torstai 6. joulukuuta 2012

Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa

Viides joulukuun kuudes ulkomailla. Kotikaipuu muistuttaa olemassaolostaan. Itsenäisyyspäivän vastaanotto nettilähetyksenä keskellä kirkasta päivää tuntuu kummalliselta, mutta kuitenkin tutulta ja turvalliselta. Perinteikkäältä.

Kyllähän tämä kättelyn katselu kummastuttaa paikallisia. Eihän itsenäisyyspäivä ole mistään kotoisin, jos taivaalla ei paukutella dollareita ilotulituksien muodossa! Vakavaahan tämä tämmöinen juhlistaminen kai on, mutta aika vakavasti tämä meidän kuitenkin verrattain nuoren Suomen itsenäisyys pitää ottaakin. Paljosta ollaan velkaa itsenäisyyden puolesta taistelleille, ja täällä kaukomailla asuessa sen ymmärtää vielä jotenkin paremmin.


Meidän pieni suomalainen juhlii tänään viisikuukautispäivää. Aamuinen kuvaussessio väsytti sankarin sen verran hyvin, että päikkärit veivät voiton Linnan juhlista, vaikka siellä sukulaisia olisikin ollut tarjolla. Mummolle ja ukille piti myöskin esitellä uutta taitoa Skypessä. Mikään ei ole enää turvassa, sillä tuo löhnäke on keksinyt kivan etenemistavan kierimisen lisäksi; kyljellään ryömimisen. Väsyttäähän se!


Meidän Suomen-reissuun on enää himpun verran yli kaksi viikkoa aikaa. Äiti on kysellyt, miten lapsenlapsen vierailuun pitäisi varustautua. Pyytänyt oikein ostoslistaa. Sitä saa, mitä tilaa!
 • Vaippoja
 • Kosteuspyyhkeitä
 • Pilttiä
 • SALMIAKKIA
 • Kuivaa siideriä
 • Kermaviiliä ja valkosipulidippiä
 • Saarioisten pizzaa ja mikrohampurilaisia
 • Turun/Auran sinappia
Eiköhän vauva noilla pärjää. Nyt tämä isompi suomalainen menee lämmittämään kupillisen glögiä (kiva Heidi vinkkasi, että World Marketista löytyy!) ja nauttii pukuloistosta. Hyvää itsenäisyyspäivää!

4 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää ja salmiakin odotusta! Tai sitten Piltin, koska mulla ainakin oli aina hedelmäisiä jemmassa kotona Suomessa :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvälle tuo vauvan ostoslista :) Meillä oli mm. lonkeroa, maksamakkaraa ja irtokarkkeja. Vauvalle oli onneksi sängyt ym. hommattu mummon toimesta (yli 100v perintökehto), muutenhan kaikkea saa ostettua. Vaippojakin veli oli hakenut Lidl:stä valmiiksi. Olikin kyllä erittäin hyviä ja edullisia tänne verrattuna ne halppisvaipat. Samoin äidinmaidonkorvike oli ihan 1/10 täkäläisestä hinnasta jos sitä tarvii joskus käyttää.

  Mutta oikein hyvää matkaa sinne Pohjolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, olin unohtanut maksamakkaran ihan kokonaan! Täältäkin sitä kerran löysin, pitääkin tutkia lähikaupan tarjonta tarkemmin seuraavan kerran. ;) Me saadaan sänky ja turvakaukalo (jne.) lainaan, ja eiköhän mummo ja ukki pidä huolta, että neitokaisella on kaikki tarvittava ja vähän ylimääräistäkin. :D

   Poista