keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulumörkö

Tänä vuonna on joulufiilis ollut hakusessa, vaikka (teko)kuusi on koristanut olohuoneen nurkkaa jo kiitospäivästä lähtien. Lahjojen hankkiminen on ollut mukavaa, mutta antamisen ilonkin onnistuin osittain möhlimään lipsauttamalla S:lle, mitä kuusen alta tulisi löytymään. Annoin siis uuden Xbox 360:n (entinen osoitti jo aika pahoja punaisen renkulan oireita) miehelle heti sen saavuttua, mitä tuota nyt enää paketoimaan. Onneksi konsoli oli mieluinen lahja, vaikka se otettiinkin käyttöön jo reippaasti ennen aikojaan.

Olen ollut viime aikoina niin väsynyt, että olen painunut töiden jälkeen melkein säännönmukaisesti päikkäreille. Olisi voinut kuvitella, että oman kodin joulukoristeluun riittäisi energiaa ihan eri tavalla, mutta ei. Meidän ulkoa jouluvaloton talo näyttää aika alastomalta naapureiden pumpattavien barbaroiden lumiukkojen ja välkkyvien porojen rinnalla. Sisälläkin on tosiaan oikeastaan vain se kuusi, sekin koristelematon. Ehkäpä pistän tänään joulusinapit ja piparkakkutaikinat tulille ja painun jouluhulluuden luvattuun maahan Walmartiin ostamaan joulupuolen tyhjäksi kaikesta korkeintaan semikornista krääsästä. Pahimmat ällötykset taidan jättää ihan suosiolla muille. Mitään puhallettavia ja vilkkuvia rantaleluja meidän taloon ei tule, piste.


Sääkään ei ainakaan auta. Tällä hetkellä on ällöttävän hämärää ja märkää, mutta lämpöasteita on silti varmaan 15, ellei enemmän. Viime viikolla satoi lunta noin sentin verran, ja kuten odottaa saattoi, liikenne sekosi, vaikka lumi oli tipotiessään iltapäivään mennessä. Valkoisesta joulusta en uskalla edes unelmoida, vaikka semmoinen viime vuonna saatiinkin.

Paketointi on ollut perinteisesti lempipuuhaani, ja yhden paketin värkkäämiseen saattoikin ennen kulua helposti vähintään vartti, kun siihen piti näpertää kiinni Tiimarista ostettuja nappuloita ja hileitä. Ei tänä vuonna. Nopeasti ja kivuttomasti vain kääreisiin. Ihan oikeasti vähän masentaa tämä oma innottomuus. Mihin se hupsu jouluihminen on kadonnut?

Ehkä eniten jouluapeuteen vaikuttaa se, että tänäkin vuonna piti lähettää lahjat omalle perheelle pahvilaatikossa matkalaukun sijaan. Epätietoisuus siitä, milloin seuraavan kerran vietetään joulua yhdessä muutenkin kuin Skypen välityksellä taitaa ahdistaa pikkuisen.

12 kommenttia:

  1. Olen vähän jo odotellut sun joulunviettopostausta : ) Lähinnä onko lahja-arpajaiset taas tulossa, hihii :DD

    VastaaPoista
  2. :)

    Heh, ei mitään lahja-arpajaisia tänä vuonna! ONNEKSI! Kukaan ei uskaltanut edes ehdottaa sitä viime vuoden mittelön jälkeen. ;)

    VastaaPoista
  3. Huhuh. Ma oon ennen ollu jouluostoksilla siina 23. paiva... tana vuonna oon ryhistaytyny ja melkein kaikki paketit onki hankittu :) Tietty hyvaa mielta tuo se etta sisko on tulossa tanne ni ei vieteta joulua ihan kaksin, vaan nelin :)

    VastaaPoista
  4. Täällä on kerrankin keksitty siipalle yllätysjoululahja jota tuskin odottaa saavansa vaikka varmasti mielinen onkin. Suurempi ongelma on ollut pitää suunsa kiinni asiasta kun on itse niin innoissaan.
    Toivottavasti sinäkin löydät joulumieltä jostain *<:)

    VastaaPoista
  5. Pisti tyrskimään tuo kuvauksesi teidän naapurustosta, sieluni silmin näin rivin överiksi vedettyjä värillisiä vilkkuvaloja, ruudolffeja ja niitä lässähtäneitä ilmatäytteisiä lumiukkoja jne. ja siihen sekaan teidän normaali talo...

    Onneksi olkoon erävoitosta arpajaisten suhteen, niin sitä pitää! :D

    Toivottavasti joulufiilis hiipii jostain vähitellen.

    VastaaPoista
  6. Sanni: Oi, onpa mukava, että sisko tulee ilostuttamaan teidän joulua! :) Mullakin olisi enää pari pakettia hommattavana, katsotaan, saanko aikaiseksi ostaa ne ennen sitä kuuluisaa viimetippaa... ;)

    Sari*ll: Joo, ymmärrän tuon ongelman suun kiinni pitämisen kanssa... :P No, ostinpa minäkin pari uutta yllätyslahjaa, vaikka nekin olen melkein onnistunut möläyttelemään miehelle. Enää reilu viikko tätä salailua, sitten se loppuu! :)

    Piparitaikinan tuoksu ja eilen siivottu koti saivat joulumielen pikkuisen korkeamalle tasolle kuin aiemmin. :)

    Pilvi: Yyh, pahin joulurikos on se, että yhdellä naapurilla on sisällä ihkaoikean ihmisen kokoinen ja näköinen joulupukkikoriste tuijottamassa ikkunasta ulos (välkkyvän joulukuusen vieressä, tietenkin). Hrrrrrr, tosi karmivaa.

    Eiköhän se joulufiilis tästä kohoa. :) Ainahan voin muistella viimevuotista lahja-arpajaisruljanssia ja olla entistä tyytyväisempi nykytilanteeseen. ;)

    VastaaPoista
  7. Kääk, Halloween ja pelottelukoristekausi meni jo!! Varsinainen tunnelmankohottaja. Miten kukaan voi pitää sellaista koristetta kivana? Itse säikyn jo naulasta roikkuvaa kylpytakkia... Tällä viikolla CVS:ssä lähestyin takaapäin melkein aikuisen kokoista pukin pukuun puettua nukkea. Koko käytävän mitan hoin itselleni: Älä kiljaise jos se liikkuu, älä kiljaise jos se liikkuu... En ollut ihan sataprosenttisen varma, oliko se sittenkin ihminen pukinpuvussa, ja toisaalta kuka tietää minkälaisia mekaanisia ihmeitä on täällä viljelty "apteekkeja" myöten. Ei se onneksi liikkunut.

    VastaaPoista
  8. Huh, aika karmiva "apteekki"reissu. Onneksi pukki ei liikkunut!

    En tosiaan oikein ymmarra noita koristeita. Meidan kohta kolmevuotias sukulaistytto oli ihmeissaan tullessaan meille kylaan, kun Santa oli jo jonkun kotona vilkuttelemassa ikkunan takana. Kuukausi ennen joulua.

    VastaaPoista
  9. Me ollaan taalla naapuriosavaltiossa joulua viettamassa, taalla on jonkinverran lunta ja tietenkin yliannostus jouluvaloja:) mietin aina, etta minkakohanlaiset sahkolaskut noista tulee ja milla rahalla nuo trailereissa asuvat ne oikein maksaa. Jotkut on kylla tosi hienoja, mutta suurin osa omg osastoa :D

    VastaaPoista
  10. Joillakin voi tosiaan olla melkoisen suolaiset sähkölaskut juhlakauden jäljiltä... Onneksi meidän naapurustossakin on noita hyvällä maulla rakennettuja valoviritelmiä, mutta sitten on kyllä vähintään saman verran jättilumiukkoja ja vilkkuvia otuksiakin, yöh. :D

    Mukavaa joulua sinne naapuriin! :)

    VastaaPoista
  11. Ei itse aiheeseen liity mitenkään, mutta ainoalla tuntemalleni Chiefs-fanille pitää tietty tulla ylistämään Chiefsien tämänpäiväistä saavutusta! Meidän huushollissa on tänään kaks fania. :) Viikon päästä Bears pelannee Green Bayta vastaan todennäköisimmin ilman kolmea tärkeintä pelaajaansa, ja tulee jyrätyksi vielä pahemmin kuin viimeksi, mutta silloinkin GB:n tämänpäiväinen häviö loistaa valonpilkkuna kuin joulutähti ikkunassa ikään. ;)

    VastaaPoista
  12. En oikein meinaa uskoa tuota eilistä todeksi vieläkään. Täyskäännös viikossa! Kylläpä näköjään kannatti pistää päävalmentaja vaihtoon, vaikkei sekään kyllä selitä sitä, mistä meille yhtäkkiä ilmestyi toimiva offensive line (hyökkäyslinja?) ja blokkaajia kärkipään hyökkääjille. Ihan uskomatonta.

    Kuten S sanoi kesken pelihuuman: "Kyle Orton, you are a beautiful man!"

    Ei ole yhtään ikävä Tyler Palkoa.

    Lupaan kannustaa Bearsia tulevassa GB-mittelössä, vähän niin kuin vastapalvelukseksi, vaikka Aaron Rodgers onkin meidän Fantasy-joukkueen pelinrakentaja ja kovin pistenikkari. ;)

    VastaaPoista