maanantai 21. toukokuuta 2012

Kuvatodisteita

Jopas oli viikonloppu. Mukaan mahtui lievää masistelua ja takapenkkivalmennusta (jääkiekko...), mutta onneksi myös paljon naurua ja onnea. Aloitetaanpa alusta.

Kirjoittelin viimeksi, että ollaan S:n kanssa askarreltu (tai S on askarrellut, minä olen auttanut parhaani mukaan) meille uutta keittiönpöytää. Saatiin se sopivasti viikonlopuksi valmiiksi, ja kun yksi kaveri antautui vielä kantoavuksi perjantaina, niin pöytä pääsi loppusijoituspaikkaansakin.


Tuolit tilasin Ikeasta. Niitä on yhteensä kymmenen, joten tuohon saadaan vielä neljä lisäistuinta tarvittaessa. Nyt mahtuu mässäilemään. Meillä olisi amerikkalaiseen tyyliin kyllä varsinainen ruokasalikin, tuossa olohuoneen vieressä, mutta meistä kumpikaan ei ole kokenut minkäänlaista hinkua eristää ruokailutilaa keittiöstä. Ruokasali onkin S:n pöytäkoneen ja minun pianon koti, ja sellaisena saa pysyäkin.

Nyt nämä tee-se-itse-projektit saavat riittää joksikin aikaa. Ollaan asuttu tässä talossa nyt melkeinpä tasan vuoden verran, ja vaikka tuntuu, että ollaan oltu laiskamatoja, niin omin kätösin ollaan kuitenkin rakenneltu keittiöön ja takakuistille pöydät, olohuoneeseen hyllykkö elektroniikkaa varten, omaan makkariin sänky ja yöpöydät, kellariin väliseinä ja valaistus (ja biljardipöytä palasista), ja muutama huone on saanut uuden maalipinnan. Pihiys ajaa kokeilemaan kaikenlaista, ja tekemällä näköjään oppii.

Makuuhuoneen uudet vaatteet.

Baby blue vieraskylppäri muuttui väritykseltään vähemmän vauvamaiseksi.

Pölyinen biljardipöytä ja pirtsakka väliseinä.

Laipion maalaaminen oli ihanaa puuhaa. Not.

Joo, Pottu on tyttö. Huoneessa riittäisi vielä puuhastelua ja järjestelyä.
Muumi-taulut ja petivaatteet ovat minun käsialaa, Muumi-peitto oli Amerikan mummon baby shower -lahja (teetetty Kanadassa).

Teen nyt kilometripostauksesta kahden kilometrin pituisen, pahoittelut. Lauantaina meillä oli anopin ja kälyn järkkäämät vauvakutsut. Oli todella leppoisat ja rennot juhlat; mitään väkinäisiä pelejä ei pelailtu, ja pojat olivat tervetulleita myöskin. Tarjolla oli hampurilaisia, hodareita, juustoja, hedelmäsalaattia, dippivihanneksia ja...

Muumi-cupcakeseja!
Nyt, kun baby shower on ohi, on herättävä todellisuuteen ja ruvettava tositoimiin. Meille tulee vauva, ihan kohta. Tämä päivä meneekin varmaan lastenlääkäriä valitessa ja puutelistaa tehdessä. Huomenna pitää hoitaa maahanmuuttomuodollisuuksia (biometrics-aika Kansas Cityn toimistossa), mutta sitten täytyy palata taas tähän esivauva-arkeen. Pitäisi kai tässä pikkuhiljaa alkaa olla valmis. Olen kyllä täysin valmis luopumaan tästä mahasta, mutta hyvä kai tätä olisi vielä muutama viikko kasvatella. Uh.

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana pöytä ja Muumi cupcakesit!!! Onnea tyttären johdosta :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! :) Cupcakesien tekijä ei ollut koskaan kuullutkaan Muumeista, mutta hyvin oli netistä kaivamiensa kuvien perusteella koristeet osannut tehdä!

   Poista
 2. Hieno pöytä, täytyy näyttää miehellekin sillä meidän pöytä on vielä suunnitteluasteilla muiden projektien vuoksi. Ja ihanat kissat kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Alunperin oli tarkoitus petsata pöytä tummaksi, mutta sitten ei kuitenkaan haluttu piilottaa punatammen omaa kaunista sävyä. Ja taisipa alkuperäinen sävy käydä tuohon tilaankin paremmin kuin mahonki.

   Kisut on kyllä aika ihania. :)

   Poista
 3. Nätti koti teillä :) Tuo hassu ikkunamainen aukko keittiön ja olohuoneen välissä on kyl tosi makee! Ja aikamoinen mies sulla on, kun noin hienon pöydän väsäs teille :) Mukavia vikoja viikkoja masun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ikkuna on kätevä, voi katsella telkkaria ruokaa laittaessa (ja esim. tänään aamupalalla). ;)

   Näkisitpä miehen tekemät pöytäpiirrokset! Ite oon semmonen suhari, että olisin vain käynyt ostamassa summanmutikassa rautakaupasta tarvikkeita ja kokeillut onneani, mutta S oli tehnyt tarkat laskelmat ja vertaillut meidän pöydän mittoja standardimitoitukseen. On se kone. ;)

   Poista
 4. Ihan ensiksi: Onnea tulevan pikku-prinsessan johdosta (ne kietoo iskan pikkurillinsa ympari ihan heti, nimim.kahden tyton aiti ;-) ) ja toiseksi: teilla on IHANA koti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, molempiin kohtiin! S sanoikin heti rakenneultran jälkeen, että hänet on jo nyt kiedottu pikkusormen ympäri. :)

   Poista
 5. Oih, ihanan nakoinen koti! Ja kylla Miss Potun nyt kelpaa :) Taas alkoi tekemaan omaa (siis ihan omaa, nykyinen on vuokralla kun ei me tanne varmaan jaada) kotia mieli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä omaa kotia on ihan erilaista laittaa ja sisustaa, kun tietää, että on vähän pysyvämmässä tilanteessa kuin vuokralla. Niin, eikä tarvitse pelätä vuokranantajan motkotuksia, jos kotia vähän remppaa. ;) Toivottavasti haave ihan omasta kodista toteutuu pian!

   Poista
 6. Mäkin kiinnitin huomiota ikkunaan keittiön ja olkkarin välissä, tykkään! :) Kivoilta kuulostaa vauvajuhlat (muumeja!! <3) etenkin että miehetkin oli tervetulleita. Naisten ja miesten karsinoimiseen törmätessä aina lämpömittari korvien välissä nousee punaiselle...

  Olen ihan kamala materialisti kun kysyn sinun keskityttyä tärkeämpiin asioihin kirjoituksessasi, mutta minkälaisia lahjoja vauvajuhlijat toivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yllättynyt, että meille tuli näinkin monta miespuolista vierasta; nämä vauvakutsut kun ovat yleensä vaaleanpunaista tai -sinistä naisellista hömpötystä (ainakin ne harvat, joissa ite oon ollut mukana). Ehkä hampurilaisilla ja olutta täyteen ladatulla coolerilla oli jotain tekemistä asian kanssa... ;)

   Haha, tokihan lahjat kiinnostaa! Ihan ajankohtaista, sillä UPS toi äsken yhden lisäpaketin, jota en olekaan vielä avannut.

   Saatiin S:n siskolta niiiiiin paljon kaikkea, että mitään isoja hankintoja ei meille eikä vieraille oikein jäänyt, ja hyvä niin, tietysti. Saatiin kuitenkin tosi mukavia lahjoja, kuten peittoja ja puklurättejä, kuumemittari, paljon kirjoja (niitä toivottiinkin), pehmoleluja, vaaleanpunaiset pikkuruiset Converset, kaveripariskunnan kirjoittama ja kuvittama Baby's First Book (joka on kyllä sisällöltään sen verran roisi, että taisi olla enemmän meille vanhemmille tarkoitettu...), keinu ja rosé-shampanjaa (tämä aiotaan myöskin omia itsellemme). Potulle on myös kertynyt jo oikein söpöjä asukokonaisuuksia, kiitos vauvahupsujen ystävien. Onpa meillä mm. jo vaaleanpunainen Kansas City Royals -potkupuku ja Chiefs-mekko. ;)

   Posti toi eilen lahjan Suomestakin! Äiti oli pakannut kuoreen Leijona-tutin ja vaaleanpunaiset Leijona-jarrusukat. <3 Olipa siellä pikkuinen valokuvakehyskin, tulokkaan nimellä varustettuna. :)

   Poista
  2. Hehee, fanivaatetus lienee must jokaiselle edes puoliksi amerikkalaisvauvalle! Meidän siskonpoika (ts. kälynpoika) on nimetty vanhempien syöttäjäsankarin (baseball- ei vauvansyöttäjä!) mukaan, ja joku tuttava oli löytänyt vielä vauvan nimellä varustetun paidan lasten koossa. :) Ihanan helppoa, että käly oli vauvatarvikkeiden kanssa niin antelias!! Ja ihanat ystävät kun toivat vähän jotain vanhemmillekin. :D

   Teillä on siis nimi päätettynä! Enpä lähde sitä utelemaan, mutta kysynpä sen verran, että oletteko olleet amerikkalaiseen tyyliin avoimia nimisuunnitelmien kanssa ainakin läheisille, vai suomalaistyyliin suppusuita?

   Poista
  3. Hahaa, voin vain kuvitella, miten söpö tyyppi on pikkuinen pelipaita päällä! :) Käly on kyllä auttanut meitä niin kamalasti, etten tiedä, miten voin ikinä kiittää tarpeeksi.

   Ollaan kerrottu nimi perheille ja sitten livautettu se tahallisesti tai tahattomasti muutamille läheisille ystäville. :) Nostan hattua suppusuisille suomalaisille; tää puolittainenkin salailu on ihan hirveän vaikeaa! :D

   Poista
 7. Voi ku te olette niin taitavia askartelijoita!
  Itse olen ehka joskus saanut joulukortin valmiiksi :)
  Tuo vauvahedelmakori on kylla aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kirjoittelin, pihiys ajaa kokeilemaan kaikenlaista. ;) Minä taas en saa aikaiseksi joulukortteja, en edes valmiiden sellaisten lähettämistä! :D

   Hedelmäkori oli kälyn käsialaa. :)

   Poista