sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Memento

Minä tiedän, että minulla olisi paljon aiheita, joista kirjoittaa blogiin. Keksin niitä vähän väliä, milloin missäkin. Ongelmana on se, etten niitä ideoita sitten myöhemmin enää muista.

Tälläkin viikolla muistan saaneeni monen monta ahaa-elämystä, mutta en siis muista, mistä ne elämykset saivat alkunsa, tai mitä ne sisälsivät. Melko varmasti ne liittyivät jotenkin kulttuurieroihin tai tulevaisuudenunelmiin (kuten melkein kaikki muutkin merkintäni), mutta sen tarkempia tallentumisia ei muistiin ole tapahtunut. Tympii.

Pitäisi varmaan alkaa kuljettaa mukana jotain muistivihkoa, johon voisi edes kirjoittaa avainsanoja ylös. Tässä muistamattomuudessa ärsyttää jopa päivittämisten vähyyttä enemmän se, etten oikeasti kykene muistamaan, mitä olen vain muutamaa päivää aiemmin innoissani ajatellut.

Pikkukisu kehrää sylissä isänpäivän kyläreissusta väsyneenä (vaikka nukkui kylässäkin melkein koko ajan). Itse yritän sulatella herkku(härkä)pihvejä ja palautella mieleen, mitä supertärkeää minun olisi pitänyt tämän tyhjänpäiväisyyden sijasta kirjoittaa. Ehkäpä muisti virkistyy, jos liitymme miehen ja isomman kisun seuraan sohvalle köllimään. Ehkä ei, mutta se kuulostaa muutenkin houkuttelevalta ajatukselta.

Palataan asiaan myöhemmin. Hyvää isänpäivää kaikille isille!

3 kommenttia:

 1. Omat parhaat blogi-ideat syntyvät aina saunassa (tai suihkussa) ja sinnehän sitä tunnetusti muistivihkoja aina raahaillaankin.;) Monet hyvät aiheet hukkuvat dementikon pääkoppaan ja sitten taas blogaillaan aiheista, jotka haukotuttavat itteäänkin. Ei oo helppoa olla harvapää, vaan kiva on silti tietää, että meitä on monta ja voidaan surkutella asiaa yhessä.:D

  VastaaPoista
 2. Hei, Anni!
  Minulla on ollut tämän syksyn käytössä muistivihko, eikä voi muuta sanoa, kuin että sen käyttöönotto oli loistava idea. Yleensä kirjailen sinne esim. asioita, jotka päivän aikana pitäisi saada tehtyä. Inhoan siivoamista, mutta asuntokin on pysynyt yllättävän hyvässä järjestyksessä, kun siihen on laittanut eri päiville pieniä askareita, kuten tänään pitäisi imuroida ja pestä keittiön lattia (huomenna luultavasti eteinen, jne). Tulee niin kiva olo, kun illalla nukkumaan mennessä huomaa kaikkien pikkupuuhien edessä plussat ;)

  Ja on se muutenkin osoittautunut hyväksi ideaksi - esim. luennolla on saattanut tulla mieleen jokin netistä tarkistettava asia, jonka kirjattuaan ylös voi taas keskittyä varsinaiseen aiheeseen.

  VastaaPoista
 3. Bemary: Siis eikö sulla ole kynää ja paperia saunassa mukana? Jo on kumma!

  Itsekin muistan saaneeni näitä "mahti"-ideoita nimenomaan kosteissa tiloissa ja tilanteissa, mutta kuten jo todettu, harvemmin tulee otettua mukaan mitään muistiinpanovälineitä.

  Onneksi vertaistukea löytyy, tässäkin asiassa! :D

  Satu: Moikka vaan! Hienolta kuulostaa tuommoinen järjestelmä. Mulla on töissä jos jonkinlaisia muistilippusia ja -lappusia ympäri työpöytää, mutta sielläkään en ole saanut vielä otettua käyttöön sellaista yhtenäistä systeemiä. Kuljetan aika paljon tietoa pelkästään pääkopassa, joten ehkä se pienikin muistikapasiteetti on varattu isommille asoille kuin blogille. :)

  Uskon, että tuo muistivihko on todella käytännöllinen! Jospa tekisin uudenvuodenlupaukseni ennakkoon ja ottaisin muistiapulaiset käyttöön niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Loppuisi ainakin tämän luokan ongelmat, ja blogikin alkaisi elää uutta sisältörikasta (njoo) aikakauttaan. ;) Ainakin huonon muistin varassa eläminen vähenisi!

  VastaaPoista