perjantai 14. huhtikuuta 2017

Varjojen yö


Huh haipakkaa. Ikuisuudelta tuntunut Suomi-vieraiden (mummo ja ukki!) odotus on nyt siinä pisteessä, että alkaa nousta hiki, kun miettii niitä hommia, jotka pitäisi/haluaisi saada valmiiksi ennen vierailua. Viikon päästä lasketaan jo tunteja ja minuutteja.

Ne lattialistat sentään saatiin paikoilleen. Maalannut niitä en kuitenkaan ole. Tietenkään.

Meidän tehtävälistalla on ollut myös kellarin varastonurkkauksen siivoaminen. Pimeään soppeen on ollut hyvä viskellä vanhoja vauvatarvikkeita, joulukoristeita, maalaustarvikkeita, käsipainoja, nuoruuden särkyneitä unelmia. Poissa silmistä, poissa mielestä -varastointimenetelmä ei kuitenkaan toimi kovin hyvin silloin, kun a) jotain pitäisi löytää ja b) kun roinat eivät enää pysy poissa silmistä, vaan alkavat vyöryä oleskelutilojenkin puolelle.

Vaikka nuo viikon päästä (apuva!) saapuvat matkalaiset tuskin varaston sotkuisuudesta häiriintyisivät, niin itseä kuitenkin ahdistaa. Kansainväliset ja verrattain harvinaiset vieraat asettavat aina kivan tulen hännän alle, joten hommia tulee tehtyä vähän erilaisella pieteetillä ja teholla. Onpa meillä toinenkin syy saada nurkkaus siivottua.

Tilattiin eilen sauna.

Kellarisaunasta on puhuttu kauan. Suunniteltu, jahkailtu, pähkäilty. Haaveissa oli rakentaa sellainen alusta asti itse, mutta tällä viikolla silmiin sattui aivan sattumalta saunapakettitarjous, josta oli vaikea kieltäytyä. Kun samoihin aikoihin tilille kilahti Scottyn yllätysbonus, ei lopulta tarvinnut kamalasti miettiä.

Meillä siis saunotaan muutaman viikon päästä, mutta sitä ennen pitäisi saada saunalle sopivan kokoinen alue raivattua roinasta vapaaksi. You guessed it, justiinsa sieltä kaatopaikalta varastonurkkauksesta. Sitten jääkin enää jännitettäväksi, mahtuvatko seinäelementit portaikosta läpi ja alas kellariin.

Ollaanpa täällä tehty muutakin kuin tehty valmisteluja (tai vältelty niiden tekemistä...) - kävimme keskiviikkona Scottyn kanssa katsomassa ja kuuntelemassa suomalaista metallimusiikkia Swallow the Sunin ja Amorphisin muodossa. Kun Swallow the Sun soitti pätkän Topi Sorsakosken Varjojen yötä lavalta poistuessaan, meinasi eräältä suomalaiselta tirahtaa suomalainen kyynel. Meinasi.Meillä on myös tehty selväksi, kuka on pomo:

Kovis (ennen tshekkitukanleikkuuta).

Nyt pitää kai mennä loihtimaan lapsille lounasta ja pakata kamppeet mökkiviikonloppua varten. Mökille toimitetaan tänään melkoinen läjä kestopuuta, niistä pitäisi askarrella vissiin jotain.

Huh haipakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti