perjantai 19. elokuuta 2016

10 vinkkiä lasten* kanssa matkustaville

*erityisesti väsyneen 4-vuotiaan ja levottomilla jaloilla varustetun alle vuosikkaan

1. Opettele jo ennen matkaa vastaamaan kysymykseen "joko ollaan perillä?". Kun yhdeksän tunnin lennosta on jäljellä 8 tuntia ja 59 minuuttia, ja perilläoloa on tiedusteltu jo kolmesti, vaaditaan sen tasoista zen-tilaa, ettei kannata lähteä liikkeelle ihan kylmiltään. "Ei olla (ommm), ei olla (ommm), ei olla (ommm)."

2. Keskustele istumajärjestyksestä jo ennen koneeseen nousua. Lapsi saattaa vihata tai rakastaa lentämistä riippuen täysin siitä, saako hän haluamansa (ikkuna)paikan. Kun jatkolennolla ei sitten olekaan tarjolla mieluisaa (ikkuna)paikkaa laisinkaan, varaudu kiukkuun. Ja "joko ollaan perillä?" -kysymyksiin.

3. "Älä potki penkkiä." Tulet tarvitsemaan noita kolmea sanaa matkan aikana enemmän kuin niitä perinteisempiä (minä rakastan sinua). Varmuuden vuoksi kannattaa opiskella kielto useammalla kielellä, vähintään englanniksi, jotta edessä matkustavat tietävät sinun yrittävän kaitsea yliväsynyttä kullannuppuasi.

4. Älä vie puoliunista lasta vessaan. Voi käydä niin, että itse toimituksen jälkeen alkaa korviavihlova huutokonsertti siitä, kuinka neljävuotiaalla EI ollut vessahätä. Vaikka oli.

5. Älä ota itsellesi lukemista mukaan. Et tule tarvitsemaan sitä. Tai mitään muutakaan mukavaa ajanvietettä.


6. Älä ole lahjomisen ja/tai kiristämisen yläpuolella.

7. Kun lentohenkilökunta kysyy, haluatko lisää viiniä, vastaus on kyllä.

8. Sylilapsen kanssa matkustavan on hyvä varautua siihen, että vähintään yksi raaja saattaa puutua täysin ja jopa irrota lennon aikana, mutta asentoa ei sovi korjata, sillä NUKKUVAA LASTA EI HERÄTETÄ.

9. Lentokoneessa syömistä kannattaa harjoitella jo ennen itse matkaa. Tarvitset tuolin, mahdollisimman pienen komeron, kiemurtelevan lapsen (kissakin käy hätätapauksessa), tulikuuman ja suolattoman stroganoff-annoksen, muovihaarukan ja lähes piripintaan täytetyn juomalasin. Jos poltat vain itsesi ja juomasta 55% päätyy suuhusi, olet valmis.

10. Pakkaa mukaan lehmänhermoisempi puoliso, jonka syliin voit kirkuvan ja potkivan lapsen tuupata. Ja jonka syytä koko jälkikasvun olemassaolo oikeastaan on.

BONUS: Muista pakahtua ylpeydestä, kun lapsesi on reipas ja kohtelias koko pitkän paluulennon ajan, vaikka on väsynyt ja haluaisi palata takaisin mummon ja ukin luokse.

6 kommenttia:

 1. Hauska listaus, repesin kyllä etenkin tuolle kohdalle 9 :D
  Tottahan toki saa ja pitääkin olla ylpeä jos muksu käyttäytyy mallikkaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Paluumatka meni kyllä isomman osalta niin hienosti! Pienemmän... not so much. :D Iso osa näistä vinkeistä tulikin kirjoitettua jo koneessa, kun vauva oli talsinut sisuskalut uuteen järjestykseen, ja otsassa oli niin iso uloke, etten meinannut mahtua istumaan ahtaassa istuinvälikössä. Hieman piikikäs sävy johtunee siis siitä. ;)

   Poista
 2. Tulee aika, jolloin yrität jututtaa lapsiasi, ja ne vaan murahtelee "pädien" takaa...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee! Tuo noiden itsenäistyminen on jollain tavalla vapauttavaa, mutta myös haikeaa. :)

   Poista
 3. Hahahah! Nauratti mut en osaa sanoa pelottaako/jännittääkö mua enemmän vai vähemmän tän luettuani meidän loppuvuoden Suomen matka. Lennot Australiasta Suomeen 8kk vanhan vauvan kanssa ja takasin tullessa 11kk vanhan.....Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ei ollut tarkoitus pelotella. :D Jos yhtään lohduttaa, niin menomatka meni pienemmän kanssa ihan älyttömän hyvin, ja tulomatkakin paria episodia lukuunottamatta. :) Ja nythän sulla on nämä kaikenkattavat ohjeet, joten matka menee väkisinkin hyvin! :D

   Poista