keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Ja sitten sää

Jaa mää vai?

Kansasissa asumisen FAQ-listaan kuuluu vakiona kysymys ilmastosta. Yleensä vastaan, että kesällä on kuuma, talvella ihan oikea talvi, vaikkakin lyhyt, ja keväällä ja syksyllä lämpötilat ovat leppoisia ja tuhoisat myrskyt mahdollisia.

Totuushan on se, että Kansasin sää voi olla melkein mitä vain. Täällä mantereen keskellä mennään täysin tuulien armoilla. Jos tuulee etelästä, tarkenee. Jos pohjoisesta, vähän huonommin. Vain keskikesällä voi luottaa siihen, ettei lämpötila laske puolessa päivässä pakkasen puolelle. Talvella on yleensä kylmä, ja luntakin täällä näkee, mutta mistään nietoksista ja hankiaisista on turha haaveilla. Talvella voi myös joskus grillata t-paidassa ja shortseissa. Kuten maanantaina. Tammikuun 28. päivä.

Oli aivan ihanan keväinen/alkukesäinen sää! Möllötin toki sisällä siitä suurimman osan, kuten huonoihin tapoihini kuuluu, mutta iltapäivästä mentiin koko perheellä ulos nauttimaan leppoisasta lämmöstä ja leudosta tuulesta. Seurusteltiin ulkoilevien naapureiden kanssa ja grillattiin mehevät pihvit. Miten kivaa!

Eilinen alkoi vielä lämmöllä. Aamupäivästä ukkonen mytisteli sen verran voimakkaasti, että meidän superurhea koira työntyi syliin. Illalla oli jo melkoisen vilpoisaa.

Tänään ei ole vielä toistaiseksi tehnyt mieli grillata:


Tämä on neljäs Kansas-talveni. Jokainen on ollut erilainen, mutta niinhän se menee Suomessakin. Ärsyttää vain, kun on jo verrattain keväinen fiilis, vaikka vuoden (yleensä) kylmin kuukausi on vielä edessä. Tulis jo kesä!

Tottuukohan tähän jojoiluun ikinä?

Sunnuntaina pitää varmaan viedä telkkari ulos ja katsoa Super Bowl bikinit päällä.
P.S. Alkuasukkaat eivät näytä hätkähtävän ollenkaan tästä ailahtelevasta ilmanalasta. Läpökkäät ja shortsit jalassa voi ilmeisesti kulkea vuoden ympäri, lämpötilasta piittaamatta.

2 kommenttia:

  1. Huikeita eroja yhden paivan aikana! Juuri tuosta syysta itse inhoan valivuodenaikoja, koska aamulla laitetun villakangastakin saa iltapaivalla yrittaa tunkea kassiin pipon ja huivin kanssa. Vaikka ei taalla kylla pakkasen puolelle edes mene koskaan, mutta kosteus saa kaiken tuntumaan kylmemmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, inhottavaa on! Mutta sit toisaalta, kyllä minä mieluummin nautin näistä satunnaisista lämpimistä talvipäivistä, kuin lusin pitkän ja pimeän talven. ;)

      Poista