tiistai 18. marraskuuta 2008

Myydään vähän käytetty kissa


Meidän uusioperhettä on koeteltu viime aikoina "tytärpuolen" toimesta. Lumi-kissa on ehtinyt mm. kaataa vettä läppärini päälle, jyrsiä itse tehdyn valoryijyn johdon poikki kahdesta kohtaa, pureksia television johdon pitsiksi, ja jo pelkästään tällä viikolla särkenyt minulle tärkeän matkamuistolasin ja purrut pöytälampun johdon poikki.

Paljonko tarjoatte?

Ei kai tässä muu auta kuin suojata kaikki mahdolliset johdot ja lopettaa oikeista laseista juominen. Asunnosta pitänee tehdä cat proof. Kissakarkoitekaan ei auta, ei ollenkaan. S on ollut vähän sitä mieltä, että tämä on hyvää harjoitusta lapsia varten, jos me joku päivä sellaisia onnistutaan saamaan.

Lumi on oikeasti ehkä maailman puheliain ja viihdyttävin kissa. Kun tulen töistä kotiin, alkaa ihan mieletön konsertti ja kilpajuoksu, eikä se lopu ihan hetkessä. Valitettavan usein kuitenkin paljastuu näitä "mukavia" yllätyksiä. Lumi on vielä vähän lapsi, tai ainakin teini-ikäinen, vuosia kun on mittarissa vasta alle kaksi. Silti en jaksa aina töistä väsyksissä tullessa ottaa näitä poikki olevia johtoja tai kastunutta elektroniikkaa ihan huumorilla.


Valkoinen vauhtihirmu.


Muistelen kaiholla omaa Niila-kissaa, joka on ollut mummolassa ns. hoidossa jo yli kaksi vuotta. Aika ehkä kultaa muistot, mutta en muista Niilan koskaan olleen tuollainen tuholainen. Ehkä Lumi kaipaisi enemmän virikkeitä, kun näköjään tylsyyksissään ja yksin ollessaan ehtii tehdä vaikka mitä tarpeetonta. Tapetit ovat onneksi vielä saaneet olla ihan rauhassa. *kop kop*Musta mossottaja.

Eiköhän tästäkin "kriisistä" onneksi selvitä aika vähällä. Minulla ja kissalla on paljon enemmän erimielisyyksiä kuin minulla ja isännällä. Pitää vain olla entistä(kin) varovaisempi näiden omien tavaroiden suojaamisessa. Kun saisi vielä pari vuotta kestämään nämä nykyiset roippeet, niin päästään ostamaan ihan uusia tuolla toisella mantereella. Ja sitten on Lumilla vielä enemmän tuhottavaa.

5 kommenttia:

 1. Eikä!!
  Tarjosit juuri yötyöläiselle kunnon naurut :)
  Oletko yrittänyt kissanminttua? Välittääkö Lumi tällaisesta? Meinaan jos et vielä ole kokeillut ja kisu tykästyy, voisi virikettä tuoda runsaat kissanminttua sisältävät lelut?

  Kissat ovat tuholaisia.. ainakin useimmat. Edelleen entisessä elämässä oli yksi armas päivä koulusta tullessani kisu kiivennyt verhoja pitkin verholaudan päälle (voit kuvitella minkä näköiset oli voileet...) ja istuskeli siellä hyvin harmittomana, sitä ennen oli tehnyt selvää suihkuverhosta, joka makoili tuhannen palasina lattialla. Liekö suihkuverho sitten hyökännyt mirrin päälle, sitä ei kisu koskaan kertonut.

  S on oikeassa, tuo on hyvää harjoitusta, vaikkei välttämättä siltä tunnu. Toki maailmankuvaansa avartavaa lasta, jonka pitää maistaa/koskea/haistaa kaikkea eteen tulevaa on "helpompi" valvoa. Lasta kun ei jätetä päiväksi yksin...

  Jaksamisia/voimia katti matikaisen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Oletteko harkinneet toisen kissan ottamista kaveriksi lumille(lumelle...ööö ;))? Ainakin kaverin kissaongelmat ratkesi, kun he ottivat ensimmäiselle kissalleen kaveriksi toisen. Varsinkin, jos eläin joutuu olemaan pitkiä päiviä yksin, niin lajitoveri on aina lajitoveri eikä korvaa ihmistä.

  VastaaPoista
 3. Kurja kuulla kissaongelmista. Niitten selvittäminen ei oo ihan helppo homma. :( Meiän katit ovat siitä jänniä, että ne eivät hajota paikkoja lainkaan mitä ny joskus läpsivät tassuillaan verhoja (jälkiä siitä harvoin jää).

  Sen sijaan isäni kissa syö kaikki johdot ja on muutenkin tosi aggressiivinen. Se saa onneks olla päivät tarhassa, jos haluaa. Kaverillani taasen oli kissa, joka myös söi johtoja. Ei mitään apua, vaikka johtoja kuinka suojaili: katti löysi aina keinon päästä suojan läpi. Siinä on todellinen paloturvallisuusriski. Taloudessa oli toinenkin katti, vaan eipä se riehujaa rauhoittanut millään tavalla, joten lopulta katti vaihtoi kotiaan maalle, missä sillä on tarpeeksi virikkeitä eikä tartte tuhota paikkoja. Se vaan on niin, et toiset elikot tarttee enemmän tilaa ja huomiota ku toiset.

  Osasyynä tohon Lumin käytökseen voi hyvinkin olla muuttostressi. Oliko se yhtä riehakas jo edellisessä kodissaan? Varmaan kannattaa selailla läpi kissaforumeita ja katella miten muut on ongelmat hoitaneet. Se kun on ihan tapauskohtaista mikä auttaa ja mikä ei, mutta luovuttamiseen on vielä pitkä matka. :)

  VastaaPoista
 4. Tabascoa johtoihin! Ja välttäkää huomioimasta niitä toistuvia juttuja mitä se tekee teidän silmien edessä (esim tapetin repiminen) - kestää hetken mutta toimii.

  //Minblåggen

  VastaaPoista
 5. Katja: Hih, aika tragikoomista tää onkin. :D Lumi on haistellut muttei maistellut jonkinmoisia kissanminttunappeja, mutta ihan puhdasta kissanminttua ei olla kokeiltu. Ei nuo kokeillut napitkaan herättäneet suurta innostusta. Mutta voisi tuota silti yrittää. :)

  Voi apua, jos Lumi tuhoaisi minun verhot niin enpä tiedä, minkälaisen kilakan nostaisin. Mutta sehän on siis hyvin mahdollista, että suihkuverho oli käynyt katin päälle! Itsepuolusta.

  Heh, en ehkä jättäisi lasta vahtimatta ihan yhtä pitkiksi aikaa kuin kissan. :) Kiitos voimantoivotuksista! Kyllä tää taas tästä.

  Anonyymi: Heippa vaan! :) Ollaan kyllä mietitty toista kissaa jo pitkään, ennen näitä tuhojakin, mutta esteenä tähän asti on ollut se, että kisu pitäisi kuskata parin vuoden päästä Amerikkaan. (Pitäähän se Lumikin toki sinne kuljettaa.) Itsehän ottaisin silti pienen kisun vaikka heti, mutta S on vähän toppuutellut. :) Eilen se tosin sanoi, että ei se toinen kissa välttämättä mikään ihan huono idea olisi, vaikka Lumi ei toisten kissojen seurassa viihdykään. Yhtään. Mutta ehkä pikkuruinen viikari sulattaisi Luminkin sydämen. :)

  (Ja sitten mun tuurilla se kissa repisi tapetit ja söisi kaikki kasvit...)

  Bemary: Minä luulen, että Lumi tarvitsee vain enemmän virikkeitä ja ikää. Se on vielä vähän lapsi. Vaikka kylläpä minä tiedän pari varttuneempaakin nelijalkaista, jotka eivät ole yhtään tämän rauhallisempia. Jokin sisäänrakennettu hulluus noilla otuksilla on. Ja hyvä niin. :)

  Lumi on aina ollut hieman eloisa, vähintäänkin, joten en usko, että tämä käytös johtuu muutosta. S:n johdot ovat kokeneet Ameriikoissa ihan saman kohtalon kuin minun johdot täällä. Ja sillähän minua sitten yritetään lohdutella. :D "On se tuhonnut minunkin omaisuutta!"

  Mutta kuten sanoit, luovuttamiseen on todellakin pitkä, pitkä matka. (Ja niin on myös meidän parvekkeelta maahan... No ei. :))

  Min blåggen: Pitääpä kokeilla tabascoa! Valkopippuria on jo kokeiltu, mutta ei tepsinyt, sekään. :) Lumi tekee yleensä kaikki tihutyöt silloin, kun me ei olla näkemässä. Vesilaseja se kyllä kippailee tuon tuosta, mutta en ole varmaan koskaan saanut sitä kiinni johtojen jyrsimisestä. Aika kohtuutonta kyllä syyttää kissaa jostakin, jota ei ole nähnyt sen tekevän, mutta veikkaanpa, ettei S ole kuitenkaan ollut asialla...

  VastaaPoista