torstai 8. heinäkuuta 2010

Allergy Alert!

Valittelin ekana USA-viikonloppuna kipeää kurkkua eräälle kaverille. Vakava vastaus tuli salamannopeasti: "It's probably allergies." Vastaväitteitä ei hyväksytty. Kyse ei voinut olla esim. flunssasta, jota S sairasteli, ehei, allergioista se johtui. Kaverilla itsellään allergiat olivat kuulemma iskeneet vasta 24-vuotiaana, ja hänen mielestään allergiat yleistyvät muutenkin kypsemmällä iällä, joten 26-vuotiaalla Annillakin täytyy olla allergioita. Itse olen taas aina luullut ja kuullut ihan päinvastaista.

Telkkarista tulee tuutintäydeltä allergialääkemainoksia. Lääkkeitä ei kohdisteta minkään tietyn jutun (heinän, siitepölyn yms.) aiheuttamaan allergiaan, vaan havaittavissa on jako kahteen kategoriaan: sisä- ja ulkoallergioihin. Kesäisin allergiat (huom. aina monikossa!) tuntuvat iskevän valtaosaan amerikkalaisista, joten näitä ilman reseptiä saatavia lääkkeitä menee varmasti kivasti.

Kun avauduin vähän allergiakritiikistäni anopille, tämäkin vakavoitui puhumaan allergioista (taas monikossa). Anoppi oli ihan varma, ettei kehoni ole tottunut Kansasin kesään, ja appiukkokin kysyi vähän virnuilevaan sävyyn, olenko viettänyt täällä aiemmin heinäkuuta. Teki mieli kysyä, mille nyt sitten mahdan olla allerginen, mutta maltoinpa kerrankin pitää suuni kiinni.

Olen allerginen tietääkseni vain kahdelle lääkeaineelle, joten kieltäydyn sanomasta, että pikkunuha johtuu allergioista. En myöskään aio ostaa allergialääkkeitä ihan vain muodon vuoksi. On olemassa oikeasti allergisia ihmisiä, ja apu on varmasti heille enemmän kuin tarpeen. Minun ei tarvitse lievittää tukkoista nenää allergialääkkeillä. Ehkä olen tässä(kin) asiassa vähän pilkunviilaaja, mutten halua mainostaa olevani allerginen yhtään millekään, ennen kuin allergia on oikeasti todettu. Jos minulla todettaisiin hevonp*ska-allergia, niin olisin sitten allerginen hevonp*skalle, en yleisesti kaikelle, etenkään kesälle.

Nuha meni muuten ohi parissa päivässä. Että se niistä allergioista!

*****

Fakta #33: Kannustan sunnuntaisessa futisfinaalissa Espanjaa.

Fakta #34: Juttelen kissoille englanniksi, vaikka olisinkin yksin kotona.

8 kommenttia:

 1. Mikä kanava näyttää siellä futisfinaaleja? Mäkin taidan kallistua sen Espanjan puoleen, vaikka jos ihan rehellisiä ollaan, oisin mieluiten kannattanu finaalissa brasseja tai Portugalia.;)

  VastaaPoista
 2. Tietääkseni ESPN ja ABC näyttävät World Cupin finaalit. Iker Casillas on sen verran kuuma, että pakko olla Espanjan puolella... :P

  VastaaPoista
 3. Iker on kyllä aika ihana, että siinä mielessä olen samaa mieltä :P

  (Miten niin pinnallinen jalkapallofani?! :D)

  VastaaPoista
 4. Ja pääsihän se Iker onneksi nostamaan pokaalin! ;)

  VastaaPoista
 5. Olen altistunut varmaan samoille allergialääkemainoksille, ja allergisoitunut niille henkisesti yhtä lailla. Tosiaan on naurettavaa mainostaa allergialääkettä sillä että se tehoaa sekä sisä- että ulkoallergioihin - no kait tehoaa kun se vaikuttaa elimistön allergiareaktioihin eikä siihen, mikä allergisoi!

  Minä kannustin Hollantia. Oi voi.

  VastaaPoista
 6. Uskonpa, että olet allergisoitunut juuri samoille mainoksille! Hyvin on aivopesu toiminut, kun ihan semijärkevät ihmisetkin menevät halpaan. :P Mitäpä tuota suotta selvittämään, mikä nenän saa vuotamaan; "hoidetaan" kaikki "allergiat" kerralla!

  VastaaPoista