torstai 15. heinäkuuta 2010

Home Sweet Home

Juhlittiin viikonloppuna naimisiinmenoa amerikkalaiseen tyyliin. Tai ehkäpä juhlittiin meidän omaan tyyliin amerikkalaisten kavereiden ja sukulaisten kanssa. Vuokrattiin missourilaisesta puistosta huvimaja 100 dollarilla, ostettiin hot dogeja ja olutta 400 dollarilla ja pidettiin hauskaa. Sää oli mitä mahtavin; ei ollut edes liian kuuma. Nyt on bileet biletelty, ja hyvä niin!

Jos tuhlattiin rahaa ennen juhlia, tämän viikon aikana on pistetty tuulemaan ihan kunnolla. Saatiin lahjaksi keittiön pienkoneita (leivänpaahdin, tehosekoitin, vohvelirauta), aterimia, mausteita ja dollareita, jotka sijoitettiin mm. crockpotiin (haha, Wikipedian Suomi-sivu kääntää crockpotin Aromipesäksi!), kirjoituspöytään, uusiin petivaatteisiin, kissanpeteihin, silityslautaan ja pariin huonekasviin. Nyt alkaa tuntua siltä, että ollaan siirrytty matkalaukkuelämästä oikeaan kotiin. Ah, materia!

Kukkanen.

Raotellaanpa hieman virtuaalista ovea asuntoomme. Asumme vajaan kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kansas Cityn downtownista, joten suurkaupunki ja sen tarjoamat viihdykkeet ovat erittäin lähellä. Tästä naapurustosta keskustan läheisyyttä ei tosin huomaa, vaikka vieressä kulkee kaksi valtatietä (I-35 ja I-70). Alue on rauhallinen, ja ihmiset jopa kävelevät täällä.

Itse asunto on kaksikerroksinen townhouse. Tarkoittaa käytännössä sitä, että alakerrassa on olohuone, keittiö ja puolikas kylppäri (eli suomeksi vessa). Yläkerrasta löytyy sitten makuuhuone, kylpyhuone ja pikkuinen pyykkitupa. Talo on rakennettu hätäisesti ja mahdollisimman halvalla, niin kuin varmaan suurin osa amerikkalaisista vuokrataloista. Pikkuisen kaltevat lattiat on peitetty kokolattiamatolla, ikkunat ovat yksinkertaiset ja huonosti eristetyt, kuten myös seinätkin. Ollaan silti oikein tyytyväisiä kotiimme, sillä hinta-/laatusuhde on kohdallaan. Pihalta löytyy uima-allas ja tenniskenttä, joten kotirouvan elämä on ihan kivaa.

You're hot and you're cold, mutta kumpaan suuntaan kääntäminen kannattaa?
Suihkun lämpötilansäätö on arpapeliä.

Keittiöstä löytyy suomalaista osaamista.
Enkä tarkoita itseäni kokkailemassa.

La-Z-Boy ja lazy girl.

Meidän uusi telkkari! Saatiin se lahjaksi!

Kyllä Piggyn kelpaa nyt pötkötellä.

Takanreunus ja häälahja Suomesta.

Nyt täytyy painua suihkuun arpomaan, miten saan veden lämpötilan pysymään sopivana. Illalla pääsen edustusvaimontehtäviin, sillä S:n työporukka menee Dave & Buster'siin, ja minunkin täytyy kuulemma ilmestyä paikalle, jotta S:n pomot ja kollegat pääsisivät pällistelemään suomalaista ja arvioimaan, onko minulla paksu aksentti vai ei (S:lta oltiin jo varuilta kysytty valmiiksi, mikä asianlaita on). Aksentin vahtaaminen tuntuu olevan amerikkalaisten lempipuuhaa, sillä ainakin minulle asiaa kommentoidaan jatkuvasti. Arvio on yleensä, ettei minulla ole aksenttia ollenkaan (mikä on tietenkin mahdotonta, sillä kaikilla, ihan kaikilla, on jonkinlainen aksentti). No, mikäs siinä. Sulaudunpahan joukkoon.

*****

Fakta #35: Olen pyydystänyt hiiren sipsipussilla.

2 kommenttia:

  1. Ny menee jo liian hienoksi ollakseen totta: uima-allas, tenniskenttä JA ikioma aromipesä?! Meenkin tästä nurkkaan itkemään katkeruuttani. ->

    VastaaPoista
  2. Oli pakkoa kaivaa Youtubesta Aromipesä-mainos, ja niitähän löytyi useita! Voi Mikko-kokki sentään...

    http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

    P.S. Meidän aromipesä ei ole läheskään yhtä hieno kuin tuo styroksinen musta mötikkä. Minäkin menen nurkkaan itkemään katkeruuttani. ->

    VastaaPoista