keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Echoes of the Past


Meidän häävalmistelut ovat jääneet hyvin minimiin vielä tässä vaiheessa. Amerikan päässä anoppi touhottaa kyllä jo täyttä häkää, mutta nämä Suomen pirskeet ovat jääneet vähän vähemmälle huomiolle. Ehkä sillä on asiaan vähän vaikutusta, että ollaan jo naimisissa...

Bileet on joka tapauksessa tulossa, ja jotain pitäisi kai suunnitellakin. Aloitettiin sitten S:n kanssa niinkin vaikeasta ja epämieluisasta asiasta kuin musiikista.

Itsestäänselvyyksien kuten What Is Loven ja Footloosen (vitsi vitsi... vai onko?) jälkeen alettiin miettiä, mitkä tsipaleet ovat kulkeneet meidän mukana. Tultiin siihen tulokseen, että iso, iso osa niistä on, no, lässyjä.

S:lla oli tapana itkettää minua lähettelemällä minulle YouTube-linkkejä silloin taannoin, kun ei oltaisi saatu olla missään tekemisissä. Kai se oli sen tapa kertoa tunteistaan; antaa jonkun muun sanoa se, mitä S ei saanut/voinut sanoa. Osa kappaleista nostaa vieläkin tunteet pintaan.

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I'd walk to you if I had no other way
Our friends would all make fun of us
And we'll just laugh along because we knowThat none of them have felt this way
Plain White T's - Hey There Delilah


Itse kappalehan on täynnä toivoa paremmasta ja tulevasta, mutta meillä sitä ei ollut. Ei se ainakaan siltä tuntunut. Jos haluan muistaa oikein elävästi, miltä tuntui olla epätoivoinen ja elää iso pala kurkussa, kuuntelen tämän kappaleen. Toimii varsinkin tiettynä aikana kuusta!


You take the breath right out of me
You left a hole where my heart should be
You got to fight just to make it through'Cause I will be the death of you
Breaking Benjamin - Breath


Breath ei ole varsinaisesti lässymusiikkia, sillä kappale kertoo kivusta, eikä romantiikasta. Tämän kuunteleminen ei tunnu niin pahalta, sillä tämähän on rockia!


And with a sad heart I say bye to you and wave
Kicking shadows on the street for every mistake that I have made
And like a baby boy I never was a man
Until I saw your blue eyes cry and I held your face in my hand
And then I fell down yelling "Make it go away!"
Just make her smile come back and shine just like it used to be
And then she whispered "How can you do this to me?"Hieno, hieno kappale. Mahtavat sanat. Olisin voinut lainata koko lyriikan. Auts.


What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to sayAnd watchin' you walk away
And never knowing
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do


Lässyjen lässy, countrya kaiken lisäksi, mutta kylläpä tämäkin biisi joskus kostutti silmäkulmat.

Vaikka nämä teokset liittyvät meidän molempien mielessä juuri meihin ja meidän alkutaipaleeseen, en tiedä, moniko näistä kuullaan meidän häissä. Haluan itkeä ilosta, en surusta. Menneisyys on mennyttä, eikä siihen liity (enää) minkäänlaista katkeruutta, mutta tietynlainen surumielisyys tiettyyn aikakauteen kuitenkin on jäänyt kytemään. Antaa sen olla siellä; se on auttanut kasvattamaan meistä meidät.

Nyt voidaan keskittyä nykyhetkeen ja tulevaan! Kick off your Sunday shoes!

10 kommenttia:

 1. Moi, kaikki ihania lauluja! Eka kerran kuulin Hate Me Mauilla ja karvat nousi pystyyn!

  Koskas muutattekaan takas tanne?

  VastaaPoista
 2. Hih, olisiko tämä nyt semmonen merkintä, mihin voisi laittaa tuossa pikapalautteessa rastin kohtaan "liian lässy"?? :D

  Vitsi, vitsi... :) Kunhan olen vaan hihitellyt noille kolmelle vaihtoehdolle ja kuinka ne harvemmin ovat ihan osuvia sun kirjoitusten pikapalautteeksi :D Tai no, mielenkiintoinen on kyllä ihan hyvä ja osuva...

  VastaaPoista
 3. Äääh, arvaa pystyykö tämmönen vanha countryfani kuuntelemaan loppupäivän aikana enää mitään muuta ku Rascalia, Faithia, Brooksia sun muita, joita tuli joskus kuunneltua aivan tauotta.x) Ihana biisi tuo viimeinen ja toki ennestään tuttu. Noita muita en ollu kuullukaan kai aiemmin.

  VastaaPoista
 4. M-K: Huh, Hate Me Mauilla. Varmasti aika hienot puitteet hienon biisin kuuntelulle. :)

  Me muutetaan sinne ensi kesänä, tarkemmin ottaen kesä-heinäkuun vaihteessa.

  Delilah: Tää tosiaankin on "liian lässy"! :D Ja hei, hyviä ehdotuksia otetaan vastaan pikapalautevaihtoehdoiksi! Noita oli tosi hankala miettiä, joten päädyin aika perusjuttuihin. "Ihan p*ska" kävi kans mielessä... ;) Vaihtoon ne menee jossakin vaiheessa, varmasti!

  Bemary: Sori! :D Mulle oli (on) tosi vaikeaa myöntää, että oikeasti tykkään countrysta. En tosin sellaisesta ihan redneckeimmästä countrysta, mutta semmosesta hyvästä... ;) Jos joku kysyy, niin en sitten kuuntele countrya, yhtään!

  VastaaPoista
 5. Toi Rascal Flatts veti kyllä niin lässyks, että piti sitä äänestää ;)
  Tuli pienet nostalgiaöverit tätä lukiessa että piti itekkin kuunnella vähän Hinderiä ja Shinedownia... :)

  VastaaPoista
 6. On se kyllä lässyjen lässy... :P Ah, Hinder ja Shinedown! Kuuluisivat ehdottomasti tälle listalle!

  VastaaPoista
 7. Re: Country
  Minä en ole vielä pystynyt myöntämään pitäväni siitä, mutta sen voin tunnustaa, että joskus ajaessani yksin autolla suburbiassa laitan countrykanavan radiosta päälle.

  Teidän täytyisi löytää sellaisiakin lauluja, jotka kertovat kaukosuhteiden onnellisista lopuista. :) Kerro mullekin jos sellaisia löydät...

  VastaaPoista
 8. Njoo, en minäkään countrya mitenkään rakasta... Mutta toisaalta, eipä korvatkaan vuoda verta, jos sitä sattuu kuulemaan!

  Niin, kaukosuhdebiisejä, jotka kertovat onnellisesta lopusta... Taitavat olla aika kiven alla ne. :) Eipä tule ainakaan yhtään mieleen!

  VastaaPoista
 9. Mulle oli kaikki biisit ihan totaalisen outoja. :) Mutta kivoja sanoituksia. Ihan uskomatonta että ootte jo naimisissa ja hääjuhlat ja kaikki on ajankohtaista. :) Vaikka on kai meilläkin ollut nopeaa toimintaa, toisella tapaa vaan. :D Niin ne asiat lopulta etenee, vaikka sillon joskus tuntui että aika mateli ja ikinä mikään ei mee eteenpäin ja se toinen on aina vaan siellä kaukana.

  VastaaPoista
 10. Tosiaan, nopesti ne asiat sitten etenevät kun lähtevät etenemään! :) Odottelu on lopulta kaiken ikävän ynnä muun arvoista, vai mitä? ;)

  VastaaPoista