perjantai 22. marraskuuta 2013

Jouluallergia

Ensimmäiset jouluvaloviritelmät ilmestyivät kotikadulle heti Halloweenin jälkeen. Sen jälkeen ikkunoista on kurkkinut joulukuusia poikineen, ja muutama muu talokin on saanut valoverhon päällensä.

Mulle on tullut joku vastareaktio, allergia. Mulle! Jouluihmiselle! Suomessa virittelin tunnelmavaloja heti syksyn pimetessä, ja samaiset valot toimivat sitten myöhemmin myös kätevästi jouluvaloina. Kauniit, lämpöiset, valkoiset pikkutuikkuset. Ei vilkkuvia ja välkkyviä sateenkaaridiskovaloja (sateenkaari-diskovalot siis, ei sateenkaaridisko-valot). Lahjoja hommailin pitkin loskakuita, ja paketoin niitä suurella hartaudella. Ei tänä vuonna.

Seuraavaksi täällä juhlitaan kiitospäivää (tulevana torstaina), jonka jälkeen on jotenkin luvallista ruveta hössöttämään joulusta, viimeistään. Taidetaanpa mekin pystyttää kuusikin nurkkaan nököttämään jo viikon päästä. Tuntuu todella aikaiselta, silti! Äh.

Tosiasia kuitenkin on, että joulustressiä pukkaa. Vaikka ei ole koristeen koristetta esillä. Vaikka ei ole edes joulukuu. Lahjat ovat vasta mietintäasteella, vaikka niitä pitäisi kohta olla lähettämässä Suomeen etanapostin kyydissä. A-pu-va! Pipareitakin pitäisi leipoa, laatikot ja sinapit tuhertaa!

Olisi hurja inspiraatio tehdä lahjoja, ja niskajumikin on jo valmiiksi, joten sitäkään ei tarvitse pelätä. Neuloin anopille tilaustyönä kaulurin, ja nyt tekisi mieli tehdä pukin konttiin mätsäävät asusteet, yllätyksenä hyshys. Mutta voi, tehotytön hereillä ollessa ei ole toivoakaan puikkojen esille kaivamisesta, sillä puikko olisi jonkun silmässä, ja lanka hirttosilmukkana vähintään toisen innokkaan apurin, Lumin kaulan ympärillä. Päikkärit menee kotitöiden parissa, muuten kaatopaikka leviää käsiin, joten olenkin nipistänyt siitä tärkeästä parisuhdeajasta röhnöttämällä illat sohvannurkassa puikkoja kilistellen. Mutta inspis! Koska joulu!

Anopin infinity scarf.
Jospa henkäisisin vaikka tänä iltana syvään, avaisin punaviiniglögipullon, sytyttelisin parisataa kynttilää ja virittäytyisin joulutunnelmaan. Sillä reseptillä lahjaumpisolmu on ennenkin avattu ja joulumieli saavutettu.

4 kommenttia:

 1. Ihana infinity scarf!!!! She is gonna love it.
  Ja joulumieli tulee viimeistaan Black Friday:na, kun joululaulut soivat kaikkialla!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taisi joulumieli ilmestyä, luottokortti otti ainakin osumaa tänään lahjaostosten muodossa. ;)

   Poista
 2. Sinut on haastettu: http://www.kfamilyadventures.com/2013/11/eleven-facts/ :-)

  VastaaPoista