maanantai 25. marraskuuta 2013

Challenge Accepted

Pabe G ja Nina haastoivat minut kertomaan 11 faktaa itsestäni, vastaamaan minulle esitettyihin kiperiin kysymyksiin ja keksimään 11 kysymystä uusille haastetuille, joita tulisi olla 11 kipaletta.

11 faktaa (Mitähän en muka olisi jo paljastanut itsestäni?)

1. Olen auttamattomasti koukussa salt & vinegar -sipseihin, vaikka niiden syöminen sattuukin kitalakeen.
2. Olen todella huono pitämään omia salaisuuksia. Nytkin mulla on piilossa miehen eka joululahja, ja olen meinannut lipsauttaa a) sen olinpaikan b) sen sisällön jo mooooonta kertaa. Ystävien minulle uskomat salaisuudet kyllä pidän hyvässä tallessa ja suun supussa, ongelmitta.
3. Olen löytänyt itsestäni OCD-mäisiä piirteitä. Esimerkiksi Ace Venturaa katsoessa minua risoo se, kun Ace murtautuu mielisairaalan varastoon ja liu'uttaa Private-kyltin takaisin paikoilleen... eikä se ole keskellä kyltinpidikettä!
4. Näin viime yönä unta, jossa olin naimisissa pelinrakentaja Peyton Manningin kanssa. Mikä painajainen!
5. Miesihanteeni on nykyisellään aika epä-peytonmanningmainen. Tumma, harteikas, särmikäs, parrakas. Tyyppiä Joe Manganiello, Henry Cavill, Scotty.
6. En ole värjännyt hiuksia yli kahteen vuoteen, joten päästä löytyykin tällä hetkellä täysin aito ja alkuperäinen väritys.
7. Haluaisin värjätä hiukset, nää on tylsät.
8. En ole koskaan käynyt amerikkalaisella kampaajalla. Viimeksi kävin ammattilaisen tuolissa Suomessa melkein vuosi sitten. Muuten leikkelen pehkoa itse. Ei vain ole tullut käytyä, nuhjuisen kotiäidin.
9. En ole koskaan käynyt pedikyyrissä tai manikyyrissä. Ei vain ole tullut käytyä, nuhjuisen kotiäidin.
10. Olen tainnut vähän hurahtaa juoksemiseen hölkkäämiseen. Jopa niin paljon, että ostin oikein kunnon kengät, viimeinkin.
11. Haluaisin kirjoittaa kirjan, mutta en ehdi osaa.

Paben kysymykset

1. Onko ollut hyvä päivä tänään? Mikä oli parasta? On! Sain kiireisimmät joululahjahommat hoidettua.
2. Miten aiot viettää joulua? Aatto kotona ja Skypessä, joulupäivä anoppilassa. Rauhassa perheen kanssa, siis.
3. Mitä odotat ensi vuodelta? Hmm. Odotan yllättävää aikuistumisen ahaa-hetkeä ennen kuin täytän 30. Konkreettisemmin odotan Suomen-kesälomaa, kavereiden jälleennäkemistä, perheen kanssa yhdessäolemista.
4. Mikä on seuraava matkasi ja minne se suuntautuu? Suomeen varmaankin, ellei keksitä jotain pikkureissua tässä välissä.
5. Oletko hyvää pataa naapuriesi kanssa? Kyllä, juu.
6. Missä uskot olevasi 5 vuoden kuluttua elämässäsi? Apua, hyvä kysymys. Olen todennäköisesti palaamassa työelämään, mutta mihin - ei aavistustakaan.
7. Mitä asiaa kadut juuri nyt? Jaa. Joitakin pikkutyperyyksiä olisi voinut jättää tekemättä, mutta mitään suurempaa kaduttavaa ei onneksi ole. 
8. Ketä haluaisit juuri nyt kiittää ja miksi? Miestä varmaankin, koska "sain" tuhlata hänen vaivalla ansaitsemia rahoja joulupukkeiluun.
9. Mikä on ollut parasta tässä vuodessa? Ai, pienet onnenhetket pienen perheen kanssa, joskus vähän isommankin.
10. Tapaatko tehdä uudenvuodenlupauksia ja jos, niin millaisia? Enpä oikeastaan, ainakaan vakavissani.
11. Tykkäätkö blogihaasteista? Periaatteessa joo, olen vain tosi huono haastamaan ketään.

Ninan kysymykset

1. What is your favorite Christmas memory? Oh, there are so many! Having my grandparents over when I was a child, the smell of a thawing Christmas tree on the night of the 23rd, last year's trip to Finland for our little one's first Christmas. Etc.
2. Wrapping paper or gift bags? Wrapping paper, hands down.
3. What is your favorite Christmas movie? Does Gremlins count?
4. Favorite Christmas song(s)? Varpunen jouluaamuna. Makes me cry every year, and I don't cry very easily!
5. Time for a confession: have you recycled Christmas presents? Nope.
6. Do you send Christmas cards? Mail or email? Do you buy them from the store, make yourself, ...? Uh, sadly no. I suck.
7. Is there anything annoying about this time of year? If so, what is it? Ugly, tacky, flashy lights and decorations. Stay classy, San Diego.
8. What do you usually serve on Christmas dinner? Ham, Karelian stew, carrot and rutabaga casseroles, salmon. Wine.
9. What are some of your favorite Christmas decorations that you are going to put up? (or have already put up... :-)) Do you prefer themed or homey Christmas trees? My favorite is probably my red Lumimarja tablecloth I got from my mom. I don't actually have too many decorations, I will have to work on that! I prefer homey Christmas trees, fairly plain and simple.
10. What kind of a tree topper do you have? Angel, star, something else? A Pentik glass star.
11. What are some of your most important Christmas traditions? Back in Finland it was very important we had rice porridge for breakfast, after which we decorated the tree, watched The Snowman and the declaration of Christmas peace, visited the grandparents, took candles to the cemetery, went to the sauna, ate, ate and ate some more, and sat around opening presents for hours. Here... Here we have just started our own traditions, including a Christmas Eve brunch with the extended family at our house, a Skype call to Finland, a walk around the neighborhood, maybe a warm bath, dinner, presents, lots of candles. Christmas morning at the in-laws' house. All equally important.

*****

Lapsi heräsi päikkäreiltä, viimeinkin. Haastamiset ja kysymiset taitavat jäädä nyt toiseen kertaan (eli todennäköisesti ikuisesti unholaan). Kiitos vielä Pabelle ja Ninalle haasteella muistamisesta!

15 kommenttia:

  1. Salt&vinegar - ihan parhaita :)
    Piti googlettaa Peyton Manning.
    Lumiukko kuuluu jouluun ehdottomasti.
    Osaat - jospa myös ehtisit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin paljon mieluummin uneksinut esim. Tom Bradysta kuin Manningistä. ;)

      Ja heh. :)

      Poista
    2. Taas vähän googlea - samoilla linjoilla :)

      Poista
  2. Taman haasteen kautta loysin tanne. Kiitokset siis Ninalle etta loytyi taas yksi ulkosuomalainen blogi! :) Tervetuloa vastavierailulle teatots.blogspot.com jos kiinnostaa tutkailemaan meidan elamaa ameriikan maalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun löysit tiesi tänne. Tulen ehdottomasti vastavierailulle! :)

      Poista
  3. Tämä kommentti nyt ei liity millään tavalla postaukseesi. Törmäsin vaan eräällä suomalaisella hupisivustolla kuvaan ja oli pakko tulla kysymään, meinaatteko mennä testaamaan ens vuonna? Itse en tiiä uskaltaisinko, sen verrna hurjan näkönen on! :) Ihanaa joulunodotusta sinne. Ja tässä linkki; http://laughingsquid.com/the-verruckt-meg-a-blaster-will-be-the-worlds-tallest-waterslide/

    VastaaPoista
  4. EN TODELLAKAAN MENE!!! :D Näin tuosta jo painajaisia! Hyyyyyyyyyihyihyi. Mulle taitaa riittää, jos näen sen esim. liikkuvan auton kyydistä matkalla ostoskeskukseen. Scotty vähän uhosi, että haluaisi käydä kokeilemassa, mutta voi olla, että menis pupu pöksyyn jo nousuvaiheessa.

    Mukavaa joulunodotusta sullekin! :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä mulla tosiaan taitais jäädä kanssa väliin :D Sitä mä mietin, että eikö tosta kyydistä muka voi lentää ulos? Hyi kauhee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Oon laskenu alleni eiku pari pienempää liukumäkeä toisessa vesipuistossa (ei siis mitään tuohon monsteriin verrattuna), ja niissä jo tuntui, että lennän reunan yli. Entäs tuossa sitten, suoraa pudotustakin joku 20 kilometriä??!!??

      Poista
  6. No en mä tajuu! Ja kuka hullu haluu tommoseen ees mennä... kai tohon on pakko joku turvakaari/kaukalo tulla... luulis. Katoin muuten viikonloppuna kotipotilaana digiboxilla pitkään odottaneen Anthony Bourdain - No reservations jakson jossa olivat venäläisen Zamirin kanssa Kansas Cityssä. Ihan hauska jakso, se Zamir on tosi hauska heppu mun mielestä, tosin sen vierailu jossain hiusmuseossa oli aika creepy, mutta hauska kohta jaksossa oli kun olivat siellä jossain stadinion ulkopuolella grillaamassa Chiefs fanien kanssa, ennen Chiefs - Green Bay Packers peliä :) Väittivät jopa että Chiefsien pitkään kestänyt huono peli-onni kääntyi tämän onnenamuletti Zamirin vuoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pitääpäs kaivella tuo jakso jostain! Taisi Zamirilla olla eilenkin näppinsä pelissä (pun intended), kun kolmen pelin tappioputki päättyi rökälevoittoon. ;) Ja hahah, en ole edes kuullut mistään hiusmuseosta! Sehän pitää käydä tutkimassa!

      Poista
  7. Siis se hiusmuseo oli aika creepy. Niinkuin pitäjänsäkin... http://www.leilashairmuseum.net/ en löytänyt youtubesta tuota jaksoa :/ Näitkö muuten tän Suomi-jakson? Aika eksoottinen, rupes miettimään muitakin jaksoja jotka on nähnyt, että mitenhän erikoisia underground juttuja niihinkin on sit kaivettu. http://www.youtube.com/watch?v=Yp6moqqE2yA

    Ihanan oloiset teidän Suomi-pikkujoulut :) Mä katsoin itsenäisyyspäivän kunniaksi telkkarista esitetyn Leijonien matkan 2011 MM-kisoissa, joka tietysti huipentui siihen, että koko ihanankamala Suomi-Ruotsi -matsi näytettiin kokonaisuudessaan. Ihmettelin et miten jännitti vieläkin niin kamalasti kattoa sitä, vaikka ties lopputuloksen! Tiedätkö muuten miksi Ruotsissa oli niin köyhä joulu 2011? Vain yksi kuusi... :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole nähnyt Suomi-jaksoakaan! Kuulin kyllä kauhujuttuja, joten ihan mielenkiinnosta haluaisin sen katsoa. ;) Ja toi hiusmuseo! :D

      Oli ihan mahtavat pikkujoulut! :) Kuulinkin kavereilta, että vuoden 2011 finaali tuli telkkarista (siitä se ajatus sitten lähtikin Villen hattutempun katsomiseen uudestaan ja uudestaan ja uudestaan...)! Sitä finaalia en olekaan vielä uusintana katsonut, mutta 1995-finaali on nähty kerran jos toisenkin, ja joka kerta jännittää. :D Ja hahah!

      Poista
  8. Se Suomi-jakso löytyy kokonaisuudessaan tosta linkistä :)

    VastaaPoista