kokonaisuudessaan enemmän muuten odottelua? Eikö se itse haastattelu kestä todella vähän aikaa? Kaikki pienikin nippelitieto tuosta koko ajasta suurlähetystössä otetaan mielellään vastaan.

  VastaaPoista
 6. ONNEA!!

  Heh loppujen lopuks saatiin viisumit peräkkäisinä päivinä :) Saas nähdä nyt kumpi ehtii sinne Usaan ekaks :D (Itellä ei mitään tietoa että koska lähden, täytyy vähän kattella mikä on laitettu takarajaks siinä viisumissa).

  Niin ja kysyin muuten siitä mun antamasta palautuskirjekuoresta, se oli kuulemma ihan liian pieni (A5) kaikille mun papereille. Hups.. Edellisellä kerralla kun sain viisumin kuoressa ei ollut muuta kuin tasan pelkkä passi, niin luulin et nytkin olis riittänyt toi koko. Mitäköhän kaikkee sieltä on oikein tulossa...

  -S-

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu! Onnittelut!

  VastaaPoista
 8. Onnea!!! Tästä se muutto nyt sit etenee vauhdilla, ja kohta olet jo uudessa kotimaassasi! :D

  VastaaPoista
 9. Loistavaa! Todella kivaa, että vastaus tuli näin nopsaan, niin ei tarvitse enää jännittää.

  Olen todella iloinen puolestasi. Koko blogisi ajan (jo sen tätä edeltävän) aikana on tullut seurattua tarinaanne säännöllisesti ja myötäeletty eri vaiheissa. En kovinkaan usein ole kommentoinut mitään, mutta nyt oli ehdottomasti pakko.


  Vielä kerran onnea! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea!!!! Jeeeeeeeeeeee!!!! Se oli todella nopeaa toimintaa. Nyt se on sitten oikeasti varmaa ja todellista.. Muuttuuko teidän aikataulut tästä nopeasta toiminnasta vai onko suunnitelman aikataulu edelleen sama?

  VastaaPoista
 11. Jee! Super-isot onnittelut (nopeasta) paatoksesta! :) Ne oli ne varpaat, jotka nakojaan auttoivat asiaa! ;)

  VastaaPoista
 12. Onnea! :) Ihanaa että tuokin asia loksahti paikoilleen.

  VastaaPoista
 13. No mutta sehän on hieno juttu, onnittelut! Ja tervetuloa tänne Jenkkilään!

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea!
  Mahtava juttu :) :) :)

  VastaaPoista
 15. Bemary: Kiitos kiitos! :) Hyvin arvattu! ;)

  Jenni: Helpottunut olo, kyllä! Kiitos onnitteluista!

  Suurlähetystövisiitti oli suurimmaksi osaksi nimenomaan odottelua. Haastattelu kesti vajaan 10 minuuttia, ja aika perusjuttelua se oli.

  Ensiksi odotellaan portin luona. Kun vartija päästää sisään, mennään turvatarkastuksesta läpi (ja jätetään kaikki ylimääräinen tavara vartijoille säilytettäväksi), ja vartija saattelee haasteteltavan pihan läpi toiseen rakennukseen ja lukittuun odotushuoneeseen. Siellä sitten ilmoittaudutaan.

  Tämän jälkeen alkaa istuskelu. Minut kutsuttiin lasikopin luo muistaakseni kahteen kertaan; suorittamaan maksu ja luovuttamaan loput paperit, sekä antamaan sormenjäljet. Lopulta minut kutsuttiin haastateltavaksi kivaan pikkukomeroon, ja homma oli sillä selvä. :) Yllättävän rennolla otteella siellä hoidettiin asiat, joten no worries. :)

  -S-: Kiitos! :)

  Melkein samassa aikataulussa mentiin viisuminsaannin suhteenkin. ;) Meillä on lähtöpäivä selvillä (kesäkuun 26. päivä), joten siihen jää sinulle aikaa lähteä joko ennen meitä tai meidän jälkeen (tai samana päivänä! :P).

  Joo, itsekin vein passille sopivan kirjekuoren, mutta mukava virkailijasetä sanoi, että eipä heidän lähettämänsä paketti siihen mahdu. Kunnon nivaska sieltä kyllä tulikin tavaraa (passin lisäksi): mm. tietoa verotuksesta, SSN-kortista, green cardista, ja kaikkein tärkeimpänä varmasti USA:n päässä viranomaisille annettava sinetöity kirjekuori (joka kai sisältää hakemuspaperit?). Ehkäpä oletkin jo päässyt itsekin tutustumaan paketin sisältöön. :)

  Anonyymi: Kiitos! :)

  Lotta: Kiitos! Eipä olisi enää paljoa jäljellä, 112 päivää. ;) Viime yönä näin jo unta, että aloitin pakkaamisen samana aamuna, kun lento oli lähdössä. Voisi kai tehdä jotain jo pikkuisen ennen sitä.

  h_eidi: Todellakin loistavaa! Kiitos onnitteluista ja kommentista! :) Mukavaa, että olet jaksanut kulkea mukana näin pitkään.

  Sonja: JEEEEE! Kiitos! :) Kyllä tämä teki tästä niin todellista, että jo melkein pelottaa... ;) Juu, aikataulu pysyy samana, koska S:n ennalta varattu lento lähtee 24. kesäkuuta, ja miehen pitää myös valmistua maisteriksi ennen sitä. Häätkin pitää viettää 12. kesäkuuta! :D

  Susanna: Ne oli ne varpaat, ihan varmasti! :D Kiitos onnitteluista (varpaita unohtamatta)!

  Mii: Kiitoskiitos! :)

  M-K: Kiitos onnitteluista ja tervetulotoivotuksista! Täällä odotetaan muuttoa jo aika innolla. :)

  chamuda: Iso kiitos! :)

  VastaaPoista
 16. Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa kaikessa hiljaisuudessa. Onnittelut nyt ovat kuitenkin paikallaan.

  VastaaPoista
 17. Onnea myös täältä Oulusta! :) Tää antoi paljon toivoa lupa-asioiden suhteen. Ehkä miekin uskallan sellaista jossain vaiheessa hakea :)

  VastaaPoista
 18. Eiko: Mukavaa, että olet seuraillut blogia, ja tietysti vielä mukavampaa, että innostuit kommentoimaan. :) Kiitos onnitteluista!

  Kristiina: Kiitos! :) Kuten jo aiemmin taisinkin sanoa, koko prosessi oli lopulta yllättävän kivuton, vaikka välillä ahdistikin. Rohkeasti vain hakemaan, sitten kun sen aika koittaa! ;)

  VastaaPoista