torstai 1. syyskuuta 2011

DIY, CPR, AED

Kotiuduin justiinsa ensiapukurssilta. Töiden puolesta sitä vaaditaan, eivätkä nuo tiedot ja taidot mene varmasti kotonakaan hukkaan. Varsinkaan nyt, kun tuon miehenpuolikkaan on vallannut kunnon tee-se-itse-into.

Se sai jostain päähänsä, että kellarikerrokseen tarvitaan lisää pistorasioita. No joo, olen kyllä samaa mieltä, sillä tällä hetkellä meidän (wo)man cavessa on yksi rasia, eli paikka kahdelle pistokkeelle. Siitä en välttämättä ollut ainakaan aluksi samaa mieltä, että ne sähkötyöt tehdään itse.

Pyydettiin parilta sähköasentajalta ensin tarjoukset, ja kun S lupasi ja vannoi osaavansa yhdistää oikeat piuhat oikeisiin paikkoihin ja pystyvänsä tekemään koko homman paljon halvemmalla kuin ammattilaiset, myönnyin minäkin, vaikka hieman hirvittää vieläkin. Aloitettiin urakka kuitenkin eilen illalla maksamalla itsemme ensin kipeiksi tarvikkeista, ja sen jälkeen minä sain itseni vielä kipeämmäksi kellarin katon maalamisella. Eipä muuten olekaan mikään pikku-urakka sekään, let me tell you. Täytyypä ottaa ennen ja jälkeen -kuvia (jos muistan).

Toinen DIY-projekti, joka tuskin vaatii sen kummempia ensiaputaitoja tai lupia kaupungilta, on pianonviritys. Kyllä, pianonviritys. S oli hommannut minulle Suomi-reissun aikana pianon (spinetti, maksoi kokonaisen satasen!), joka sitten kannettiin selkä vääränä kotiin heti ekana Kansas-viikonloppuna. Reppana oli (ja on vieläkin) aika pahasti epävireessä, ja varsinkin kaksi kosketinta saivat aikaan päänsärkyä aiheuttavat riitasoinnut. No, väänneltiin nuppeja kotikonstein sen verran, että pianoa voi nyt soittaa ilman, että korvat vuotavat verta. Tästä innostuneena tilattiin Amazonista pianonviritystarvikkeet. Katsotaan, pitääkö meidän virityksen jälkeen soittaa paikalle ihan oikea ammattilainen.

9 kommenttia:

 1. Teitä ei voi ainakaan saamattomuudesta syyttää, vaikka pieleen välillä yritelmät meniskin. Meillä on just päinvastoin eli jossittelu on hyvin hanskassa, mut suunnitelmien siirtäminen teoriasta käytäntöön on todella hidas prosessi...

  Jos teitä joskus yhteinen ammatti kiinnostaa ja vanhat hommat tympii, voisitte alkaa jonkun kotiremppaohjelman vetäjiksi.:D Voisin kuvitella, että siinä ohjelmassa piisais ainaki huumoria ja jännitystä monen vuoden "remonttireiskojen" edestä.;)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun se on taas takaisin kirjoittelemassa :) Saat tavalliset kotihommatkin (mitä, eikös jokapoika omat sähkönsä vedä?) kuulostamaan mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Ohikulkijana pakko kysyä, että tiedätkö korvaako vakuutus, jos tulee jokin sähkövika ja talo palaa tai laitteita menee rikki, jos sähköhommat on tehnyt muu kuin koulutettu sähköasentaja? Vai liekkö tuo vakuutuskohtaista?

  VastaaPoista
 4. Bemary: Hahahaa, tuosta remppaohjelmasta tulisi varmasti koko perheen ohjelma, ollaan kyllä semmoisia mallikansalaisia, että lapsukaisten kannattaisi ottaa (remppa)oppinsa meiltä. Youtubesta löytyisi takuulla tämänkaltaisia klippejä meidänkin show'sta:

  http://www.youtube.com/watch?v=8O_ydqPWKLg

  Niin, sillä erotuksella tietenkin, että meidän klipit olisivat ihan hidastamattomia...

  Sari*ll: Täällä tämä taas olis. :) Kiva, jos meidän arki kuulostaa jännältä! :)

  Titi: Käsittääkseni vakuutus ei korvaa omien sähkötöiden aiheuttamia vahinkoja, JOS kaupungin tarkastaja ei ole käynyt tekemässä virallista tarkastusta. Meillä on siis kaupungin lupa näille töille, ja kun homma on valmis, kutsutaan tarkastaja käymään ja varmistamaan, että kaikki kytkökset ovat turvallisia ja "up to code". :)

  VastaaPoista
 5. Legendaarinen pätkä, haha. :D

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava toi taulu pianon päällä, niiiiiin suloinen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, se on minun aikoinaan kutoma täkänä. :)

  VastaaPoista
 8. Oi vau!!!! Niiiiiin kateellinen kaikille, jotka saa moisia hienouksia aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 9. :) Multakin olisi jäänyt täkänä (ja monet muut kivat jutut!) tekemättä, jos mulla ei olisi niin näppärää ja käsistään taitavaa äitiä. :)

  VastaaPoista